Boerenverstand heeft niets te maken met verstand. De boer hij ploegde voort, heeft niets te maken met wat er zich in de bovenkamer afspeelt. Nee. Het heeft alles te maken met wat er op de grond en in de tractor gebeurt.

Hoe zit het dan met vrachtwagenchauffeurverstand? Zou dat dan ook niet bestaan? En loodgietersverstand. Doktersassistentverstand, advocatenverstand. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het riekt naar verstand. Zo overroepen dat verstand. En al helemaal als het nuchter is. Ooit een nuchtere advocaat ontmoet? Ik niet.

Veel liever ploeg ik door mijn hersenen dan dat ik ze begrijp. Er is geen beginnen aan. Compleet uitgemeten reiken mijn hersenen naar zo’n tien hectare. Dat is behoorlijk doorploeteren. Maar het loont.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

4 reacties

Nummer 22 · 17 augustus 2019 op 09:24

Vers tand der tijd doorstaan! Chapeau Mien! Verstandig om uw brein te blijven prikkelen maar zonder – naar ik aanneem- door inname van opwekkende hallucinerende middelen. Onverstandig lijkt mij! Blijf weg uit Hongarije, maar dat terzijde.

van Gellekom · 17 augustus 2019 op 17:41

Bij voetbal noemen ze het voetbalintelligentie. Neem dat interview met een voetballer die ik ooit voor Absurdistisch magazine had:Ik zeg: linker testikel. Kun je dat uitleggen? Nee, leg dat eens uit. Kun je dat? Ons dat uitleggen? Kon hij niet. Hij dacht dat ik het over buiten spel had.

    Nummer 22 · 18 augustus 2019 op 09:26

    Rechter testikel zwijgt! En als je testikel bent en zwijgt dan hang je ook!, maar dit even terzijde aan de rechterkant of linkerkant vanaf welke kant je deze 2 ziet hangen in een voetbalbroekje. Pastoor Werenfridius Cornelius Pot ook bekend als W.C. bij zijn vrindjes, is expert. Hij kan feilloos het gewicht van 1 en 2 testikels voorspellen als deze in zijn mond of hand gewogen worden. Jos Brink en Sandra Reemer hebben deze pastoor uit het Belgische Sint Job is Goor, in het programma Wedden Dat, zijn kunsten zien vertonen. De M.E. moest eraan te pas komen om W.C.Pot te ontzetten. Met volle mond zeid de pastoor ‘ iek ben onschuldigg’

Mien · 17 augustus 2019 op 18:12

Als ik mijn testikel uitleg … ga dan maar aan de kant. Zware zak.

Geef een antwoord