Vrijdagavond na het eten zou ik m’n zoontje voor het weekend naar z’n vader brengen. We waren onderweg naar buiten toen ik bij de voordeur in de deuropening bleef staan om wat vuil met m’n voet weg te vegen. Ik steunde met m’n linkerhand tegen de deurstijl toen ik ineens iets voelde. Razendsnel draaide ik m’n hoofd om en zag uit m’n ooghoek dat m’n vingers aan de schanierkant tussen de deur zaten, die op dat moment werd dichtgetrokken door m’n vriend. Het duurde een fractie van een seconde voordat het pijnsignaal m’n hersenen bereikte en ik begon te gillen. Ik zag dat mijn vingers vanaf het bovenste kootje in de hoek tussen de deur en de deurstijl geplet werden. Op dat moment zat de deur al bijna dicht.

Robert, die het niet in de gaten had totdat ik gilde, gooide de deur meteen weer open en ik brulde het ondertussen uit. Ik zeg het niet snel, maar zo’n verschrikkelijke pijn heb ik van m’n leven nog niet gehad. Ik lag op de grond te huilen terwijl ik geshockeerd naar mijn gemangelde linkerpink en -ringvinger keek. De nagelriem van m’n pink was opengebarsten en er liep bloed uit en de afdruk van de deur was nog duidelijk te zien. Dat móest gebroken zijn, dat kon haast niet anders. Ik wist meteen dat ik naar het ziekenhuis moest. Het koude washandje waar Robert tevergeefs mee aan kwam snellen eindigde ergens in de hoek van de hal: naar mijn vingers KIJKEN deed al pijn, laat staan een washandje erop leggen.

Toen we met een behoorlijke vaart de wijk uit reden en voor een stoplicht belandden, zagen we dat de auto voor ons een ambulance was….wat een toeval! Robert sprong de auto uit en vroeg de verpleegkundigen te komen kijken naar mijn hand. Aan de arm van een van de heren werd ik de ambulance binnen geleid, waar ik plaats mocht nemen op een stoel. Het leek me verstandig eerst te melden hoe het gebeurd was en wat mijn eigen vermoedens waren, maar mijn woorden waren tegen dovemansoren. Zonder ook maar iets te vragen over de oorzaak en locatie van de pijn, probeerde de verpleegkundige aan m’n vingers te trekken en erop te duwen. Dat ging dus echt niet gebeuren: “Blijf er eens af joh!”, snauwde ik hem toe. Geïrriteerd keek de man me aan terwijl ik op indringende toon vervolgde: “ik wil eerst laten zien wat er gebeurd is, want volgens mij is het gebroken”. Toen ik dat had gezegd keek hij nog welgeteld twee seconden naar mijn hand, trok me overeind de stoel uit en bonjourde me zó de ambulance uit. “Het is niet gebroken. Ga maar naar het ziekenhuis, dan boren ze een gaatje in de nagel zodat het opgehoopte bloed weg kan.”. En dat was het.

Blij dat ik niet langer bij het hardhandige personeel van de ambulance hoefde te zitten, stapte ik terug in onze eigen auto. Vijf minuten later waren we bij de huisartsenpost van het ziekenhuis.
“Zaten uw vingers aan de schanierkant van de deur of aan de andere kant?”. Fijn, eindelijk iemand die nadacht voordat er actie werd ondernomen. Ik mocht meteen doorlopen en er werden wat foto’s gemaakt, want de kans op een breuk, zo werd me verteld, is veel groter als je aan de schanierkant tussen de deur hebt gezeten. Omdat ik zwanger ben mocht ik geen pijnstilling, alleen paracetamol. Dat maakt het feest nog nét effe wat leuker….

Na twintig minuten kwam de dokter uiteindelijk naar ons toe. Schade: een breuk aan het bovenste pinkgewricht. Was ik even blij dat ik voor mezelf ben opgekomen bij mijnheer-de-hardhandige-ambulanceverpleger. Die zou de schade alleen maar groter hebben kunnen maken. Idioot.

Nu loop ik dus met een hele dikke pink, door al het verband er omheen. Volgende week moet ik voor controle naar de gips-poli. Ben inmiddels wel weer redelijk mezelf, gelukkig. Maar de schrik zat er behoorlijk in…

Categorieën: Algemeen

7 reacties

Troy · 7 juni 2008 op 15:29

Ongeveer een jaar geleden is mij hetzelfde overkomen. Die pijn is echt vreselijk en mijn eerste gedachte was ook dat mijn vinger gebroken was. Je hoorde het letterlijk knarsen. Ben verder niet naar het ziekenhuis geweest, maar heb wel dat gaatje in mijn duimnagel laten boren door een manicure. Dat was ook niet echt een prettig gevoel. Erg herkenbaar dus allemaal. Ik leefde met je mee. 😉

pally · 7 juni 2008 op 15:34

Getver, Esther, wat een levendig verslag, ik voelde het gewoon. Niks pijnlijker dan klemmen, brrr goed beschreven. Sterkte ermee. Gaat je nieuwe kindje nou ‘Pinky’ heten? 😀

groet van Pally

lisa-marie · 7 juni 2008 op 16:50

Zo schrijven dat ik het gewoon van het begint tot het eind voel, dat is knap geschreven.

Sterkte ermee 🙂

Neuskleuter · 8 juni 2008 op 13:34

Ik vind dit bijzonder hilarisch! Je had me helemaal van mijn stoel kunnen krijgen als je zou beginnen met de ambulance-achtervolging, kermend van de pijn, enorm bezorgde verplegers, die je er veel te snel uitbonjouren.

Oh, die goede oude tijd met de deurposten, autodeuren en al die dingen waar je een vinger tussen kan krijgen. Bijzonder pijnlijk, al kan ik me de pijn zelf niet meer herinneren. Ik weet er wel door, hoe het eruit ziet als je nagel er daadwerkelijk af is. Ook niet zo prettig.

Sterkte! 😉

Li · 8 juni 2008 op 19:42

Oei, wat lijkt me dat een pijn doen!:-?
Gelukkig dat je nog typen kan 😉

Li

KawaSutra · 9 juni 2008 op 09:35

Alleen bij het lezen al draait je maag om, laat staan om zoiets zelf mee te maken. Goed geschreven dus.

gast · 9 november 2012 op 09:41

internet site as well as the see you wish is going to be delivered for you effectively.. [url=http://www.isdress.org/Cocktail-Dresses-1088-top.html][img]http://www.isdress.org/images/thumbnails/cocktaildresses/1088_6554.jpg[/img][/url] . Lately [url=http://www.isdress.org]prom dresses bridesmaid dresses[/url] prom dresses bridesmaid dresses . , the Seiko affordable replica breitling watches corporation Seiko See Company introduced a created, known as “Future Now” see, having a new show technologies “electronic ink Digital Ink”. The wholesale replica breitling watches utilizes microencapsulated electrophoretic show module, created from the U.S [url=http://www.isdress.org]emerald green evening dresses[/url] emerald green evening dresses [url=http://www.isdress.org]mini wedding gowns[/url] mini wedding gowns . E Ink’s “electronic ink” technologies and Seiko Epson Group’s state-of-the-art show production and digital circuit technologies mixed with its excellent new attributes demonstrated Epson Team top precision instrument expertise [url=http://www.isdress.org]evening dress[/url] evening dress , and develop a brand new era within the wholesale replica breitling watches show [url=http://www.isdress.org/Wedding-Dresses.html]tea length wedding dresses[/url] tea length wedding dresses . . It really is noted that this part “Future Now” Observe Spring 2006 in Japan, [url=http://www.isdress.org]strapless dresses[/url] strapless dresses . even though precision brewing organization also released towards the worldwide industry, the view plan. It’s

Geef een reactie

Avatar plaatshouder