Het leefbare college van de Rotterdamse raad en de regering hebben het allemaal door. Het heeft lang geduurd. Maar nu weet de politiek het eindelijk. Er is een groot probleem in Nederland.Het gaat niet goed. Het land is onveilig en de economie stagneert.
Het roer MOET om. Daarbij spelen drie dingen een belangrijke rol:
1) Veiligheid 2) Geld en 3) Het file probleem.
Drie woorden die ons hele poldermodel laten vastlopen. Nu zoekt men nog, naar men zegt naar de oplossing. Wel nu het woord zegt men niet hard op maar het is gevonden. Het is een groep die men tegenwoordig als oudere junioren omschrijft. Want senioren mag niet meer en het woord bejaarde is al helemaal uit den boze. Die bejaarden, die hebben het gedaan.

Het was fijn dat ze Nederland gemaakt hebben tot wat het is maar er zit toch een naar bijsmaakje aan al die bejaarden. Ze worden te oud.
Dat oud worden kost geld, veel geld. Bovendien besteden ze te weinig dus leveren geen bijdrage aan de economie. Daarbovenop komt ook nog eens het feit dat ze de onveiligheid bevorderen.
Doordat ze onvast ter been zijn, zijn ze een makkelijke prooi voor straatrovers. Daardoor lokken ze de goede jeugd uit tot beroving en zo komt de nette opgevoede tiener tot een carrière als rover toe. Daarna beland zo´n kind in de cel en heeft ook hij dank zij de bejaarde geen toekomst meer.
Weet u wat een rollator tegenwoordig kost of een gebit. Eigenlijk allemaal kosten op het sterfhuis. Ik ben blij dat zoiets allemaal minder vergoed gaat worden. Dat zal ze leren, die bejaarden, om op de kosten van de werkenden te teren. Laten zij hun stiekeme spaarpotjes maar aanspreken.
Gelukkig zien we ze al minder op straat want net als de gehandicapte mogen ze straks nog maar 450 kilometer met aangepast vervoer op maat rijden. Wat moeten die mensen allemaal buiten?
We worden door hun familie al geteisterd. Iedere zondag weer rijden ze in dikke file´s over het asfalt op oma en opa te bezoeken, terwijl zo ook gewoon even kunnen bellen.
Ik vind net als de regering dat als die mensen mee willen tellen gewoon het prepensioen en andere pensioenen afgepakt moeten worden. Ze kunnen beter tot hun 70ste blijven werken. Daarna nog 5 jaar halve dagen en als ze dan nog bewegen kunnen ze ontspoorde achterkleinkinderen opvangen omdat hun ouders hard moeten werken.
Ook zouden die bejaarden makkelijk met 2 op een kamer kunnen. Eén deeltijd rollator per twee ouwetjes zou dan een goed idee zijn
Met het geld dat we zo uitsparen kunnen we meer veiligheidsmaatregelen treffen. Geloof me Rotterdam en de rest van Nederland zou beter af zijn zonder als die bejaarden.
Het verbaast me dat er nog geen partij is die als slogan heeft:
’Voor een bejaard vrij Europa’.

Niet smijten met geld. Dat is goed. Maar als we niet zuinig zijn op onze oudere senioren, ze niet het pensioen, prepension, vut laten gaan of de bewegingsruimte geven die ze verdienen…… Dan word ik daar effe niet goed van


10 reacties

Kees Schilder · 5 juni 2004 op 08:41

Helemaal waar. We hebben, dierenbescherming, kinderbescherming, munumentenzorg, stichting behoud van de gekartelde reetkever,beschermd stadsgezicht, stichting blijf van mijn huis enz. enz.maar als je het over de misstanden onder de bejaarden het, kijkt men je aan alsof je net drie dagen onder de grond je riool hebt liggen repareren.
Hulde, er kan hier niet genoeg tegen geprotesteerd worden.

pepe · 5 juni 2004 op 11:10

het is schandalig hoe mensen, zo de ouderen onmenselijk behandelen
Ooit schreef ik al dat ik zo niet oud wil worden, daar blijf ik bij.

Dees · 5 juni 2004 op 19:16

Tsja je hebt gelijk. En een tikkel Alzheimer of ander gebrek is geen excuus. Achter bijvoorbeeld de lopende band kunnen ook die oudjes nog heel wat werk verzetten. Bovendien kunnen de kwieke oudjes de echte wrakken toch verzorgen? Dan krijg je een soort doorschuifsysteem en blijft de ouder uitgedaagde medemens ook lekker actief tot het echt niet meer gaat.

Loevely country we are living in…

Ma3anne · 5 juni 2004 op 21:33

Hij is weer lekker cynisch. En terecht!

Bakema_NL · 5 juni 2004 op 21:44

Alles wat de mens in zijn fantasie uitvind word op een gegeven moment werkelijkheid. Dan moet ik meteen denken aan een sf film/serie van vroeger….Logan’s run, mensen boven een bepaalde leeftijd (niet bijster hoog) werden preventief geruimd…..heb je hier allemaal geen last van.

sally · 5 juni 2004 op 23:07

treffend geschreven.
helemaal mee eens.
soms moet je er niet aan denken zelf ooit zo oud te worden…
hoe zal het dan zijn?
Daar word ik effe niet goed van!!!!!!!!!
groetjes Sally

Eftee · 6 juni 2004 op 22:05

Het wordt inderdaad eens tijd dat de oudere medemens (is even wennen om geen bejaarde meer te schrijven), niet in het verdoemhoekje terecht komt.
Net als jij, word ik daar ook ff niet goed van!

Shitonya · 7 juni 2004 op 00:28

Eerlijke column, volledig mee eens, top 🙂

Irma · 7 juni 2004 op 13:07

Mooi neergezet. Er lijken er inderdaad iets teveel te zijn die zo denken en dat weer zouden ontkennen als ze dit zo zouden lezen. Immers, er komen weer verkiezingen aan!!!!

Hans · 19 juli 2004 op 10:34

Mijn moeder (uit 1921 incl rollator) belde me op.
Tijdens het horen van mijn column op Radio Rijnmond was ze boos geworden en durfde in het bejaardenpakhuis waar ze woont niet naar beneden omdat al die ouwe gebakjes dan samen koffie drinken en die ouwe besjes luisteren allemaal naar de column. Maar door de laatste paar zinnen kon ze toch nog naar beneden. Ze heeft voor die keer zelfs haar rollator thuis gelaten om met opgeheven hoofd binnen te kunnen komen. 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder