Roken, niet meer weg te denken in NL, ondanks de wegpestpogingen die de Staat waagt om ons land schoorsteenlong-vrij te houden. Je kan nog vaak roken in talloze kroegen, een €uro per ‘siggy’ vraagt men er hier in Loosdrecht bijvoorbeeld voor, niks rookbeleid. Roken is nog steeds HOT. Het is ook een waar communicatiemiddel. Je staat in je resident discotheek en je spot een onwijs mooie jongen op je radar. Maar hmm, je weet eigenlijk niet hoe je je versierpraatje moet beginnen. Maar dan is er de sigaret die alle ijsjes breekt: ‘Heb je een vuurtje voor me?’ en toen opeens wist je weer hoe je dit mannelijk projectiel moest manipuleren voor een nacht snelle, maar tijdelijke liefde. Want of hij nou ja of nee zegt, daarna komt het gesprek toch wel. (of je slaat deze fase over en begint gewoon gelijk elkaars tongen te stretchen)

En dan de aansteker, ook zoiets: hoeveel geld daar toch niet aan uitgegeven wordt. Ik ben jaloers op de uitvinder hiervan; die zit waarschijnlijk met z’n 7 bitches op z’n gekochte en eigen gebouwde eiland te zwemmen in het geld bij de goudkust. Maar als je je bedenkt hoeveel aanstekers men wel niet verslijt in zijn of haar leven?!? En hoeveel bewuste en onbewuste criminelen zijn er wel niet door deze uitvinding onstaan, omdat je er altijd achter komt dat JOUW aansteker net kwijt is en je weer een vuurtje moet lenen bij een andere verslaafde. Mijn ex-zwager was altijd goed in het kwijtmaken van aanstekers, die had er gerust 5 in z’n zak aan het einde van de avond, zonder dat ‘ie het doorhad. (of toch..?)

Toch moet ik als niet-roker het zonder de heb-je-een-vuurtje-voor-me?-opmerking doen als ik de spetter van de avond spot wanneer ik op de dansvloer sta, want wat is dan mijn ijsbreker? Een ‘Hoi, zal ik jou eens helpen stoppen met roken in ruil voor een nachtje bedpret?’ zal niet de one-liner van de avond worden denk ik zo. Misschien is het beter als ik gewoon maar indruk maak met mijn wannabe-proffesional voetenwerk op de dansvloer.
Maar nu bedenk ik me opeens, hoe vaak zal de sigaret openingszin in deze tijd nog voorkomen, als het roken terroristisch uitgebannen wordt door de overheid..? Wacht eens even, ik denk dat dansend Nederland er heel wat vrijgezellen bij gaat krijgen als deze openingszin niet meer afgevuurd kan worden op alle begeerde singles in Nederland 😆
Ladies & Gents, dat wordt vechten voor je bedpret!


4 reacties

giobro8 · 21 november 2008 op 12:32

haha, mijn neefje is 5, ik wacht met smart tot hij dit soort verhalen aan tafel gaat vertellen. Ik kan me je schaamte voorstellen, maar heb je er later niet hartelijk om gelachen?

Teunis · 21 november 2008 op 13:19

Ja, mee eens. Fatsoenlijk naar de hoeren gaan, kun je ook al nauwelijks meer tegenwoordig.

doemaar88 · 22 november 2008 op 14:57

Misschien komen mensen door het rookverbod eindelijk eens met nieuwe openingszinnen. Worden ze creatief van :hammer:

Leuk onderwerp!

Mup · 22 november 2008 op 17:36

Welkom op cx, eens met DM88, alleen jammer van de smiley,

Groet Mup

Geef een reactie

Avatar plaatshouder