Het afgelopen weekend heb ik mijn maat Dikbalg geholpen met verhuizen.
Op zich niets bijzonders, want Dikbalg verhuist nog vaker dan de gemiddelde Roma-zigeuner. Het opmerkelijke zit hem in het feit dat hij blijft samenwonen met de ook extreem veel verhuizende kameraad di Stefano, de wegpiraat met lood in z’n rechtervoet. Dat de beide nomaden blijven vasthouden aan deze samenlevingsvorm terwijl ze de dertig al gepasseerd zijn is frappant te noemen, temeer omdat de heren verre van homoseksueel zijn. Frappant is ook dat de homo’s van tegenwoordig juist heterogedrag gaan vertonen. Het is namelijk een trend in de homoscene om een kinderwens te hebben. Omdat het krijgen van kinderen voor homo’s technisch nou eenmaal moeilijk ligt besluiten ze vaak om een stel negertjes in het buitenland te kopen. Nou ben ik beslist niet homofoob of iets dergelijks, maar ik heb mijn twijfels over dit verschijnsel. Kinderen opvoeden is heel andere koek dan het meedoen aan een rage met jojo’s of het knopen van scoubidoo touwtjes. Tevens beleven adoptiekindertjes op termijn vaak een identiteitscrisis en het zal voor deze impulsaankopen zeker niet helpen dat hun ouders van de chocoladekant zijn.

Een bekende homo met gekochte kinderen is Paul de Leeuw.
Deze corpulente speknicht is na de ontmaskering van de pseudo-socialist Jack Spijkerman als enorme geldwolf naar voren geschoven als dé grappenmaker bij de VARA. De Leeuw was zo’n tien jaar geleden best origineel en soms zelfs grappig, maar tegenwoordig is Paul door zijn kunstmatige ouderschap ongekend mild en daarmee volkomen oninteressant. De chaotische taferelen in zijn shows kunnen de inhoudsloze programma’s nog enigszins camoufleren, wie echter vaker dan drie keer een uitzending heeft aanschouwd komt al snel tot de conclusie dat haren uit je eigen doucheputje pulken leuker is.

Het is triest om te constateren dat de gasten vaak grappiger zijn dan Paul de Leeuw en onze komediant de zwakbegaafde Adje nodig heeft om wat goedkope grappen op af te vuren. Het gebrek aan originaliteit noopt de Leeuw tot het zingen van z’n eigen liedjes uit een grijs verleden, de dikke domkop nodigt vaak echte zangers uit om mee te zingen waardoor het op een pijnlijke manier duidelijk wordt dat Paul bij het uitdelen van het zangtalent in de verkeerde rij heeft gestaan. Het is al met al dus een beschamende vertoning en dat komt allemaal doordat Paul de Leeuw zonodig kinderen moest hebben. Homo’s die heterogedrag gaan vertonen zijn op die manier gewoon te gewoon.

Paul de Leeuw is burgerlijk geworden.

Categorieën: Algemeen

5 reacties

WritersBlocq · 6 december 2005 op 20:22

[quote]Het is al met al dus een beschamende vertoning en dat komt allemaal doordat Paul de Leeuw zonodig kinderen moest hebben.[/quote]

Is that so? Vele burgertrutten m/v veranderen in saai stof als er eenmaal kids zijn. Anderen bloeien juist weer op, doordat er kids zijn. Volgens mij heeft Paul’s saaiheid, zoals die door jou geschetst is, niets te maken met de kinderen die hij heeft. Ik heb al jaren weinig van hem gezien, dus kan ik je mening niet onderuit halen of bevestigen. Vlot geschreven column, dat wel.

Raindog · 7 december 2005 op 00:09

Ik vind het zonde van mijn tijd om een mening over Paul de Leeuw er op na te houden. Dat is ook het punt waarop je mijn aandacht in deze column verloor, de werkelijk schitterende zinsnedes van de eerste twee alineas ten spijt.
Och ja, ik heb zo nu en dan ook wel eens een mening.

Dees · 7 december 2005 op 08:34

Ach, Paul de Leeuw. Zag laatst een van zijn eerste televisieoptredens terug. Het spatte van het scherm. En er is niets van over. Maar dat was al voor de kinderen er waren, volgens mij. Een depressieve lolbroek is nooit écht grappig.

Ikn vind wel dat je intro meer beloofde dan de column waarmaakte. Maar verder leuke column.

Ma3anne · 7 december 2005 op 08:40

Jammer dat je de spanning van het begin van je column niet vast weet te houden. Je zakt naar het eind toe weg in een burgerlijk geneuzel. 😛

Mup · 8 december 2005 op 01:47

Kwestie van smaak, en ik vind het vaak te makkelijk om een bekend figuur te beoordelen, zonder dat je hem kent. Wat het met hebben van kinderen te maken heeft, ongeacht iemands geaardheid, zie ik al helemaal niet.
Je schrijfstijl is pakkend,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder