Antisemitisme neemt fors toe! Een klein artikeltje in de krant. Volgens het artikel blijken steeds meer Nederlandse persoonlijkheden in de media uitlatingen te doen ,waaruit je zou kunnen opmaken dat de joden het kwaad in de samenleving zijn. Ik citeer hier maar even.
Kijk, dan komt mijn gal weer omhoog, dan voel ik mijn bloed langzaam in ijs veranderen.
Hoe bedoel je,Nederlandse persoonlijkheden? Dacht het niet. Persoonlijkheden onthouden zich van vuilspuiterij. Dat doen alleen fascisten, leegschedels en meer van dat soort niet noemenswaardige randdebielen. KAN DAT GODVERDOMME NOU EENS AFGELOPEN ZIJN!!
Kunnen die “Nederlandse persoonlijkheden” niet eens voor een dag of 20 in een concentratiekamp worden opgesloten? Met een gele ster op hum jasje waarop “Nederlandse Persoonlijkheid” staat gedrukt. Of dat op de deuren van alle winkels, cafés en andere bedrijven bordjes hangen met “VERBODEN VOOR NEDERLANDSE PERSOONLIJKHEDEN” erop?

In hetzelfde artikel staat ook dat het modieus in ‘sommige kringen’ begint te worden om joden een bijzondere rol in politiek of economie toe te bedelen.
Waar mag ik kotsen? Modieus in sommige kringen?? Noem het maar gerust sommige krèngen. En wie zitten in die kringen?? Is dat al uitgezocht?? En zo nee, waarom niet?? Oppakken die “sommige krengen”‘ en samen met de Nederlandse persoonlijkheden op een trein zetten richting een kamp met een Duitse naam.
Wat is dat toch, elke keer dat gelazer met de Joden. Het wordt tijd dat er eens een tegenkracht op gang wordt gebracht die met volle vaart dit soort smerigheid de kop indrukt.
Aan de schandpaal met die hufters. Oppakken en met foto met volle naam in de krant.
Geen halve maatregelen meer want ik en velen met mij hebben er genoeg van om onze Joodse vrienden moed te moeten inspreken als er weer zulke ranzige teringartikelen in de krant opduiken.
Wij hebben er genoeg van ons elke keer weer te schamen voor “Nederlandse persoonlijkheden” en ‘sommige kringen’

Laat dat zooitje nou eens verplicht een dag rondlopen in Auschwitz. Misschien dat er dan eens een lampje gaat branden al heb ik wat dat betreft geen illusies meer en dat is triest…


4 reacties

Ab · 17 juni 2003 op 18:52

Kees goeie column, maar over welke persoonlijkheden heb je volgens mijn zijn dat onpersoonlijkheden. En ze door auschwitz laten lopen ze zijn zo stom dat zij niet eens weten waar dat ligt. Trouwens Auschwitz is een rot naam het is geen witz het is ernst. je huis apostel AB

Jeroen · 17 juni 2003 op 23:20

Anti-semitisme hoort niet thuis in onze maatschappij. In geen enkele maatschappij overigens. Evenals discriminatie, onderdrukking, extremisme en terrorisme. Uitlatingen in de media die op dat gebied de grens van het fatsoen overschrijden dienen aangepakt te worden. Vrije meningsuiting is één, misbruik van de media iets anders.

Kobus · 18 juni 2003 op 11:16

Ik ben het helemaal met jullie eens. Zeker z.g. persoonlijkheden zouden hierbij een voorbeeldfunctie moeten hebben. Heb er overigens in mijn column [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=414]Jood, ik ken u niet[/url] en de reacties echter ook al op gewezen dat je op dit soort uitspattingen kunt wachten. Mensen en organisaties die zich uitsluitend bezighouden met de slachtofferrol en nauwelijks moeite doen om zichzelf ook eens in een positief daglicht te stellen zijn een gemakkelijk doelwit. Roept wrevel en irritatie op. Alleen wanneer je vrienden hebt uit een andere cultuur, leer je ook andere kanten kennen. Allemaal heel vervelend, maar zal altijd wel zo blijven. Het is dan ook maar de vraag of streng optreden tegen uitwassen in onze maatschappij enig effect heeft, of zelfs averechts zal werken.

MBB · 22 juni 2003 op 22:16

Het komt waarschijnlijk doordat sommige mensen geen verschil maken tussen Joodse gelovigen, Joodse afkomst en het Israelische regime (dat op het moment inderdaad een afgrijselijk schrikbewind en kolonisatiepractijk bedrijft)

Zal wel aan mij liggen, maar waarom is antisemitisme erger of minder erg dan ‘gewoon’ racisme? is het wel toegestaan om Surinamers een beetje te pesten en Joden helemaal niet? (Dat zou op zich trouwens óók weer discriminatie zijn!)
Ik heb ook ooit gehoord dat (sommige?) Arabieren ook semieten zijn; in dat geval zou het dus ook weer onjuist zijn om het begrip ‘antisemitissme’ voor jodenhaat onder Arabieren te beschrijven.

Vind het maar erg moeilijk allemaal, kunnen we niet beter gewoon ermee stoppen en er voor zorgen dat we die woorden niet meer nodig hebben omdat het niet meer gebeurt?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder