Beste Jort,
Ja, sorry dat ik jouw achternaam afkort tot alleen je eerste letter. Ik bedoel, ik wil nog niet zover gaan om een balkje over je ogen te plaatsen, maar geef toe, jouw opmerking in het racismedebat zou je toch een beetje als crimineel kunnen typeren. Toch?

Wat die opmerking was? Nou, deze: ‘wat zouden de zwarten zelf kunnen doen, moeten zij ook iets doen of moeten wij alleen maar schakelen, wij witjes.’
Oordeel zelf! Oké, met de wetenschap van nu zouden wij er twee jaar geleden onze schouders over hebben opgehaald, inclusief de roedel politiek correcte leden van de grachtengordel.
Maar we leven nu, Jort dus met mijn voortschrijdende inzicht m.b.t. het racismedebat in gedachten, plaats ik voorlopig jouw naam in de criminele sfeer en dat houdt in dat ik je voorlopig “K” noem.
Zelf word ik steeds racismebewuster, hoewel ik eerlijkheidshalve moet toegeven dat ik mijn hele nooit in kleuren heb gedacht. Dat zou ook merkwaardig zijn, gezien mijn verregaande kleurenblindheid maar dit terzijde.  Toch begrijp ik helemaal de kritiek op de keuze voor jou als debatleider bij de themadag Nederland tegen racisme, op NPO woensdag a.s.

Dat die kritiek komt van met name van het Black Renaissance Collectief, is niet zo heel vreemd natuurlijk want dat is toch een beetje het voormalig publiek van de Wereld draait door, de grachtengordel zeg maar, waarvan jij soms tafelheer was. Dus ik zou begrijpen dat hun afwijzing jegens jou, als een dolk in de rug zal voelen.

Doe zoals ik, Jort en begin je nieuwe bewustzijn met het ruimen van je jeugdboeken. Dat hielp mij enorm. Zo schoonde ik mijn boekenkast op. Wat dacht je van de Negerhut van oom Tom? Brrr, dat woord alleen al. Kan niet meer! Jij hebt dat boek ook vast nog. Laat de discriminatiepolitie het maar niet horen. Weg gooien dus!

Dan mijn stripboeken van Sjors en Sjimmie. Sjors de blanke jongen en Sjimmie het Afro-Stripiaanse jongetje, zal ik het maar politiek correct noemen. “Deze Sjimmie oogde, ik citeer het toenmalig no politiek incorrecte en racisme-onbewuste dagblad Trouw: “aanvankelijk als een stereotiepe ‘neger’ met rode Zoeloelippen en gouden oorringen .Van lieverlee sprak hij ook steeds meer in een inboorlingentaal.”
De rillingen slaan mij om de oren, Jort als ik dit soort taal observeer. Jou ook intussen? Dat zou ik echt waarderen, Jort

In the meantime, je moet maar zo denken; jij maakte al zoveel foutjes in het verleden, Jort , dat het evident is dat je intussen wel kunt spreken van tradities in plaats van foutjes.
Tenslotte, het is nog evidenter dat ik , ondanks alles, jou graag als de debatleider zou willen zien. Maar zet gewoon even de puntjes op de i en maak je excuses. Klein gebaar. En vergeet je knievalletje niet, Jort. En vuistje ballen hè. Dat maakt het af en, soit,  de grachtengordel waardeert dat.
Bovendien is dat genoeg voor mij om je gewoon weer Kelder te kunnen noemen,

Groetjes,
Painter

Categorieën: Overig

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

1 reactie

Nummer 22 · 12 juli 2020 op 16:17

Ach… Jodokus K. vrind van Mark R. is wel een uitstekende debater en kakkineuze heer met 2 bretels. Ex lover van Georgina Verbaan… die nu nog met de in haar keel geramde hete erpel praot.

Kortom; er zijn meer kleurlingen op deze aarde dan witte!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder