“Citroen! De citroenen zijn weer eens op. Ik wil niet stoken, maar hoe vieren we nu onze verjaardag?”

Samen worden ze driehonderdenvierenzestig. Dat is geen kattenpis. En ze zijn maar met zijn vieren. Marieke wordt onmiddellijk naar de markt gestuurd. Zij moet zo snel mogelijk citroenen scoren. Cadeautjes hoeven de vier tantes niet, maar owee als er geen citroenjenever kan worden geschonken.

‘Citroentjes suiker’ zo worden de tantes ook wel genoemd. Beroemd, berucht in gans het bejaardentehuis. Maar het is te klein op deze heugelijke dag, waarop ze gevieren verjaren. Niemand maar dan ook niemand zal hen kunnen bedaren. Ook geen spannende heren die naakt springen uit een doos. Citroentje suiker dat is wat ze willen. Anders gaan ze gillen!

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

6 reacties

Nummer 22 · 14 juni 2018 op 17:41

Tsja Mien, dan zijn het bijzondere hoog bejaarden en citroen jenever genieters. Het is namelijk uit onderzoek ‘ Zuiplapperij & Drankmisbruik in bejaarden, verzorgings, aanleunwoningen en andere bejaarden verzamelplaatsen in de periode van 1988- 2017, van het O.I.L. (1955) onder leiding van de professor dr. mr. ir. R. Leijdecker blijkt:
1. dat Advocaat met of zonder een toefje slagroom op nummer 1 staat van de meest gelepelde bejaarden lekkernijen.
Op nummer 2: De Oude bessen jenever
Op nummer 3; De Kooningh Grand Cru (12% alcohol) dat door 98% van de laatste der overgebleven hoog bejaarde mannen wordt genuttigd met een inname fles aantal 5 stuks per persoon.
Op nummer 4; Citroen Jenever met of zonder suiker.
Op nummer 5. Het Oranje bittertje dat alleen op Koningsdag en in het verleden Koninginnen dag in grote hoeveelheden naar binnen werd geslorpen (reden. het was gratis) En op 6: Pleegzuster Bloedwijn uit eigen Wijnmakerij ( beneden bij de bloeddonor kelder- ruimte # 13 5x kloppen) De bloedwijn maker is de heer V. A. M. Pier van kamer# 786 (7e etage, naast de goederenlift).
Dze heer is berucht omdat hij na 12 uur door de gangen sluipt op zoek naar eenzame bejaarden die hun deur open hebben laten staan.

Maar beste Mien, hoog bejaarden mogen en moeten blijven genieten, gekleed of naakt over de gangen als er maar 1 nachtzuster of broeder aan het gamen is en de bewakingscamera’s beelden worden beschouwd als late night porno show voor eenzame nachtzusters en nachtbroeders.

In het bejaardenhuis ‘Tot de laatste druppel’ zingt het gemend koor van bewoners (gemiddelde leeftijd 89 jaar en 3 maanden

‘ Er staat een drankkar in de gang… een drankkar in de gang bij zuster Jansen’ en de jaarlijkse hit (na de laatste druppel ‘Lek ’s lekker door, lek’s lekker door..’ ‘Annie hou me luier effen vast want die ouwe wil met me dansen, Annie hou me luier effen vast het is die ouwe van nummer twintig’

Dan de mannen ( 3) ‘ Voulez vou couchez avec moi Opoe..*

En dat Mien is het gevolg van de Citroen Jenever zuiplapperij.

Maar dit geheel terzijde! Proost!

  Mien · 14 juni 2018 op 17:52

  Ik mag dat wel, die vrije vertalingen van jou. Go, go, go! ?
  Fijn dat ik een inspiratiebron mag zijn. ?

Nummer 22 · 15 juni 2018 op 16:31

Wat ook heel fijn kan zijn?
Een hoog bejaarde eenzame uit te nodigen voor een kroegbezoek en daar samen op een zuipen te zetten totdat het weer daglicht wordt en deze- inmiddels ladderzat- naar zijn of haar troosteloze 1 kamer hondenhok met uitzicht op de lokale begraafplaats ‘ kiek doar ligt mien vrouw
(of man) oal joaren dood! wordt gewaggeld… Hij dronken, ik dronken!

Ik zoal van ut weekend s haar ( of zijn) graf verzorgen en gaan we saomen een neutje drinken. Maar ze ( of hij) is toch al dood? Joah dat klopt moar dat weet alleen ik en daarom proost en drink ik dat andere glas oak leug’.

Je legt deze hoog bejaarde op het 1 persoons bed en zegt ‘wel te rusten ‘. Geen antwoord. Lazerus of Lazerita is in diepe slaap gevallen na een super avond en nacht.

Ja straks sta een verzorgende aan het bed en roept steeds harder… wakker worden.. wakkerrrr worrrrden’.

Aan de wand hangt een tegeltje ‘ Van Citroen Jenever heb je nooit genoeg!

Tsja….

Nummer 22 · 17 juni 2018 op 11:06

Dag Mien… ‘ ik wil stoken’ schreef je… maar de citroenen zijn op. Nou nou met een groep bessen… van die ouwe kan je het stoken mooi mee beginnen hoor. Enkele voorbeelden:
‘Tante Thea( 97), vertel ‘ s hoe was dat met Oom Ben( 99, overleden ) zo zoenen tijdens de oorlog? Oom Ben was toch een Duitser?
Jezusmina, Thea zoende jij met Ben? Dat deed ik (Corrie, 93) ook al. Wat? Jij, Thea en Corrie? Ik ( Betty 90) ook G$#&@£omme!. Ik wist het, ik wist het die Ben van Henriette..ze rust in vrede- bleef een vreemdganger. Ben en ik doken nog regelmatig de koffer in toen hij al getrouwd was met Henriette. ..
Jij ook al.. ik ook en jij Thea? Thea….? Zo nu zien we wat er van komt van al dat stoken….. Thea is dood! Laten we drinken op Ben!..grapje. . Waar is de citroen jenever en mijn……. gebit? Zum Wohl Ben… Duitser was je en dat bleef je. Du..du…

  Mien · 17 juni 2018 op 13:04

  Ben Stoker of Kramer, beiden uitkramer? 🙂 🙂 🙂

   Nummer 22 · 17 juni 2018 op 13:54

   Mars Kramer: MARS= macht ars richtig sauber! Zeggen ouwe bessen in Duitsland na een endoscopisch onderzoek! Jawohl, Frau das stimmt. Und jetzt? Citron Jenever Herr doktor D. Arm- Beobacher? Ja..sofort, ich hou van citron jenever! Zum Wohl!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder