CZ Zorgverzekering is er voor ú! Zo luidt de welkomstkreet van dit gestichte zorggebeuren. Ze geven jongeren een verzekering voor € 9,95 en op de koop toe krijgt diezelfde jeugd er gratis 100 condooms bij. Je moet altijd goed luisteren en nog beter lezen bij die verzekeringsjongens, want wat is gratis als het op de koop toe is? Oma sluit de radiocommercial af met de overpeinzende woorden dat ze óók nog wel jong had willen zijn. Deze ouwe lul krijgt dus geen verzekering voor € 9,95, noch condooms. Krijg ik ook geen SOA als ik lig te neuken? Die verzekering zou ik graag willen hebben! Dan koop ik zelf wel 100 condooms, omdat ik mij nog jong genoeg voel om ermee te spelen.

De eerste doe ik om de uitlaat van de auto van mijn buurman. Oud geintje, maar hij blijft leuk en hem ongebruikt aan hem geven heeft geen zin, want hij doet het toch niet meer.

De tweede, een zwarte met dropsmaak, doe ik om mijn hoofd als ik de bank ga beroven om de penningen die ik wegens rood staan heb betaald weer bij mij te laten belanden.

Het derde condoom, een recht-op-en-neer doorzichtige, gaat om de kop van mijn baas, zodat het net lijkt of hij kaal is. ”Keurig, nou heb je twee kale koppen”, zeg ik er dan bij.

De resterende 97 ballonnen vul ik met briefjes waar teksten op geschreven staan hoe de wereld verbeterd kan worden zonder met mijzelf te beginnen en dan laat ik ze op.

Ik vind het absurd dat een zorgverzekering 100 gratis condooms weggeeft aan de jeugd. Waar houdt de jeugd op? Niet bij mij! En die oma hè, die het spotje afsluit, die krijgt ergens in haar grijze schaamhaar ook al jeuk. Je hoort het in haar stem, als je goed luistert.

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

wendy77 · 10 januari 2006 op 10:14

Grappig wel dit. En je maakt nog een punt ook.

Wordt er geacht dat als je boven de 30 bent, maar een knoop in je lul moet leggen of je spleetje dicht moet naaien?? Vreemde gedachtengang. Het zal hoogstwaarschijnlijk wel te maken hebben met ‘meer wisselende contacten’ als je jong bent, maar heeee niet iedereen houdt zich aan het plaatje monogaam of getrouwd zijn voor je 30e.

Dees · 10 januari 2006 op 18:51

Erg origineel..

Trukie · 10 januari 2006 op 18:53

Kort, bondig en to the point.
Ik ga die stijl steeds meer waarderen.

Inhoudeljk zie ik overeenkomst met de eerste 5 jaar rijbewijs zonder alcohol, daarna mag het met een glaasje op 😉

WritersBlocq · 10 januari 2006 op 21:12

Hee Wendy, beter dat dan een lul in je knoop 😛
Ik vind hem ook wel geinug, dit schrijfseltje 😀

Troy · 11 januari 2006 op 01:46

Geinige tekst en leuke invalshoek!

Mup · 11 januari 2006 op 13:34

[quote]En die oma hè, die het spotje afsluit, die krijgt ergens in haar grijze schaamhaar ook al jeuk. Je hoort het in haar stem, als je goed luistert.[/quote]

Goede combi van humor en een serieus onderwerp,

Groet Mup.

Mosje · 11 januari 2006 op 17:33

Als een van die condooms met briefje in mijn achtertuin landt, krijg jij van mij 100 condooms!
😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder