Beste Cor Jan van Zwol,
Een aardig [i]“Gefeliciteerd Wendy, met je behaalde titel Columnist van het jaar”[/i] zou je niet hebben misstaan. Het zou zelfs leuk zijn geweest. Maar nee, in plaats daarvan trek je van leer in een aanvalscolumn met een hoog en-toch-ben-ik-beter-dan-jij gehalte. Jammer, dat je je als winnaar van het zilver zo laat kennen. Jammer dat je jezelf als verliezer bestempelt. Nu ben ik van nature een aardig persoon, dus wil ik je column best serieus nemen en reageren op enkele stellingen van jouw kant. Ik citeer:

[i]“Ik had graag een award gewonnen op OnsForum. Puur en alleen, omdat de mensen niet om mij heen zouden kunnen. Ik wil geen afbraak doen aan andermans verhalen, maar mijn verhalen zijn toch echt beter dan de anderen die ik gelezen heb……”[/i]

Lieve Cor Jan, stop alsjeblieft met dromen. Dat je jezelf beter vindt dan wie dan ook, vind ik behoorlijk lachwekkend moet ik zeggen. Je vergeet te genieten van het schrijven en bent alleen maar bezig met ‘de beste’ te willen zijn. Hier ga je al de fout in. Ik weet dat je geen kritiek duldt, maar mag ik je even wakker schudden en zeggen dat je absoluut niet perfect bent en dat je altijd beter kunt. Alleen taaltechnisch valt er al een hoop te sleutelen aan je columns, zoals ook aan mijn columns nog veel te verbeteren valt. Leren van mensen en genieten van wat je doet, is een betere basis om te schrijven dan wat je hier laat zien. Dat de mensen niet om je heen kunnen, ligt dan ook niet aan het winnen van een award.

[i]“Waar ben je bang voor? Ik vind dit altijd een mooie vraag. Als iemand wil dat ik dingen van haar weet, dan vraag ik naar haar angst. Iedereen is bang, dus zij ook…… De vrouw is bang voor zichzelf. Wendy 77, waar ben je bang voor?”[/i]

Ik ben niet bang voor muizen of spinnen, maar wel voor honden. Ik ben niet bang voor vuur, maar wel dat mijn huis tot de grond toe af zal branden. Ik ben niet bang om ‘niet aardig’ gevonden te worden, maar wel dat mijn kinderen niet geaccepteerd zullen worden op school. Ik ben niet bang om rood te staan, maar wel om miljonair te worden. Ik ben niet bang voor terrorisme, maar wel voor zinloos geweld. Ik ben niet bang om dood te gaan, maar wel om dierbaren te verliezen.

Cor Jan, ik hoop hiermee mijn punt duidelijk te hebben gemaakt en tevens antwoord te hebben gegeven op jouw vraag. Het geheel samenvattend zou ik nog willen zeggen:
[i]Ik hou niet van ruzie en schrijven doe ik voor de lol.
Ik ben voor veel dingen bang, maar niet voor mezelf en al zeker niet voor Cor Jan van Zwol.[/i]

Met vriendelijke groet,

Wendy77


20 reacties

wendy77 · 11 januari 2006 op 20:51

Even enige uitleg:

Ik heb dit stukje geschreven naar aanleiding van [url=http://www.onsforum.nl/artikelen/artikel/190]deze column[/url], geplaatst op [url=www.onsforum.nl]Onsforum.nl[/url]
Ik zat nog te twijfelen of ik hem hier moest posten, maar heb het toch maar gedaan.

Outsider · 11 januari 2006 op 20:55

Ik heb nog nooit wat van Cor Jan van Zwol gelezen, maar ik geloof dat ik het ook maar niet moet doen want ik word er nu al niet goed van.

[quote]Ik wil geen afbraak doen aan andermans verhalen, maar mijn verhalen zijn toch echt beter dan de anderen die ik gelezen heb……”[/quote]
Jonge, jonge, verwaander kan het ook al niet en er staat ook nog een enorme blunder in want ‘afbraak’ moet zijn ‘afbreuk’.

Eddy Kielema · 11 januari 2006 op 20:56

Zoals mijn moeder altijd zegt, Wendy: sommige mensen zijn het reageren niet waard en ik denk dat hetzelfde voor CJ v Z geldt.

wendy77 · 11 januari 2006 op 21:04

Pas op wat je zegt hoor, hij leest hier mee 😉 😛

De beheerder van Onsforum wilde hem niet plaatsen, dus heb ik CJvZ hierheen gestuurd om de column te lezen. Hij heeft hem intussen al op mijn website gelezen en heeft het sportief opgevat. Ik moest even stoom afblazen 😀

DirkJan2 · 11 januari 2006 op 22:08

Ik denk dat zie Jan een oogje of 3 op Wendy 77 heeft,maar dat hij te ‘bang’ is om het wereldkundig te maken.

Troy · 11 januari 2006 op 22:30

Toevallig zag ik C.J.v.Z. gister hier op cx. Ben wel benieuwd naar zijn columns na dit verhaal gelezen te hebben. Als hij echt zo goed is als hij beweert:-D

WritersBlocq · 11 januari 2006 op 23:10

[quote]Ik ben niet bang voor muizen of spinnen, maar wel voor honden. Ik ben niet bang voor vuur, maar wel dat mijn huis tot de grond toe af zal branden. Ik ben niet bang om ‘niet aardig’ gevonden te worden, maar wel dat mijn kinderen niet geaccepteerd zullen worden op school. Ik ben niet bang om rood te staan, maar wel om miljonair te worden. Ik ben niet bang voor terrorisme, maar wel voor zinloos geweld. Ik ben niet bang om dood te gaan, maar wel om dierbaren te verliezen.[/quote]
Hey Wendy,
Dit klinkt mij allemaal erg cognitief in de oren. Als je wilt, dan leg ik in een pb uit wat ik hiermee bedoel, en waarom. Niet bang zijn hoor! 😛
Groetje, Pauline.

EDIT 12-01: ik bedoel RATIONEEL, ipv cognitief, nu snap je het wel denk ik 😉

Kees Schilder · 12 januari 2006 op 07:23

We gaan het toch niet beleven dat er weer opnieuw gerollebol gaat plaatsvinden op deze site he? En deze keer geimporteerd nog wel.Het lijkt Goddomme wel een virusinfectie.
Kunnen we ons nu eindelijk eens bepalen tot schrijven lezen en inhoudelijk kritiek leveren?
Dank je.

Ma3anne · 12 januari 2006 op 07:53

😮

Outsider · 12 januari 2006 op 08:26

[quote]Kunnen we ons nu eindelijk eens bepalen tot schrijven lezen en inhoudelijk kritiek leveren?[/quote]

Ik ben het eigenlijk niet met je eens, Kees. Het is natuurlijk niet leuk dat er een ruzie-achtige sfeer ontstaat, maar ik vind niet dat een schrijver alle kritiek op zichzelf of zijn werk maar voor zoete koek moet slikken en niks terugzeggen mag.

Dees · 12 januari 2006 op 08:46

Wat wraakzuchtig Wendy. Had je dit niet beter op onsforum kunnen laten? Waar hij iets over jou heeft gezegd?

Zo maak je iemand hier zwart voor hij nog maar zelf iets te zeggen heeft gehad hier.

En ik ben het met Kees eens, je hoeft ruzie niet te importeren…

wendy77 · 12 januari 2006 op 09:20

@Kees: Het is niet om ruzie te importeren hoor. Ik heb dit eerst met Cor Jan besproken en hij vond het best. Hij heeft hem zelfs op zijn eigen site geplaatst. Maar, ik zal het NOOOOIT meer doen, ik beloof het je.

@Dees, zie een eerdere reactie van mij waarom ik hem hier heb geplaatst.

wendy77 · 12 januari 2006 op 10:00

Ik heb jullie reacties nog even op me in laten werken en ik vind dat Dees wel gelijk heeft.
[quote]Zo maak je iemand hier zwart voor hij nog maar zelf iets te zeggen heeft gehad hier.[/quote]
Dit was absoluut niet de bedoeling!!

De hoofdreden dat ik dit stuk hier heb gepost, is omdat het eens iets anders was van mijn hand. Ik kwam niet verder dan steeds iets opbouwen op dezelfde manier. Dit was eens iets anders. Ik had er alleen een ander onderwerp voor moeten kiezen.

Mijn oprechte excuses hiervoor!!

Kees Schilder · 12 januari 2006 op 10:31

Zand erover.Je schrijft als een tierelier dus laat je niet uit het veld slaan door, al dan niet door emoties ingegeven, jaloers gemep onder de gordel.
Negeren daarvan is meestal het beste.Als je hoofd boven het maaiveld gaat uisteken kun je er nu eenmaal op wachten dat er iemand komt om dat te egaliseren.
Sorry voor de off-tonic situation Moderator 😀

Outsider · 12 januari 2006 op 10:41

[quote]Wat wraakzuchtig Wendy. Had je dit niet beter op onsforum kunnen laten? Waar hij iets over jou heeft gezegd?[/quote]

Het is misschien waar dat het beter op onsforum had kunnen worden geplaatst, maar die wilden het niet plaatsen en dat vind ik eigenlijk raar. Als ze geen ruzie (nu ja, eigenlijk is het niet eens ruzie) op hun site willen hebben, dan hadden ze het stuk van Van Zwol ook niet moeten plaatsen.

Overigens vind ik het onterecht om Wendy nu wraakzucht in de schoenen te schuiven. Het is gewoon reageren op kritiek en niet bedoeld om Van Zwol eens even te grazen te nemen.

Dees · 12 januari 2006 op 10:54

Nou, ik begrijp je opvliegendheid wel hoor… Heb ik zelf ook vaak last van. Alleen de pest met opvliegendheid is vaak dat je je erg laat kennen. Maar ja, kan gebeuren…

Ik had al een stukje van de discussie gelezen onder CJvZ’s column op onsforum en tsja, je hebt nog steeds net zo hard gewonnen hoor, dat gevoel moet je niet laten verzieken door de hele discussie achteraf.

j3rr · 12 januari 2006 op 19:07

Pas 1 bericht gepost, Heb dus weinig te zeggen op dit forum. Toch wil ik zeggen dat ik het een erg mooi stuk schrijfwerk vind!! (Oké wie ben ik als 18-jarige snotneus om dat te bepalen/zeggen?) 😀

Yep, i like it!
😎 l

momentje · 12 januari 2006 op 22:18

😕 😕 😕 ik ben er even een paar weken niet….maar hadden we geen boksring voor dit soort zaken? Wendy..nodig hem uit en laat ons mee genieten in de verbale krachtmeting!

CJvZ · 17 januari 2006 op 14:02

Dan eindelijk hier een reactie van Cor Jan van Zwol.

Typisch dat Wendy hier beschuldigd wordt van het verplaatsen van een ruzie, terwijl er nooit een ruzie gewwest is. Beide hebben we stoom afgeblazen in een column.
En dat Wendy mensen zwart zou maken. Wendy heeft nergens schuld aan.
Als Wendy wel kwaad bedoelde, wat ik overigens niet geloof, dan is dat geheel mijn eigen schuld.

Ik ben niet snel of nooit beledigd, dus spreek gerust achter mijn rug over mij.

In de column, waar ik Wendy aanspreek [url=http://www.onsforum.nl/artikelen/artikel/190]’Eeuwige tweede'[/url], stel ik vragen naar angst. Maar ik geef ook antwoord voor mijzelf. Ik ben namelijk bang vergeten te worden. En zolang er over mij gesproken wordt, of ik nu mee kan praten of niet, of ik het nu hoor of niet, zolang er gesproken wordt over mij, wordt ik niet vergeten.

Cor Jan van Zwol

wendy77 · 17 januari 2006 op 16:01

Bedankt voor je reactie CorJan. Jammer dat hij wat laat is. Ik denk niet dat veel mensen hem nu nog lezen, terwijl het toch echt de moeite waard is om te lezen.

[quote]En zolang er over mij gesproken wordt, of ik nu mee kan praten of niet, of ik het nu hoor of niet, zolang er gesproken wordt over mij, wordt ik niet vergeten.[/quote]

Daar heb je nou eens groot gelijk in 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder