Vanaf jongs af aan snap ik het hele kerstverhaal al niet, al wat niet te verklaren is toeschrijven aan een wonder is hetzelfde als een bolletjesslikker met aardappelen in zijn poeperd, het klopt gewoon niet en het gaat er moeilijk in. Dus besloot ik het kerstverhaal nogmaals te lezen: “Ik ben een boodschapper van God en ik kom je iets fijns vertellen,” zei de engel. De eerste die dat tegen mij in de kroeg zegt zou ik doorverwijzen naar die meneer in de witte jas maar Maria, naief als ze was, vond het volstrekt logisch. Als je het mij vraagt had Jozef gewoon slecht zaad en konden ze samen geen kinderen krijgen dus ging Maria naar de spermabank, omdat dit schande was in die tijd verzonnen ze dat het van God was en huurde ze een engel in met een grote Maglite. Fel schijnend bezocht hij(Gloria) herders en vage mensen uit het oosten die de weg kwijt waren en een ANWB-paal zochten. Hij wees hen de weg naar een stal met een krijsende baby onder de tekst: “Volg het geluid en de geur dan zit u zo in een warme scheur.” Schuur is nooit een woord geweest, dat is namelijk ook fout vertaald of overgenomen zoals de heilige graal wat San Greal of Sang Real was, geef die mensen dan een laptop zou ik zeggen, spellingscorrectie erover en dan pas de reisverslagen inleveren. Zoveel moeite is dat niet en het bespaart ons 2000 jaar later een hoop verwarring en kinky gedachtes.

Want welke zichzelf respecterende mannelijke engel noemt zich Gloria? Juist, eentje die dragqueen is, en daar is niets mis mee. Zwevend in zijn jurk en met zijn zaklamp was hij bij de herders die de weg kwijt waren (zie alinea 2). Niet alleen mochten ze het geluid en de geur van de baby volgen maar ze mochten ook de lichtgevende ster volgen. Ik vraag me sterk af welke ster hij bedoelde, want hij liet precies diezelfde ster zien aan 3 koningen.

Uiteindelijk waren de heilige maagd Maria(kan er ook nog wel bij), de zaadmanke Jozef, de dragqueen Gloria en de volgers van de lichtgevende ster aanwezig in de koude stal om te kijken naar een krijsende, stinkende baby. Zelfs toen de koningen het (over de ezel getilde) kind goud, wierook en mirre gaven bleef het nog krijsen. Waarschijnlijk had het kind gewoon honger maar dat staat natuurlijk niet in het verhaal. Zoals ook niet in het verhaal staat wat iedereen in die schuur/scheur deed om het warm te krijgen maar dat lijkt me logisch. ‘King of the Jews’? Het lijkt me eerder ‘King of the Ieuws’ met die poepluier, maar dat zal ook wel weer fout vertaald zijn.

Dan geloof ik liever in een kerstman die van de Noordpool komt en allemaal elfjes in zijn fabriek heeft om het hele jaar door cadeautjes te maken. Ten eerste heeft hij hartstikke gave rendieren waarvan 1 met een lichtgevende rode neus en ten tweede zijn alle liedjes over hem een stuk hipper. Fijne kerst allen en veel goeds voor 2008.

[img align=left]http://www.kilkennycoco.ie/images_upload/puppy.jpg[/img]

Categorieën: Actualiteiten

9 reacties

geertsjohn · 18 december 2007 op 20:51

[quote]Het lijkt me eerder ‘King of the Ieuws’ met die poepluier, maar dat zal ook wel weer fout vertaald zijn[/quote]

Dat denk ik ook. Naar het schijnt droeg Hij geen luier maar lieten ze de poep gewoon tussen het stro van de kribbe weglopen. Ik heb dat eens ergens gelezen… 😀

Leuk verhaal maar die Gloria… heette die eigenlijk niet Gabriel?

KingArthur · 18 december 2007 op 21:19

Ik weet niet wat ik van die arme, oude man in zijn arreslee moet denken met een zak op zijn rug en ballen in de boom.

Voor mij is kerst de viering van het licht EN verlichting in de breedste zin van het woord.

Wat mij betreft mag je je teksten tussen haken weglaten. Ik vind dat wat storend en ook niet noodzakelijk als je de zin anders opbouwt.

Gadver, nooit gedacht dat ik via dit medium iemand nog de beste wensen zou doen. Maar toch…bij deze.

Grumpy-old · 18 december 2007 op 21:45

De titel geeft het gevoel aan dat ik overhoud na het lezen van dit stuk.

Buiten de welgemeende kerstwens zegt deze column mij bitter weinig.

Greetz
Grumpy

Avalon · 18 december 2007 op 23:55

De kerstengel die bij ons aan de stal hangt draagt een bordje met Gloria erop. Als ik me niet vergis zongen de herders ook: “Glooooooooria, in excelsis deo”

lisa-marie · 19 december 2007 op 00:39

Ik kan het cynisme en de humor wel waarderen 😀

En ook de beste wensen voor het nieuwe jaar en de kerst terug 🙂

jager · 19 december 2007 op 18:17

[quote]De eerste die dat tegen mij in de kroeg zegt zou ik doorverwijzen naar die meneer in de witte jas maar Maria, naief als ze was, vond het volstrekt logisch.[/quote]

Ik neem aan dat Maria weinig in kroegen kwam.Anders had ze, net als jij, zeker het licht gezien.
Ik hou wel van jouw manier van schrijven.

vanlidt · 19 december 2007 op 21:32

eeh nee Avalon, dat gloria in exelsis deo zongen de engelen. Die herders konden helemaal niet zingen. 🙂

Avalon · 19 december 2007 op 21:57

Ik vond het veel geloofwaardiger dat die herders dat zongen, 100 dragqueens zouden dat natuurlijk nooit gezamelijk zingen…

pally · 19 december 2007 op 23:41

Avalon, gloria betekent gewoon ‘eer’. En die griezelige boodschapsengel heette Gabriel.
Wel een apart kerstverhaal 😀

groet van Pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder