Vloeken mag niet en zeker niet in de kerk, een huis vol heilige boontjes. Maar ergens klopt dat niet. Er zijn namelijk kerken waar dat wel mag. In mijn eigen kerk bijvoorbeeld, mijn huis, het is me heilig. Het is niet altijd heilig geweest. Er is zo nu en dan behoorlijk wat gevloekt. De lieve heer die boven de deur hing viel bijna van zijn kruis.

Het was gelukkig wel kort en hevig. Kleine woorden die hard klonken. Het gif spoot eruit. De ogen, die streng boven de opgetrokken neus, kwaad de ruimte inkeken versterkten het gif. Het staat nog altijd in mijn geheugen gegrift. Af en toe komt het nog boven. Bondig zondig denk ik dan, what the fuck.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

2 reacties

Suus · 15 februari 2019 op 13:49

Bondig zonder zondig: GVD, fucking goed!

Nummer 22 · 16 februari 2019 op 10:04

‘ Vloeken is aangeleerd’… net zoals bidden. G*dV#@%*mme. Hijgend hert der jacht ontkomen… nou ik denk het niet, zeker niet in de Oostervaardersplassen om maar wat te noemen. Van mij mad dat… afknallen! Veul te veul herten daar. Uw wil geschiedde. ‘Genesis, sinds mensenheugenis uw electobedrijf! Op de eerste dag was er licht!… ja en hadden wij van Genesis aangelegd! Nou nou nou… Wij van Citroen waren iets later maar toch.. ‘ Toen kwam Mozes v.d. Berg in zijn Citroen 2CV ( Eendje) met 2 stenen tafels… ! Wah… hette Mozes van de Berg? Nooit geweten..! STOP ZONDAARS..STOP! Wij van de streng gereformeerde artikel 33, 34, 35 en 88 en op islamitische katholieke anglicaans russisch orthodoxe pinkster baptistische vrije evangelisch hindoestaanse kerkgenootschap..houden van onszelf alleen en adviseren w.c.eend voor de grote schoonmaak. Amen aaaaaamennnnnn. De dag des oordeels wordt via outlook nog gepland. Skypen is dan ook mogelijk.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder