Mijn caravan die houdt van onderhoud. Blinken en shinen dat is wat ie wil. En het liefste op vakantie. In het vroege voorjaar staat hij al te trappelen in de schuur van boer Janssen. Nog even en dan mag hij weer op pad.

In de veel te kleine straat, langs de stoep voor onze rijtjeswoning staat hij al vijf dagen ongeduldig te wachten op water, sop en glansmiddel, zijn eigenste zonnecrème. Ingesmeerd met factor 100, want wit wil hij het liefste blijven.

Na twee bloedhete reisdagen, vloekend en tierend arriveren op een Spaanse camping, komt Mister Caravan pas echt los. Het onderhoud is gelukkig oer Hollands. Boerenkool met worst en worteltjes, aardappelpuree met vissticks. Yoghurt of blanke vla voor na.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

5 reacties

van Gellekom · 16 augustus 2019 op 10:09

Een caravan! Doet mij denken aan de tijd van Tante Hannie. Was een tijd waarin men dacht dat terrorisme een enge ziekte was die je met levertraan wel kon oplossen

Nummer 22 · 16 augustus 2019 op 11:52

De Vlaflip! Wie eet dit nog? De Vlaglipcaravan camping food daar kon je nog, in de goede oude vlaflip tijd, je het kokhalsend gevoel na 7, ja ik zeg 7 het geluksgetal volgens het O.I.L ( 1955) laten volgen door het geluksmoment. Met de caravan op stap gehaakt achter op de trekhaak ( tenminste als de caravan onderweg niet verloor op een P plaats ergens in de Morvan, Cevennen maar het mag ook gewoon in de straat zijn geweest. ‘ zeg schat waar is de caravan gebleven?’ Oh, jij zou het toch aanhaken terwijl onze voiture geen, ik zeg GEEN trekhaak heeft.
Maar…uh eh.. we hebben de Opperdoes aardappelen ( dé aardappel om gebakken te worden maar dat terzijde) , het gehakt voor dr ballen, de jus en de bakboter wel in de achterbak tenminste.. dat zou jij doen, of..? Nou… eh uh… even wat anders waar zijn de kinderen? Ai die hebben we niet!

Mien · 17 augustus 2019 op 00:13

Vergeet ook niet de bocht bij Luik. Of was het d’n Antwerp?
Zijn er überhaupt nog Belgen actief op CX? Amai zunne …

Nummer 22 · 17 augustus 2019 op 09:20

Amai..die bocht bij Liege is nu een tunnel..Ik denk dat onze Belgen Columnx vrinden geen inspiratie meer vinden in Taal en spielerij ter bevordering en verbetering van onze 2 taalgebieden: ut Vlaams et Hollandais. Maar of dit klopt? Goesting is wat wij nodig hebben. Ik ga maar’s Vlaams schrijven..

Geef een reactie