Vorige week was ik bij mijn ouders toen ik daar de Linedance instructeur tegen kwam. Voordat ik ‘even’ ziek was danste ik zeer frequent en bij dezelfde groep als mijn ouders. Uiteraard wilde ik weten van de dansleraar wanneer er weer een feestje zou worden georganiseerd want dat wilde ik eigenlijk nog even meepikken voordat ik weer geopereerd wordt aan mijn rug. Tja, gisteren was het dan weer zover, een feestje. Met mijn ouders afgesproken dat ik bij hen zou blijven slapen zodat ik dit maal meer kon drinken dan één pintje. Héérlijk om af en toe eens niet zelf achter dat stuur te hoeven kruipen want zeg nou zelf… Het is altijd gezelliger met een pintje op. Alles door een roze bril zien was voor de verandering ook wel eens goed. Enfin, de kuiten ingevet en ‘let the party begin’ was alleen nog de essentie van de geplande avond.
Pas echt gezellig werd de fuif toen ik na één kopje koffie al direct over ging op de Leffe Dubbel voorzien van 6,5% alcoholhoudende vloeistof.

Halverwege de avond natuurlijk mijn vrienden en vriendinnen middels het onmisbare medium sms op de hoogte gehouden van de stand van zaken. “Nu al 6 Leffe’s op en ik sta nog steeds! Goe hè!” Was de eerste sms van de avond. Al snel volgenden er meer.

Spoedig zou mijn ‘reserve bestand’ met telefoonnummers ook nog worden uitgebreid in mijn gsm. Ja, een beetje netwerken op zo’n avond is immers tegenwoordig een echte must. Vlug vorderde de avond, te vlug eigenlijk.
Mede party-gangers daagden me al snel uit om de tien Leffe’s te halen maar om al kruipend naar de auto te moeten manoeuvreren leek mij niet zo’n strak plan.
Opmerkingen als “klein hè, die flesjes” werden als snel rond mijn oren geslingerd en zo helder en adrem als ik kon probeerde ik daar een passende scherpe reactie op te geven. “Ja, ik stop die dingen vlot in mijn holle kies” was het enige dat me snel te binnen schoot.
Na zeven glazen donker bocht te hebben genuttigd, begon ik maar terug te tellen aangezien ik vond dat het ietsje te gortig begon te klinken. Pfff… zeven grote glazen al! Oei.. Ik werd mij plotseling bewust dat ik eigenlijk toch best wel wat drank kon verzetten op een avond zonder er beneveld van te raken.

Ik had het niet in de gaten maar al gauw was het tijd voor de laatste ronde en de schalen met rijkelijk belegde broodjes kwamen voorbij. De laatste sms ging in de auto de deur uit “Nu 5 meter verwijderd van mijn bed. Pfff.. Maar na 8 Leffe’s kruip ik nu mijn bed in”.
Tja.. zoveel brouwsel met een wit kraagje begon zo langzaam aan zijn tol te eisen.

De conclusie van een super fantastische avond? Bodemloze putten en glazen waarvan de bodem niet te vinden was. Hmm.. Mijn zoektocht zal dus nog voortgezet moeten worden.

Categorieën: Algemeen

1 reactie

Li · 23 maart 2007 op 20:12

[quote]De conclusie van een super fantastische avond? [/quote]

Teiltje? :eh: 😀

Li

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder