Tijdens een persconferentie in Irak vloog plotseling een paar schoenen door de lucht om de hersenpan van George Bush op een haar te missen. Ik dacht ‘wat een mooie manier om diepe, diepe afschuw kenbaar te maken’. Hier in ons land hebben we daar totaal andere methoden voor: een verbale. Wat vliegt er niet aan vleeswaren, vloeken en andere gruwelijke beledigingen naar de hersenpannen van schuldige en onschuldige Nederlanders? Ik stel voor dit onmiddellijk te vervangen door het gooien van schoenen.

Iedereen heeft in kelder of garage wel wat staan. Houd je grote eetschuur in geval van boosheid dus maar dicht en neem gewoon een oude schoen. Je kunt daar ook nog wat gradatie in tot uitdrukking brengen. Als je een pantoffel gooit, weet de ontvanger heus wel wat je bedoelt en bij een paar slippertjes is dat ook klip en klaar. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Niet meer vloeken dus, maar naar de veters grijpen!

Onze vrije meningsuiting moet zich de komende jaren richten op het gooien van schoenen. Als jullie het goede voor hebben met onze grote voorvechter van vrije meningsuiting , stuur dan de voorraad oude schoenen snel naar hem toe. ‘PVV Limburg’ erop en ze komen aan. Onze Geert zal er blij mee zijn. Schoenen gooien, wie doet hem nog wat?

Ik.

Jullie moeten wel even geduld hebben, want mijn schoeisel is van de allerhoogste kwaliteit en het duurt doorgaans wel tien jaar voor ze door slijtage beschikbaar zijn .De firma van Bommel, maakt zijn schoenen zo goed dat, als iedereen tot aanschaf overgaat, het spoedig is gedaan met de vrije meningsuiting.

Maar heel in het geheim, diep geheim, ligt mijn eerste paar klaar voor gebruik. Ik weet ook naar wie ik ze gooi. Zó over de witte haartjes heen. Want let op: in de wet staat nog steeds dat je met een belediging iemand niet mag raken. Het komt wél in de krant: Van Bommelding in Limburg!

Gooi je oude schoenen weg als je nieuwe hebt.

Categorieën: Actualiteiten

8 reacties

arta · 4 februari 2009 op 14:52

[quote]Van Bommelding in Limburg![/quote]
😆
Zo, en nu even een wedje maken met mijn collega’s over wie er het eerst de ‘baas’ kan raken…

schoevers · 4 februari 2009 op 17:06

Een geval van: Wie de schoen past……. 😆

Mosje · 4 februari 2009 op 20:38

Leuk stukje. Jij mag naast je schoenen gaan lopen.

Neuskleuter · 4 februari 2009 op 22:07

Hehe, leuke invalshoek! Maar als je nu hele dure nieuwe schoenen gooit, betekent dat dan dat je er álles voor over hebt om die persoon te beledigen? Of dat je zelf net zo makkelijk geld over de balk smijt?

Leuk in ieder geval!

pally · 4 februari 2009 op 22:13

Hij is leuk, schoevers!

Mien · 5 februari 2009 op 09:11

Hij is goed.
Doe er ook een paar ‘wooden shoes’ bij! :hammer:

Mien

doemaar88 · 5 februari 2009 op 11:35

Erg goed geschreven, Schoevers. De invalshoek is top! 😀

KawaSutra · 6 februari 2009 op 00:30

Leuk Schoevers!
Bommeldingen hebben geen stalen neuzen zeker? 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder