Je geur hangt nog in huis als ik binnenkom. De tafel ziet er nog het zelfde uit. Gisteren heb ik je uiteindelijk weer eens gesmst. Mijn familie werd gek van me. Als een stuk chagrijn liep ik rond in het huis, als ik me niet had opgesloten in mijn kamer. Iedereen die voor mijn voeten liep kreeg het te horen, gevolgd door een aantal scheldwoorden en misschien zelfs tranen als toetje. Zomaar, opeens, kon ik in huilen uitbarsten. De reden? Dat ben jij. In die paar dagen is het onwaarschijnlijke gebeurd. Ik luisterde elke dag naar Nederlandse muziek. Een van mijn favoriet is Marco Borsato samen met Trijntje Oosterhuis geworden. Altijd heb ik een hekel gehad aan zijn liedjes. Toch is dit een bijzonder mooi liedje, vind ik nu opeens.

Vandaag kwam je even langs. Gezellig hebben we een spelletje gespeeld. Jij, ik, mijn zus en mijn moeder. Ik verloor natuurlijk weer eens. Toch was het gezellig. Mijn humeur was een stuk beter. Vrolijker, al de hele dag, jij zou komen.

Eigenlijk was ik vandaag van plan om met je te gaan praten. Iets wat we echt moeten doen, willen we het samen gaan redden. Het kwam er niet van. Jij moest al vrij snel weer weg. Ik was opeens eens stuk minder vrolijk, waarschijnlijk is het je niet opgevallen. Je kent me misschien nog niet zo goed, is niet jou schuld.

Toen we afscheid namen, iets waar ik erg tegenop zat, vertelde je me dat je me had gemist. Ik keek weg van je, naar de grond. Ik miste jou ook. Alleen ik kon het je niet zeggen, nog niet. doei, zei ik, ik ga naar de stal. Ik keek je weer aan. Beetje verbaasd zei je ook doei. Ik liep weg. Ik kon het gewoon niet. Iets in mij wilde het niet.

Vanuit de stal zag ik je weg rijden. Meteen miste ik je weer. Je wist het niet, maar ik vertel het je later wel, als we hebben gepraat. Nu nog niet.

Categorieën: Liefde

6 reacties

Yuri · 17 augustus 2008 op 21:04

Vrouwen.. aargh :stom:
En maar verontwaardigd doen als we weer geen idee hebben waarom jullie boos zijn :eh:

Leuk geschreven!

ietje · 18 augustus 2008 op 18:32

Een aantrekkelijk geschreven column, die wel nieuwsgierigheid oproept in de eerste alinea’s. Ik vond alleen het gebruik van verleden tijd en heden niet consequent, maar nogmaals: complimenten, ik lees je volgende ook zeker weer! :hammer:

origin · 18 augustus 2008 op 22:57

Ik vind het qua taalkundigheid niet erg sterk, maar zeker leuk geschreven! Screen je column in het vervolg op misplaatse komma’s voordat je hem plaats en af en toe kun je ook beter “dat” gebruiken ipv “wat” etc. Een aantal kleine weetjes over taal maken het direct aantrekkelijker!
Groetjes

pally · 18 augustus 2008 op 23:02

Er zitten aardige dingen in, Eln, maar toch vind ik het hier en daar wringen.
het eind vind ik mooi,

groet van Pally

Shitonya · 18 augustus 2008 op 23:34

Zit wel ‘iets’ in, maar nu is het echt drie keer niets. Er zit emotie in, maar die ervaar je als lezer totaal niet. Had veel sterker gekund met wat inventiviteit. Mistige column die helderblauwe lucht had kunnen zijn.

Dees · 20 augustus 2008 op 08:16

Overal zit natuurlijk wel ‘iets’ in, maar bij jou is het een prettige flow van gedachte en gevoel. Alleen een spelfout in de titel vind ik echt minder. Sommige foutjes zijn vergeeflijker dan andere, door in de titel een fout te maken mis je aantrekkelijkheid om te lezen en dat is jammer. Verder, het is chagrijnig versus vrolijk, of chagrijn versus vrolijkheid.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder