Even met Sharon Dijksma gebeld. Geen verbinding. Nog een keer geprobeerd. Wéér niet. De KPN heeft mij lelijk tuk. Want daar hebben ze blijkbaar schoon genoeg van mijn wekelijkse populistische, kwetsende, flauwe, beledigende en onbeschofte telefoontjes. Dus organiseerden opstandige monteurs een enorme storing, deze week. Jammer genoeg was de KPN een beetje doorgeschoten: ook de pinautomaten en veel internetverbindingen deden het niet. Dat hebben ze van ProRail geleerd. Een kleine storing is de moeite niet waard; als je iets kapot maakt, doe het dan goed. Daarom stonden de afgelopen weken treinreizigers regelmatig voor Piet Snot op het perron. Om te wachten op de trein die niet kwam. Dankjewel KPN. Ik had Sharon Dijksma zo graag even willen vragen hoe het nou precies zit met die kinderopvang. In het verkiezingsprogramma van haar PvdA stond dat die nagenoeg gratis moet zijn, terwijl Sharon nu tegen de Tweede Kamer zegt dat die kinderopvang best een dure grap is, en dat er dus flink voor betaald moet worden. Maar ja: even bellen zat er dus niet in, want nogal wat telefoonverbindingen in Nederland waren dus kapot.

Er ging deze week wel meer kapot, trouwens. Wat dacht u van dat gebouw van de Technische Universiteit in Delft? Storinkje in een koffiemachine, en een heel flatgebouw afgefikt en ingestort. De Bouwkundefaculteit! Daar horen ze verstand te hebben van het neerzetten van stevige, veilige gebouwen. Bij mij komen associaties op met boekhouders die niet kunnen rekenen en met kleurenblinde kunstschilders… De flat van de Bouwkundefaculteit vliegt bij het minste geringste in de fik en stort in. Laat me niet lachen. En dan te bedenken dat professoren van de TU-Delft betrokken zijn bij de brandveiligheid van de nieuwe metrolijn in Amsterdam… Ik geloof dat ik maar liever ga lopen, als die eindelijk een keer klaar is. Tenminste, als ik dan nog kán lopen, want met al die vertragingen bij de bouw ziet het er naar uit dat dat ding pas af is als ik hoogbejaard ben.

Straks ben ik hoogbejaard, maar nú al hoogbejaard zijn Jan van Veen en Catherine Keyl. Jan is een paar jaar geleden met zijn kleffe gedichtenshow van de radio afgesodemieterd, en aan dat dagelijkse ouwehoerprogramma van Catherine bij dementenomroep Max was ook volkomen terecht een eind gemaakt. Opgeruimd staat netjes. Dacht ik. Beide bejaarden komen weer terug in de ether. Jan gaat weer aan de bak als voorlezer van Neerlandsch Kreupelrijm, dit keer op 100%NL. Je kent dat wel, bajesklanten die litteraire juweeltjes insturen als “Ik zaag en ik schuur, ik timmer met hout , mijn hart staat in vuur omdat ik van je hou.” Arme Jan. En Catherine wordt sidekick in de trieste uitzendingen van die opgefokte evangelisten Knevel en Van den Brink. Leuk, elke dag een ADHD-programma op de televisie, met twee neuroten en een hysterisch wijf dat een zenuwinzinking nabij is.

Catherine zal binnenkort trouwens niet als enige last hebben van een dreigende zenuwinzinking. Want een of andere Willy Wortel heeft bedacht dat het een goed idee is om bh’s te beplakken met zonnecellen, zodat de dames daarmee stroom voor hun mobieltjes kunnen opwekken. Deze onrechtvaardige uitvinding leidt inmiddels tot paniekverschijnselen onder het vrouwvolk, want ranke meisjes met bescheiden cupmaatjes kunnen dan door stroomgebrek veel minder bellen dan hun rondborstige seksegenoten. Of worden borstvergrotingen dan voortaan gesponsord door Telfort ofzo? En een afschrikwekkend beeld doemt op: Georgina Verbaan die, sinds ze definitief door Kort Kelder is gedumpt, uit pure ellende de hele dag in haar mobieltje zit te tetteren. Zij heeft stroom zat…


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

5 reacties

SIMBA · 17 mei 2008 op 09:10

[quote] Ik geloof dat ik maar liever ga lopen, als die eindelijk een keer klaar is. Tenminste, als ik dan nog kán lopen,[/quote]
:stom: 😀

Prlwytskovsky · 17 mei 2008 op 11:03

Er zit een dichter in je.

En wat betreft het bellen met een oversized cupmaat?
Hoe zit dat met dames die vanwege hun leeftijd niet meer op uitbotten hoeven rekenen en hierdoor maar 5 minuten kunnen bellen?

DreamOn · 17 mei 2008 op 13:20

Bel jij mij voortaan maar.
Stuk goedkoper… 🙁

Prachtig gedicht, trouwens. Tot tranen toe geroerd. Mag ik me aangesproken voelen? 😉

Liefs DO.

Li · 18 mei 2008 op 19:09

Ik heb het niet zo op van-de-hak-op-de-tak-stukjes.
Maar de laatste alinea van deze column vind ik subliem!

Li

Fem · 18 mei 2008 op 20:09

ik vraag me af ciliconen het signaal niet verstoren… :eh:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder