Mijn beperkte vermogen tot functioneren in de ochtend resulteert vaak in het niet kunnen uitvoeren van de simpelste oefeningen. Zo vind ik het uiterst lastig om ’s ochtends op te staan en een vriendelijke ‘hoi’ over mijn lippen te krijgen. In principe geen moeilijke handeling maar des ochtends bijna onmogelijk. Gelukkig ben ik niet de enige, mijn wederhelft heeft er ook een handje van. Om mijn niet functionerende lichaam aan te zetten moet er ’s ochtends eerst een sloot koffie in. Dat moet niet voor mezelf, ik zou graag de dag doorleven in een roes van onbeleefdheid en een negatieve paarse aura, maar mijn omgeving schijnt er problemen mee te hebben. Wijselijk houd ik tegenwoordig ’s ochtends mijn mond totdat ik een kop koffie heb gehad, er zijn teveel klachten geweest over onbeleefde, sadistische, niet al te subtiele, schadelijke opmerkingen.

Het is ook een hele lieve meid maar ze mist toch wel 1 essentiële eigenschap; koffie zetten. Als ik nu thuis wakker was geworden kon ik naar het koffiezetapparaat strompelen om haar de terreur te besparen maar ik was niet thuis, ik was daar. Zo goed als ze me momenteel kent wist ze dat de eerste vraag in de ochtend moest zijn: “Koffie?” Met een grommende ‘lekker’ antwoord ik en ik sjok achter haar aan naar beneden.

Gelukkig had ze een Senseo, binnen no-time kon ze het realiseren om een ochtendbakkie te fabriceren, hoever kon ik er naast zitten? Voor degene die nog niet weet wat Senseo is, Senseo is makkelijk, snel en ideaal voor iemand die geen kaas heeft gegeten van techniek. De handleiding van de Senseo bestaat uit maar drie regels:[i][b]
1. Fill the water reservoir
2. Choose your pods and insert
3. Press the start button[/i][/b]
Aangezien ze aan de universiteit studeerde nam ik aan dat haar intelligentie toereikend genoeg was om dit eenvoudige stappenplan succesvol te voltooien, niet dus. Sterker nog, stap 1 hoefde ze niet te doen omdat het waterreservoir al gevuld was.

Na drie mislukte kopjes rioolwater redde haar huisgenote haar en kreeg ik eindelijk een heerlijk bakje ochtendtroost. Fijn voor mij, praktisch voor hen, kon ik eindelijk antwoord geven op de vragen die ze stelden. Bij deze dus ook grote dank jegens haar huisgenote die deze penibele situatie heeft omgedraaid in een ‘goedemorgen’ en een ‘hoe gaat het met jullie?’

Veel wil ik niet aan haar veranderen maar ik weet wel dat voordat ik nogmaals bij haar blijf overnachten ik haar eerst op cursus ‘koffiezetten voor beginners’ stuur. Zij overleeft de ochtend en ik functioneer naar behoren, dat noem ik nu een win-win-situatie.

Categorieën: Algemeen

9 reacties

DreamOn · 8 oktober 2007 op 17:31

Gelijk mee kappen. Geen koffie kunnen zetten? Tja, hou er dan maar mee op, schei er dan maar mee uit… 😉

Ik wil de dag ook het liefst met koffie beginnen. Dus zet ik voor mijn vriend en mezelf een lekker bakkie, zoals ze hier in Rotterdam zeggen.

Maar weet je wat ook vaak gebeurt? (Klinkt gek, ik weet het) HIJ ZET OOK VAAK KOFFIE VOOR MIJ!
Misschien een tip voor je? Dat je het zelf doet, bedoel ik? 😀

Groetjes van DO.

SIMBA · 8 oktober 2007 op 18:23

[quote]“Koffie?” [/quote]
[quote]Gelukkig had ze een Senseo[/quote]
Wat koffie en senseo nou met elkaar te maken hebben…. :eh: 😀 😆
Dáár zou ik nou een ochtendhumeur van krijgen, bah een bak senseo op nuchtere maag!

Avalon · 8 oktober 2007 op 18:31

Ik beweer niet dat Senseo werkelijk de term ‘koffie’ mag dragen. Echter heeft Senseo wel dezelfde werking als koffie op mijn lichaam des ochtends. ’s Middags moet je er bij mij ook niet mee aankomen nee…

lisa-marie · 8 oktober 2007 op 18:33

Een column naar mijn hart alleen kan ik wel koffie zetten met de senseo 😀 😆
[quote]Om mijn niet functionerende lichaam aan te zetten moet er ’s ochtends eerst een sloot koffie in. Dat moet niet voor mezelf, ik zou graag de dag doorleven in een roes van onbeleefdheid en een negatieve paarse aura, maar mijn omgeving schijnt er problemen mee te hebben.[/quote]
Heel herkenbaar 😀

Isabeau · 8 oktober 2007 op 18:59

Ja, koffie is belangrijk in een relatie.
Maar senseo? Dat je daar van opknapt! Er gaat niks boven een ouderwets bakkie koffie 😀

arta · 8 oktober 2007 op 19:54

Heet jouw vriendin soms Ietje?( die schreef vorige week een senseo-column 😀 )
Ik vind em lekker geschreven!

pally · 9 oktober 2007 op 12:55

Ha, Ha! Senseo blijft wel een item hier op CX.
Maar Avalon, het is niet erg hoor, dat ze zo’n waswaterapparaat niet kan bedienen: als ze maar koffie kan zetten! Want dat heeft ze nog niet geprobeerd. 😀 Geinige column!

Maar ‘een’ liever dan 1,

groet van Pally

FatTree · 10 oktober 2007 op 14:40

Erg leuke column Avalon!

Overigens ben ik waarschijnlijk als enige tevreden met mijn Senseo apparaat. Maar goed, mijn smaakpapillen zijn verdorven.

Beryl · 10 oktober 2007 op 22:13

Meer koffie dan bloed in m’n lichaam dus heel herkenbaar. 😀
Voor écht goede koffie: weg met de Senseo, terug naar de filterzakjes en de ‘losse koffie’ en dan…. (tromgeroffel aub) een klein beetje zout of Buisman toevoegen! Mornings will never be the same… 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder