Waarom is onze kat zo een reservebelg dat hij niet snapt dat hij gewoon een spin moet verorberen, of in ieder geval hem een penalty voor de kanis geven zodat ik die spin verdoofd en wel weer buiten de deur zet? Nee, onze kat speelt er tikkertje mee en daardoor rennen wij dames als twee hysterische indiaanse spoorzoekers door het huis de kat achterna, die de spin weer achternazit om het achtpotige zwarte dingetje te pakken. Ooit wel eens zo’n genante vertoning gezien? Nou ik dus wel, want ik liep er middenin. Onze kat Chaley is een echte huiskat, weet in het bos niet wat een vogel is, krabt zijn nagels aan de bomen, klimt er gelukkig niet erin want dat heeft die knakker niet door.

Wacht met spanning op het feit dat meneer Charley denkt en hoopt te leven als een echte kat. Want voorlopig speelt hij met hommels, rent vliegen achterna, springt en duikt er op en voetbalt er mee, valt dan op zijn postzegel en gaat de vlieg weer achterna en wanneer hij eindelijk zo’n ellendeling heeft, gaat ie er mee volleyballen, gooit die vlieg in de lucht, geeft dat beestje een hengst voor zijn zoemende postzegel en kan daar echt minuten mee zoet zijn, Minuten want als ik angstig gezoem hoor ( ooit een vieg in doodsangst gehoord?) dan maak ik een einde aan zijn spelletje.

Ik geef het op, hij is al 15 jaar en snapt nog steeds niet dat een kat vliegen eet, of vogels pakt, of bang hoort te zijn voor grote honden die altijd katten pakken. Nee, meneer zoekt ze liever op. Ach, ik zal nog wel eens een katwhisperer zoeken , want geloof me die staat vandaag of morgen op. We hebben al een ghostfluisteraar, een paardenfluisteraar, een vogelfluisteraar, dus waarom geen kattenfluisteraar(ster?)

Ik denk dat ik maar even ga surfen, kijken of er ergens een cursus voor bestaat. Die kat maakt mijn leven soms hopeloos. Ik denk dat ik wel weet hoe het komt, want ik houd van alle dieren en ik denk dat hij dat van mij heeft overgenomen.

Kan niet anders, maar ik heb echt geen kat gebaard. Dan moet er toch zoiets als telephatie tussen mens en dier bestaan en daar geloof ik wel in. Mijn kat duidelijk ook….rotjong.

Categorieën: Algemeen

klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

8 reacties

lisa-marie · 10 januari 2008 op 18:36

Heerlijk stukje 😀

Grumpy-old · 10 januari 2008 op 20:47

Katten , het blijven rare beesten.

In tegenstelling tot jou stukje 😀

Greetz
Grumpy

KawaSutra · 10 januari 2008 op 22:09

Wat doe je weer kattig tegen dat ouwe beest. 😀

Trukie · 11 januari 2008 op 05:34

Je vergeet de baby-fluisteraar.
Of is die voor jou gelijk aan de ghostfluisteraar?
Leuk levendig stukje.

De kat achterna – Doeshka Meijsing

klapdoos · 11 januari 2008 op 07:24

Trukie, ik was de baby-fluisteraar nbiet vergeten, maar vond het wel genoeg gefluister worden eigenlijk. Bedankt voor je reactie enne wat dacht je van “Hé ik heb twee moeders gaaf hé”! van Leny Jansen van het Laar Kruis?? :wave:
Groet van leny

Wayan · 11 januari 2008 op 07:30

Wat betekent een ‘reservebelg’ ? Gaat dit om een Waal of een Vlaming ? Ik heb dit woord nog nooit gehoord, maar ik woon dan ook ver weg van Nederland.

klapdoos · 11 januari 2008 op 11:25

Wayan leuk dat je mijn verhaal leest daar in dat verre indonesie. En om een antwoord op jouw vraag te geven, het is gewoon een amsterdamse uitdrukking voor iemand die niet direct in de gaten heeft waar het over gaat, dus eigenlijk een beetje spottend in die zin dat het niet in het belachelijke getrokken wordt hoor. Mijn vrouw noemt mij ook altijd zo als ik iets uit mijn tengels laat vallen…
groet van leny :wave:

Mup · 11 januari 2008 op 15:12

Hoe zou die kat over jullie optreden gedacht hebben 😆

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder