Barones Freule Stoet van Eekwijk Doornegracht Edelgast Beukenootje van Appelschade. Een hele mond vol. De naam zegt het al. Een herfstig vrouwtje of moet ik zeggen fruitig. Met zo’n naam moet je wel van optochten, stoeten en parades houden. Zeker als ze vlak voor de deur plaats vinden.

Barones Freule etcetera selecteert ieder jaar opnieuw haar favoriete evenementen. Daarvoor gebruikt ze altijd haar vertrouwde Enkhuizer Almanak, haar bijbel zogezegd. En ja, ook dit jaar staan de vertrouwde opstoeten erin. Drie in de buurt en de rest buiten haar comfortzone.

Alles voor de pracht en praal. Zo vaak is het niet meer showtime voor Barones Freule etcetera. Ze is ook niet meer zo goed ter been. Stoetspataders heeft ze ervan opgelopen.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

3 reacties

Nummer 22 · 25 juli 2018 op 18:12

Is ze familie van Jkvr Stoet van Drakenstijn thoe Applepie Whipped Cream. Deze dame 89 is rap ter been en haspelt vloeiend Engels, Koetrwaals en Wartaal. Ze draagt graag voor uit ‘ Keeping Up Appearance even without money’. Ze draagt kleing van Seaman en Pierre Cemetry.

Mooi geschreven Mien.

Nummer 22 · 25 juli 2018 op 18:35

Oeps.. Baron Snot van Wassenaer naar Sevenaer De Weg Lost, de Lidt van Jeuke (Ridder en lid van Carnavalsvereiving De Ouwe Zeurpieten)b elde me zojuist. Hij zei’ verrek Mien heeft mijn jeugdliefde gevunden!’ Waarvan akte dan maar Mien

Nummer 22 · 26 juli 2018 op 06:43

Fris en fruitig verhaal

Geef een reactie

Avatar plaatshouder