Dag meneer Mark,
Het moet mij van het hart dat u ons geweldig door de corona crisis heeft geleid. Als een Moderne Mozes door de woestijn, zou ik haast willen zeggen. En met de verzekering dat ik U met deze opmerking natuurlijk niet met Mozes wil vergelijken want dan zou ik u tekort doen.

Zijn er dan helemaal geen puntjes van kritiek? Maar natuurlijk, die zijn er altijd. Als je maar goed zoekt. Op sociale media zoals Twitter worden ze als brisantgranaten van alle kanten op je afgevuurd, maar dit terzijde.
Zelf heb ik uiteraard ook wel wat kritiek maar daar ga ik u nu niet mee lastigvallen. Dat zijn maar vierendertig puntjes en dan zou ik zes bijlagen bij deze brief moet voegen. Dat wil ik u niet aandoen, laat staan mijn lezertjes.

Nou twee puntjes wil ik wel noemen, dat moet kunnen. Ik zag u afgelopen zondagavond namelijk bij Pauw& Weetikveel zitten in die talkshow. U zat er zo te zien warmpjes bij. Geen stropdas en ondanks dat u er kennelijk warmpjes bij zat was er geen zweetdruppel te bekennen. U zat er volledig ontspannen bij. Ook al zat u bij een meer dan gerespecteerd en ervaren vraag-haai als Pauw . Toch geen klein bier als het om klemzetten van gasten gaat. Maar Pauw is geen partij voor u. Laat staan Pauw’s hulpje, mevrouw Weetikveel. U zat daar dus soeverein alsof u dacht, wir schaffen das even,  en dan op vakantie. Maar dat pakte iets anders uit omdat dat hulpje van Pauw, mevrouw Weetikveel,  ineens slimme vragen begon te stellen. Bijvoorbeeld; is het niet krankzinnig dat mensen beboet werden en een strafblad kregen omdat ze, soms zelfs per ongeluk, een corona regel overtraden. En dat een stel schreeuwers op een volle dam in Amsterdam, hoe nobel ook hun doel, zonder boete daarmee wegkwam?

Toen was u even stil. Zie je niet vaak dat u even stil bent. U bent een gezellige graag pratende lachebek dus toen dat hulpje van Pauw, mevrouw Weetikveel, de vraag zonder enige schroom of angst stelde, en ik de soevereiniteit met liters tegelijk uit u weg zag kolken, dacht ik toch: een nieuwe Pauw is geboren! En haar naam is niet Weetikveel maar Fidan Ekiz!
Tweede puntje was die truc die u uithaalde met onze nationale knuffel-arts Diederik Gommers. U en Hugo de Jonge lieten hem zeggen dat er in uiterste nood genoeg bedden extra voor de IC’s ter beschikking kwamen. Wat nog niet zeker was toen. Ik ga hier niet over uitweiden Fidan Ekiz , voorheen hulpje Weetikveel, zette u weer met een mond vol tanden zodat wat nog restte bij u aan soevereiniteit , weg spoelde in de goot.

Maar voor de rest niets dan lof hoor meneer Mark. O ja, regel dat nog even met die boetes. Maak er een generaal pardon van. Wees sportief en doe het meteen en ga niet vlak voor de verkiezingen de gebraden haan uithangen en alsnog die boetes kwijtschelden omdat dat stemmen oplevert.
Doen hè, Mark? Anders stuur ik mevrouw Fidan Ekiz, voorheen hulpje Weetikveel op je af.

Categorieën: Overig

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder