Wat zijn we toch een stelletje koeien, elke dag met je pakje hooi het weiland in gaan om je vervolgens te laten uitmelken tot het pijn doet. En herkauwend toekijken als een van ons weer eens wordt afgeslacht. Het enige wat ik hoor is een beetje BOE geroep en discussies die nergens over gaan. Dat heb ik trouwens toch nooit begrepen, dat wij als rationeel denkende mensen dit nog altijd blijven pikken. Je neemt genoegen met de stempel die je krijgt op je geboorte dag en als je de volwassen leeftijd hebt bereikt begin je met herkauwen. Bezopen is het dat er mensen aangewezen worden die andere mensen voorschrijven hoe ze moeten leven. En dan vraag ik mij telkens af wie diegene is die deze mensen weer verteld hoe hun het moeten doen.
En tegen dat mens zou ik willen zeggen, “waar haal je de arrogantie vandaan” om te denken dat jij kan bepalen uit welke trog ik moet eten dat bepaal ik zelf wel. Natuurlijk moeten we allemaal melk geven, anders krijgen onze kalfjes geen kans om op te groeien en geven deze geen melk meer. Maar waarom de een uitmelken tot het pijn doet en de ander met uiers die op springen staan met rust laten. Uit mijn uiers komt alleen nog maar bloed, en dat doet pijn.
Vanaf nu ga ik uit elke trog eten waar ik wil, en de eerste de beste die maar naar mijn uiers wijst geef ik een flinke trap met mijn achterpoten. Lang genoeg boe geroepen en me uit laten melken. Ook al weet ik dat je op deze manier snel bij het slachthuis terecht komt, dan doet het in elk geval geen pijn meer. Want op deze boerderij waar ik woon, is er gewoon sprake van dieren mishandeling. En dat allemaal omwille van de omliggende buren zodat ze er een grote boerderij van willen maken. Eigenlijk zouden wij vredelievende herkauwers de koppen bij elkaar moeten steken en gewoon ons zelf niet meer uit moeten laten melken. Dat zal nooit gebeuren, omdat iedereen te bang is voor het slachthuis. Wat mijn betreft een grote BOE!! Voor het asociale regeringsbeleid.

p.s : tot ziens in het slachthuis

Categorieën: Algemeen

1 reactie

Mup · 15 november 2004 op 21:45

Als ik het goed begrijp, wordt ik vergeleken met een koe?
Ik ben die vergelijking voorbij, al jaren gestopt met bortsvoeding.

Je hebt een vergelijking gemaakt, om te ageren tegen het overheidsbeleid. Door die vergelijking komt hij m.i. minder krachtig over,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder