Echte vriendschap………

bestaat deze eigenlijk wel..dat vraag ik me steeds vaker af..We worden tegenwoordig zoo erg op onze tenen getrapt..wanneer we het niet verwachten krijgen we een stoot tegen ons hart aan….waarom?? ik zal je het antwoord geven…. Mensen zijn tegenwoordig alleen maar met zichzelf bezig, wat is goed voor mezelf, wat wil ik zelf, etc. zonder rekening te houden met andere,….zelfs zonder rekening te houden met je eigen “vrienden”……..tussen aanhalingstekens omdat ik me steeds vaker afvraag waarom mensen zeggen zulke goeie vrienden te zijn en tegelijkertijd achter je rug om je keihard belazeren… ik merk het steeds vaker..Vrienden???? Ga toch weg, iedereen doet maar alles in zijn eigen belang zonder ook maar rekening met die ene goeie vriend of vriendin te houden. En dan zeggen het spijt me en weer zogenaamd vrienden willen zijn..nou sorry ik kan er 1 keer intrappen misschien wel 2 keer maar na die 2e keer ga ik toch heel goed nadenken en kom ik eigenlijk tot de conclusie…nee het is klaar, ik wil geen vrienden zijn met mensen die mij belazeren….

En weet je wat het erge is, vriendschap bewijs je juist op die momenten dat je het hard nodig hebt, dat je in de put zit of niet lekker in je vel….of misschien wel wanneer je voor een tijd een paar maanden bv in het buitenland zit en alle vrienden op een afstand bekijkt en contact mee hebt….De “vrienden” bewijzen in zo’n situatie of ze echt je vrienden zijn, laten ze je vallen of steunen ze je en houden ze rekening met jou ondanks die afstand… nou hier heb ik zoveel van geleerd en je kan misschien zeggen dat het niet belangrijk is, nou voor mij wel. Ik heb mijn vrienden echt leren kennen toen ik 4 maanden in het buitenland zat. vele hebben zoveel contact met me gehad en gezocht en dat vergeet ik nooit meer, en ik weet ook dat dat echt mijn vrienden zijn, maar 1 persoon heeft me in die periode erg laten vallen, of eigenlijk 2 maar die ene is het belangrijkst. Een zogenaamde “vriendin”die altijd zo haar best deed om aardig gevonden te worden en die zooo haar best deed om vriendinnen met mij te zijn en al die praatjes over dat ze van me hield enzo…bla bla bla trap daar nooit in..want voor je het weet pakt ze het mooiste van jou af…de persoon waar jij zo gek op bent waar je zo veel vertrouwen in hebt en waar je van houdt…..jawel je leest het goed.. Gewoon hard genaaid achter je rug om word je dan..!!!! En dat allemaal terwijl ik onschuldig van niks weet en haar zelfs in vertrouwen nam….1 woord heb ik hier voor, of eigenlijk 2: Achterbaks en Egoistisch!!! erg jammer is wel, dat door zo’n situatie je je andere echte vrienden met steeds meer achterdocht bekijkt, zullen zij je ook zoiets flikken…tegenwoordig weet je maar nooit…alles kan dus!!!

Zoveel mensen zijn egoistisch tegenwoordig….. het word tijd dat ik ook is hard om mezelf ga denken !!! En het belangrijkste, luister naar je intuitie, want dat heb ik niet gedaan in deze situatie, heb maar zoals altijd gedacht, vertrouw elkaar, want waarom zouden je vrienden je belazeren….nou om te krijgen wat ze zelf willen…ondanks de vriendschap!!

Intuitie dat is je antwoord!!!

Categorieën: Liefde

9 reacties

pepe · 6 juni 2004 op 10:29

Echte vrienden die vindt je pas in de periodes dat je het moeilijk hebt, de namaak vallen dan snel af.
Een voordeel, zij die er dan zijn kun je rekenen tot de hele goede vrienden voor het leven. Het zijn er meestal niet veel, op een of twee handen te tellen.

Mooi geschreven Ales!

Alfatrion · 6 juni 2004 op 12:05

Ik herken dit wel. Mooie column.

Bakema_NL · 6 juni 2004 op 12:10

Wel herkenbaar, zonder dat ik het ooit zelf meegemaakt heb. Ik heb maar een handjevol vrienden en daarvan zijn er 2 waar ik echt op kan rekenen, denk ik, want ik heb nooit diep in de put gezeten dat ik ze daarvoor nodig had of iets dergelijks. Je hebt ook van die mensen met hopen “vrienden”, er moet haast een 2e huis gehuurd worden voor verjaardagen zoveel “goede” vrienden hebben ze. Dat staat natuurlijk enorm interessant, dan heb je wat bereikt…..hahahaha.
Ik heb zelf altijd al de instelling gehad alleen mezelf te vertrouwen en verder niemand. En dat heeft me tot nu toe nog niets slechts gebracht. Ik wantrouw alles en iedereen. En daar heb ik verder geen last van, ik ga ook niet als zuurpruim door het leven. Een paar vrienden is genoeg, de rest kan me gestolen worden…….soort zelfbescherming en het scheelt een hoop tijd met bezoekjes en zo, ik vermaak mezelf wel.

Louise · 6 juni 2004 op 12:33

Hi Ales,

Een schreeuw uit je hart, dat is duidelijk.
Ik ben er van overtuigd dat echte vriendschap bestaat, maar net als veel kostbare dingen, niet voor het oprapen ligt.
Veel is nep en soms niet van echt te onderscheiden, en helaas kom je er door hele verdrietige situaties pas achter wat nep is en wat echt.

Laat die ene zogenaamde vriendin dit stukje maar eens lezen; de boodschap is luid en duidelijk verwoord.

sally · 6 juni 2004 op 21:10

echte vriendschap bestaat!
dat kan ik je verzekeren.
het enige probleem is dat je het met een lampje moet zoeken en moet koesteren als je het gevonden hebt. En vooral onthouden….het is zeldzaam.
veel succes en
door schade en schande leer je mensen kennen.
maar des te dierbaarder is wat je hebt.
helaas kost het ook wat tijd om elkaars vertrouwen te winnen.
veel liefs sally
mooi beschreven!

Eftee · 6 juni 2004 op 22:00

Echte vrienden kun je op één hand tellen. Die blijven bij je, ook als je het eens moeilijk gaat met je.

Shitonya · 7 juni 2004 op 00:58

Echte vrienden bestaan bijna niet, paar naalden in een hooiberg, achja. Maar op degene die je hebt moet je zuinig mee zijn 🙂

Irma · 7 juni 2004 op 13:05

Ik kan niets anders zeggen dan dat je slotzin/conclusie juist is.

Je enige antwoord komt uit je intuïtie.

Maar daarvoor moet je ‘eerst’ jezelf leren kennen door ‘stil’ te zijn; wat anderen weer ervaren als ‘egoïsme’ omdat je je terugtrekt…

Ma3anne · 7 juni 2004 op 23:47

Ik zie vriendschap als: Samen met iemand een tijdlang een stukje dezelfde weg gaan… en daar kan een eind aankomen, omdat je beiden mensen bent in ontwikkeling. De wegen kunnen zich weer scheiden. Dan kun je kniezen om wat verloren is of blij zijn met wat je samen hebt beleefd en bereikt en elkaar in alle liefde en met respect loslaten.

Sommige mensen blijven lang bij je, sommigen kort… en sommigen je hele leven…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder