Emile Ratelband beweerde afgelopen week dat homoseksualiteit abnormaal is. De ooit zo populaire positiviteitsgoeroe is niet zo positief meer. Hij is negatief! Hij is diep gezonken, heel diep, ik denk wel tot de bodem en hij is verlamd en kan niet meer zwemmen. Maar bij die uitspraak blijft het niet. In het interview met RTV Noord-Holland zei hij ook nog dat homoseksuelen abnormaal zijn omdat ze zich niet kunnen voortplanten en dat ze afwijken van de norm. Dat voortplanten schijnt voor Ratelband persoonlijk erg belangrijk te zijn. Als iemand een dergelijke uitspraak doet, verwacht je dat daar van te voren over nagedacht is. 2 weken lang met je naasten hierover discussiëren. Op welke manier zal ik het brengen? Heb ik nog een homo in de familie? Wat vindt die ervan? En bij welk televisiestation zal ik het melden? Blijkbaar heeft Ratelband niet over deze vragen nagedacht. Hij kwakte het bij het eerste het beste televisiestation de camera in. Kwam ook nog een dag later bij Pauw en Witteman het zelfde verhaaltje vertellen. En wat gebeurd er een week later. De COC, de belangenorganisatie voor homo’s wil een gesprek met hem. Wat Jeroen Pauw en Paul Witteman niet lukte, lukte de voorzitter dan de COC wel. Ratelband bied zijn excuses aan. Na het gesprek komt Ratelband tot de conclusie dat de uitspraken toch wat een de discriminerende kant waren en dat het niet zijn bedoeling was om te kwetsen en neemt zijn uitspraken terug.
Iemand die nooit zijn uitspraken terugneemt is Geert Wilders, Geert is namelijk wel een echte vent. Als Geert iets zegt dan heeft hij daarover nagedacht. Ratelband niet, die denkt niet na. Af en toe denkt Geert wel eens op de verkeerde manier. Zoals maandag. Theo van Gogh 5 jaar dood. En waar denkt hij aan? Aan zetels, Geert ziet alleen maar stoelen in zijn ogen. Hij besluit op deze tragische dag een strategisch stuk in de krant te zetten. Waarom een strategisch stuk? Het is natuurlijk erg slim om op de dag dat Mohammed B vijf jaar geleden onze Theo dood schoot te zeggen dat Pechtold (D66) en van der Laan (Minister van Wonen, wijken en integratie) handlangers van Mohammed B zijn. Ook liet hij optekenen dat als er ooit wat met hem of de PVV gebeurd dat dat mede de schuld van hen is. Dit zij Geert omdat zij hem hadden getypeerd als extreemrechts en een gevaar voor de rechtstaat. En daar is Geert niet van gediend. Zodra ze terug gaan schoppen wordt het niet meer leuk. Geert is namelijk de gene die schopt. Schoppen tegen de Marokkanen, schoppen tegen de Moslims en schoppen tegen het kabinet. Nu moet ik ook zeggen dat het helemaal niet eerlijk is van Pechtold en van der Laan, beetje met z’n tweeën tegen 1. Kunnen ze wel. Ja, natuurlijk kunnen ze dat. Geert is namelijk altijd alleen. Als Geert versterking wordt aangeboden en hij aan de gemeenteraadsverkiezingen kan meedoen weigert hij. Hij wil namelijk alleen zijn, want als je alleen bent en er wordt tegen je aangeschopt hebben mensen medelijden met je. En dat, dat resulteert in 30 zetels!

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

arta · 4 november 2009 op 13:47

[quote]Als Geert iets zegt dan heeft hij daarover nagedacht. [/quote]
Ja, en nadat er heel goed nagedacht is, gaan we zeuren over kinderliedjes van jaren geleden… :eh:

Mij brengt dit stuk eigenlijk niets nieuws, om eerlijk te zijn. Wilders kwam na Ratelband voor mij ook ineens uit de lucht vallen…

Emiliever · 4 november 2009 op 14:10

Laat ik er vooral mee beginnen te zeggen dat ik jouw column uitstekend vind. Dat is gemakkelijk gezegd als je het volkomen eens bent met de strekking. Maar je hebt het ook erg leuk vDit zij Geert omdat zij hem hadden getypeerd als extreemrechts erwoord. In je enthousiasme heb je volgens mij een klein foutje gemaakt (“Dit zij Geert omdat….”)en dat is jammer. Hoe enthousiast ook, wel rustig de tijd nemen om e.e.a. nog even goed na te lezen. Ik denk dat het zó gegaan is, dat gebeurt mij soms ook.

Emiliever · 4 november 2009 op 14:12

Van de reactie een rommeltje gemaakt, geëxperimenteerd met de knopjes, excuus. Hoop dat je het toch begrijpt. Ik heb nog niet door hoe je een ‘citaat’ invoegt… :oeps:

Dees · 4 november 2009 op 18:43

Vind het ook een erg geinig stukje, onverwacht goed, op die foutjes na.

Ik vind je titel super en hiervan breekt bij mij de bek open. In een big smile. wel te verstaan 😀

[quote]Dat voortplanten schijnt voor Ratelband persoonlijk erg belangrijk te zijn.[/quote]

KawaSutra · 4 november 2009 op 21:09

Prima column met een juiste toonzetting. Zo, maar dan zonder foutjes ( 😀 ), mogen ze van mij in de krant.

sidneydb · 16 november 2009 op 20:12

Dank voor jullie reacties. Nou Kawatuasusutra, als jij volgende keer de spelfouten er voor me uithaalt mag hij van mij ook wel in de krant:)

maurick · 28 december 2009 op 18:09

Je zit met deze column dicht tegen de waarheid aan. Perfecte titel ook.
Netjes.

Geef een antwoord