Na 1 uur ’s nachts mag de jeugd van 18 jaar de kroeg niet meer in, althans dat is de mening van de Christen Unie.

Wanneer iemand in ons land de leeftijd van 18 jaar bereikt mag hij wel gaan stemmen. Kortom een tegenstrijdig voorstel. Mocht dit voorstel immers ter sprake komen bij de nieuwe kamer verkiezing weet de Christen Unie zich in ieder geval niet gesteund door deze groep. Een groep die ze juist zo graag in hun armen willen sluiten gezien het feit dat de oudere inwoners van ons land wel klaar zijn met de heer Rouvoet en consorten.

Zo langzamerhand krijg ik de indruk dat zij niet anders willen dan ons hun mening opdringen. Als ouders zijn wij goed in staat om zelf te bepalen wat goed is voor onze kinderen. Daar is geen bemoeienis van buitenaf voor nodig.

Hier thuis geldt de regel. Zestien jaar, twee uur thuis, zeventien jaar drie uur thuis en achttien jaar, prettige wedstrijd. Zolang ik weet dat ze samen met hun vrienden rustig in de kroeg zitten om wat te drinken weet ik dat ze niet op straat ronddolen en daar de boel van eieren maken.

Ik zie ze liever ergens binnen dat buiten.

Hoe vaak komt het niet voor dat ze helemaal niet weggaan maar bij vrienden thuis een dvd kijken of een avondje gamen.

De jeugd van tegenwoordig moet zelfstandiger worden volgens velen. Mee verantwoordelijkheid kunnen dragen. Gun ze die kans dan ook en hou in vredesnaam op met al die betutteling.

Daar hebben ze hun ouders voor. Laat de regering zich maar eens met wat zinnigere zaken gaan bezighouden.

Categorieën: Actualiteiten

8 reacties

Avalanche · 19 januari 2010 op 14:04

Ook ik ben vies van betutteling, hoewel ik soms wel eens de indruk krijg dat sommige ouders erg weinig van de opvoeding van hun kroost terecht brengen ;-(

Ingrid · 19 januari 2010 op 15:42

Ja die indruk krijg ik ook wel eens als er weer eens een fiets uit de voortuin verdwenen is. Of je kind zijn jas is verdwenen op school en nooit meer wordt teruggehangen.
Wanneer je kind met andermans spullen thuiskomt dan zeg je daar toch wat van en brengt ze terug. Of is dat heel vreemd gedacht.

Avalanche · 19 januari 2010 op 16:14

[quote]Of is dat heel vreemd gedacht.[/quote]
Lijkt me niet…!

Chris · 19 januari 2010 op 17:47

Dat komt bij ons in Den Haag dan mooi uit. Daar zijn enkele stemburo’s ’s nachts al open, voor de stappers.

Prlwytskovsky · 19 januari 2010 op 18:16

[quote]Laat de regering zich maar eens met wat zinnigere zaken gaan bezighouden[/quote]

Ingrid: mooie uitdaging voor jou. Wordt minister, en ik zal je op de voet volgen.

Als de jeugd van tegenwoordig ermee stopt om ’s nachts spiegels van auto’s af te trappen, onschuldige oude mensen in elkaar te slaan en te beroven van ‘maar’ €10,- en winkelruiten in te gooien, ja: dan zal ik stoppen met betuttelen.

Ik denk toch dat je iets realistischer naar dit punt moet kijken en niet alleen maar die knapen op de voorgrond plaatsen die (vredig) thuis een DVD kijken.

DreamOn · 19 januari 2010 op 20:44

Ik ben het met Medeklinkerovski eens. Jouw vergelijking gaat alleen maar op daar waar het de leeftijd betreft.
Als iemand van 18 gaat stemmen, dan doet hij/zij dat in nuchtere staat, en heeft van tevoren goed nagedacht waarom en op welke partij hij/zij gaat stemmen.

Iemand van 18 die naar de kroeg gaat, en veel te veel drinkt, weet na een paar uur echt niet meer wat normaal gedrag is. Zaken lopen vaak uit de hand. En natuurlijk, ik vind dit ook een zaak van ouders, en ik hou ook niet van betutteling, maar je moet wel ergens de grens trekken.

Ingrid · 19 januari 2010 op 21:41

Laat ik even vooropstellen dat mijn jongens ook niet altijd braaf thuis een dvd kijken en ook wel eens te diep in het glaasje kijken. Mochten ze echter rottigheid uithalen, iets waar ik altijd wel achter kom dan worden ze wel op hun gedrag aangesproken of ze spreken elkaar hier op aan. Een huisarrest behoort hier nog steeds tot de mogelijkheid of ze nu 16 zijn of 22. Je gedraagt je normaal en anders blijf je maar thuis.
Ook wij willen dat een ander van onze spullen afblijft.
Respect voor elkaar dat willen wij hier graag zien hoe moeilijk dat soms ook is.

Dees · 20 januari 2010 op 10:57

Je opening is natuurlijk ijzersterk. Het is idioot als iemand wel mag stemmen, maar een curfew heeft voor de kroeg. Ook verder in je stukje schemert iets door waarvan ik denk ja, dat draagt bij. Namelijk liever een achttienjarige in de kroeg dan op straat doordrinken.

Maar dan ga je er veel bij halen. Betutteling, Je eigen kids. De mening van velen over meer verantwoordelijkheid. Ik denk dat je met een paar ijzersterke basisgegevens en wat meer lef om er verder op door te gaan een nog veel sterker stukje kan schrijven. Je hebt in ieder geval veel oog voor mooie onderwerpen, nu de uitwerking nog wat scherper en sterker en dan met ballen de wereld in gooien (want volgens mij zit dat er wel in).

Groeten,

Dees

Geef een antwoord