Omdat ik nogal dikwijls weg ben van huis en ook omdat er de laatste tijd nogal eens wordt ingebroken in mijn wijk heb ik mij laten overhalen om mijn nhuis te beveiligen.
Mooi systeem met aansluiting op een meldkamer en alles erop en eraan!
Lekker gevoel toch? Zojuist geinstalleerd, de vorige week vrijdag en
weinig rommel omdat alles draadloos is uitgevoerd, ik heb heerlijk geslapen!
Ik woon in een schakelwoning met een ommuurde tuin.
Zondagmorgen loop ik mijn tuin in en ik zie en klein blauw doosje liggen op de rand van een border.Ik open het doosje en wat zat erin? Een stel gouden oorbellen. Even verderop zie ik op de afgevallen bladeren van een van mijn struiken nog wat glinsteren en ja hoor, 2 zilveren kettingen.
Ben ik bij mijn schuur, zie ik daar een heel kistje liggen met een la erin, het kistje was open gevallen en de bovenkant was leeg. De la zat nog vol met sieraden, een horloge dat nog liep, hangers, kettingen, armbanden en nog wat klein spul. Mijn verbazing was groot!
Nu weet ik dat inbrekers ook kijken naar de stickers van het beveiligingsbedrijf en denken, als ik daar mijn buit over de muur gooi komt er niemand aan! Toch maar de politie gebeld en die kwamen de spullen binnen en half uur ophalen.
Zo zie je wat beveiliging kan doen, je kunt de kosten ervan op deze manier snel terug verdienen!
Er zaten een paar pasjes in op naam van een student van de universiteit Nijmegen, zodat de politie deze dame wel weer snel gelukkig zal maken.

Categorieën: Algemeen

5 reacties

Troy · 11 december 2005 op 14:57

Long time no see, Stanislaus. Goed om te lezen dat er nog eerlijke mensen in dit criminele landje rondlopen 🙂

WritersBlocq · 11 december 2005 op 16:14

“Toch wel aardig”, moeten de crimi’s gedacht hebben “we maken een opgetuigde Kersttuin!” Even leuk, maar gelukkig heb jij gezorgd dat alles weer bij de dame terechtkomt die zich er met Kerst weer mee kan versieren. Wie weet gaat ze jou nog versieren met een opleukertje?

Eddy Kielema · 11 december 2005 op 16:44

Ik kom regelmatig bij mensen die wel een beveiligingssticker op de deur hebben, maar niet beveiligd zijn. Dat schijnt ook erg goed te werken en is een stuk goedkoper… 😉

Mup · 12 december 2005 op 03:08

[quote]Nu weet ik dat inbrekers ook kijken naar de stickers van het beveiligingsbedrijf [/quote]

O ja, hoe weet jij dat! 😉

Eind goed, al goed,

Groet Mup.

Dees · 12 december 2005 op 08:17

En dat alles zonder het einde van de regenboog te hebben gevonden?

Leuke column, leuk weer iets van je te lezen…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder