Vanmorgen was het voor het eerst weer schemerig toen ik mijn diesel startte voor de aanvang van de dagelijkse woon-werk reis. Godzijdank. Voor het eerst heb ik kunnen zien dat ik elke morgen door prachtige stukken natuur rijd. Sinds eind november dacht ik door een 107 km lange tunnel te rijden met voor me lampjes van aanlokkelijk rood en achter me paranoïde kunstmatig wit licht. Voor ik aan deze nieuwe baan begon dacht ik dat reizen in een nieuwe zakenauto een prima carrièremove was. En dat rijden in een nieuwe limousine aanzien geeft. Hoe naïef. Ik hoorde vanmorgen voor het eerst weer merels zingen, de waterkippen mekken, totdat ik mijn blinkende diesel startte. Ik zag vanmorgen een reiger over het water scheren en werd daardoor afgeleidt van mijn fullscreen navigatie. Mijn 8 luidsprekers spuwden satanistische teksten. Eerst over de ineenstorting van mijn gouden-handdruk-kapitaal vergaard bij mijn vorige werkgever wat ik geheel in aandelen heb gestopt, voordat de crisis begon. Daarna meldt de NOS nieuwsradio dat de wapenbeurs in Saoudi Arabie ook revolver in goud aanbiedt. Heb ik nou altijd al willen hebben, zal de LOI ook de cursus wapens verkopen in hun assortiment hebben?
Mijn besluit staat eindelijk vast. Ik word columnist en timmer van hout een tuinhuisje met onder het raam mijn bureau. Ik begin elke morgen voor dageraad en becommentarieer de wereld en bekritiseer de dikke nekken waartoe ik eens wilde behoren. En tussen mijn woedeaanvallen door, kijk ik over de vijver voor mijn kantoor en verfoei elke diesel die mijn rust durft te verstoren.

Categorieën: Maatschappij

6 reacties

Mosje · 10 maart 2009 op 20:52

Zo, jij wilt columnist worden. Dan heb je een lange weg te gaan. Het lijkt op een meer dan 100 km lange tunnel met voor je lampjes van aanlokkelijk rood en achter paranoïde kunstmatig wit licht. Maar wie weet gaat het voor jou schemeren.
😉

KawaSutra · 11 maart 2009 op 01:53

Verander je naam maar beter in BPM want als diesel-rijder gaat daar het miezerige restantje van je beleggingen naar toe.

maurick · 11 maart 2009 op 08:00

Leuk ironisch stukje.

Welkom hier!
(Goh, ColumnX groeit en groeit.) 😀

Kuin · 11 maart 2009 op 08:32

Woede is een goede bron van inspiratie, don’t worry!

Dees · 11 maart 2009 op 08:53

Dit gevoel:

[quote]Sinds eind november dacht ik door een 107 km lange tunnel te rijden met voor me lampjes van aanlokkelijk rood en achter me paranoïde kunstmatig wit licht. [/quote]

verdient een column op zich. Ik vond het dan ook het sterkste uit het hele stukje.

Mien · 11 maart 2009 op 09:47

Tunnelvisie overboord.
Dat is een goede start voor een columnist in wording.
Welkom op CX.

Mien

Geef een antwoord