“Excuseer, meneer de scheidsrechter. Volgens mij is uw fluitsignaal gebaseerd op een omissie te uwer zijde. Een ordentelijke meetkundige observatie zou thans aan het licht brengen dat de bal, zij het marginaal, binnen de lijnen van het speelveld is gebleven. Gaarne moge ik u beleefd verzoeken, uw voorgenomen besluit reeds thans te herzien te mijner voordele.” Okee, overdrijven is ook een vak. Maar de scheids uitmaken voor ‘blinde tyfushond’ gaat echt te ver. Men neme: een randdebiel en een Ajax-shirt. Wat krijg je dan? Een omhooggevallen randdebiel met een grote smoel die Wesley Sneijder heet. Puisterige rotpuber met een hoge dosis verbeelding. Vond het nodig om scheidsrechter Ruud Bossen voor ‘blinde tyfushond’ uit te maken. Volkomen terecht door de scheids naar de kleedkamer verwezen.

Nee Wesley. Voetballen. Dát is jouw werk. Breng je overigens weinig van terecht, maar vooruit. Schelden is óns werk. Columnisten, die zijn er om te schelden. Dus jij zorgt voor de doelpunten, en wij voor de beledigingen. Even een voorbeeld:
Wesley Sneijder
Je moeder was een temeider
En nou niet zeuren dat temeider geen woord is. Die sukkels op de tribune verstaan gewoon temeier.

Maar die trainer van Ajax, die Henk ten Cate, die is pas écht het spoor bijster. Die sprak de scheidsrechter aan op zijn besluit, de kwalificatie ‘blinde tyfushond’ niet te accepteren. Een ‘moraalridder’ was de scheids, aldus Ten Cate. Maar ja: vroeger zelf gevoetbald. Ook te veel kopballen. Ook hersentjes kapot. Eigenlijk best wel een beetje sneu.

Wel een grote bek, die voetballertjes van Ajax, maar o, o, o, wat komt het hard aan als de heren zelf eens iets vervelends te horen krijgen. Weet u nog, die spreekkoren “Sylvie is de hoer van Amsterdam”? Rafaël van der Vaart geheel uit concentratie. Voetbalt nu bij Hamburg. Daar heeft ‘ie geen last van de spreekkoren. Want Rafaël verstaat geen Duits…

Sinds het vertrek van Ajax uit De Meer schijnen er bij de club geen voetballers met een IQ van meer dan 80 rond te lopen. Ik denk dat dat door die Arena komt. Kijk, een schuifdak op een auto, tsja, daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Een schuifdak op een terras? Behaaglijk. Maar een schuifdak op een voetbalstadion? Nee, dat kan nooit gezond zijn. Zal wel een soort van aardstralen ontvangen ofzo. Iedereen die ooit in de Arena is geweest, als sporter of als toeschouwer, komt met kapotgestraalde hersens het complex weer uit, zo lijkt het. Het is niet voro niets dat er vorig jaar zo’n ophef over het Ajax-logo was. Dat bestond uit 11 lijnen. Maar de gemiddelde supporter bleek niet tot 11 te kunnen tellen. En de spelers kwamen nog niet eens tot de helft.

‘Blinde tyfushond’: als het Ajax-bestuur een beetje karakter heeft, stellen ze Wesley de rest van het seizoen niet meer op. Slecht voor de resultaten? Welnee, wat als ze de wedstrijd wél met Wesley in de basis beginnen, verliezen ze ook. Gehoord, meneer Jaakke? Weg met die idioot.

Het Meldpunt Discriminatie Amsterdam roept vrouwen die zijn uitgescholden op, een klacht in te dienen. Nou, die hebben het druk! Het schijnt storm te lopen. Allemaal beledigde scheidsrechtsters bij het damesvoetbal…


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

10 reacties

arta · 30 november 2006 op 20:53

[quote]Sinds het vertrek van Ajax uit De Meer schijnen er bij de club geen voetballers met een IQ van meer dan 80 rond te lopen.[/quote]

Na de misstap van Kluivert, de orgie een aantal jaar geleden, en het filmpje met de voorbinddildo een aantal weken geleden bevestigt deze column ook míjn vermoeden, dat voetballers niet door hun intelligentie zijn uitgekozen!! Hahaha! Ik heb me rot gelachen!!
🙂

Bitchy · 30 november 2006 op 21:22

Had dit stukje niet over Feyedingus kunnen gaan of desnoods over ADO Den Haag 😉

grmbl… Op een slof en een oude hersencel wordt ajax kampioen 😉

pally · 30 november 2006 op 21:34

Topvoetballers hebben in het gunstigste geval de hersens in hun voeten zitten. En daar kan niet veel in.

Prima column, Driek!

En nou ga ik me weer wijden aan mijn blinde hond die typhus heeft opgelopen. 😀 😀
Groet, Pally

Estrella · 30 november 2006 op 21:39

[quote]Had dit stukje niet over Feyedingus kunnen gaan of desnoods over ADO Den Haag [/quote]
Bitchy, ik sluit me bij je aan. Foei Driek,als rechtgeaarde Amsterdammer… 😉

Maar het is inderdaad diep triest. Je staat daar toch met een soort van voorbeeldfunctie in het veld, ontelbaar veel kinderen verafgoden je.
Nou, geloof me maar, als ik een speler van mijn D-junioren die woorden hoor bezigen sleur ik hem er hoogstpersoonlijk aan zijn oren uit. Dan heb ik niets te maken met “Ja, maar Sneijders zei het ook…”

SIMBA · 1 december 2006 op 11:35

Ik hou nauwelijks van voetbal en dat komt voornamelijk door die omhooggevallen stumperds,die denken dat ze iemand zijn omdat ze gescout zijn bij het plaatselijk voetbalclubje.

Geweldige column!!!!

Prlwytskovsky · 1 december 2006 op 19:37

Hahaaa Driek, je hart weer gelucht?

@Bitchy: Feyedingus? Feyedingus? Je bedoeld zeker Feyenauerd uit Rotjeknor? 😉

Bitchy · 2 december 2006 op 06:43

Prlwytskovsky, hoe ik ook mijn best doe, het lukt me niet, Feyedingus, te typen. Mijn toetsenbord weigert gewoon bepaalde letters als ik het probeer. En, je mag van mij aannemen dat ik toch vreselijk mijn best doe als is het alleen maar om jou te plezieren 😉

Estrella, ik *voel* dat je me begrijpt, toch maar mee naar Frans? 😉

Al met al is voetbal een leuk spelletje en bij tijd en wijle kijk ik er zelfs graag naar, maar als ik dan weer zie wat er de afgelopen dagen is gebeurd tijdens een wedstrijd, vergeten mensen dat het inderdaad maar een *spelletje* is.

😡

DriekOplopers · 2 december 2006 op 07:45

@ Bitchy:
[quote]Het lukt me niet, Feyedingus, te typen.[/quote]

Jawel hoor. Het staat er luid en duidelijk. Feyedingus. Het is je dus prima gelukt 😉

Driek

Prlwytskovsky · 2 december 2006 op 11:36

@Bitchy: ik schiet vol.

Li · 2 december 2006 op 11:36

Een column naar mijn hart. Het moet maar eens afgelopen zijn met die grove scheldpartijen die van kwaad tot erger gaan. Het wordt hoogtijd dat de humor de overhand krijgt op de groene grasmat. Een trainer die ‘krullenbol’tegen een kale scheids roept bijvoorbeeld. Dat zag ik onlangs op tv en moest daar vreselijk om lachen.

Li

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder