Tel Sell is failliet. Eigenlijk is het gek, ik heb er nooit wat gekocht, maar het bericht deed mij toch wat. Af en toe, in de hoop dat er ’s avonds laat nog iets zou zijn op de tv, zag ik ze al zappend langskomen met de meest onwaarschijnlijke producten. Producten die klassiekers zijn geworden zoals de Ab King Pro voor een keiharde platte buik, de Celltone slakkenslijm tegen acné, rimpels en littekens of de geweldige CD collecties met Nederlandse hits, speciaal samengesteld door Chiel Montagne. De laatste tijd heeft Tel Sell de een aantal vervelende tegenslagen heeft moeten incasseren. De door Tineke de Nooij en Roy Martina aangeprezen BioStabil 2000 hanger werd bestempeld als kwakzalverij. Tijdens de uitzending werden namelijk een aantal enthousiaste gebruikers geïnterviewd, die bleken echter allemaal familieleden of vrienden van de maker van de hanger te zijn. Het zou helpen bij slapeloosheid, hoge bloeddruk, vermoeidheid en hoofdpijn, en zelf de zwangerschap zou worden bevorderd. De reclamecodecommissie oordeelde dat de televisiereclame van de BioStabil 2000 hanger erg misleidend was en in die vorm niet meer mocht worden uitgezonden. Daarna kwam de Epil smooth bij de consumentenbond in het nieuws. De gebruiker zou met dit apparaat pijloos kunnen ontharen zonder gebruik van chemicaliën. Een vervelende bijwerking was echter dat niet alleen de haren, maar tevens ook de huid werd meegenomen, zodat er brandwonden ontstonden.
Waarschijnlijk is de genade klap geweest dat een half jaar geleden 30.000 creditcard gegevens werden gestolen uit de computers van Tel Sell. Tel Sell vond het niet nodig om de gedupeerde klanten op de hoogte te stellen van de diefstal. Hierdoor verloren de klanten vanuit hun luie stoel niet alleen moeiteloos hun overtollige kilo’s, maar werd ook hun bankrekening van al het vet ontdaan. De diefstal kwam naar buiten toen Tel Sell besloot een rechtszaak aan te spannen tegen de creditcardmaatschappijen die de schade op Tel Sell probeerde te verhalen.
Met het omvallen van Tel Sell is er een dankbare bron van bloopers en consumentenleed weggevallen. Het zal stil worden tijdens de nachtelijke uurtjes voor de tv.

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

lagarto · 17 januari 2008 op 21:58

Je kan ook cx lezen dan ipv

Trukie · 17 januari 2008 op 22:22

Het leuke van die filmpjes vond ik dat ik mezelf in staat achtte om heel goed zonder al die spullen gezond, relaxed, schoon en happy te leven.
De belspelletjes ook al weg.
Nu hebben ze Astro-TV uitgevonden 😆

Grumpy-old · 18 januari 2008 op 02:54

Ha mooi zo, opgerot staat netjes. Hadden ze dit soort prima initiatieven hier ook maar.

Prettig schrijfsel 🙂

Greetz
Grumpy

lisa-marie · 18 januari 2008 op 13:44

Wel jammer dat Tell Sell er niet meer is want waar moet je midden in de nacht dan van weer in slaap vallen 😆

Dees · 18 januari 2008 op 18:51

Ahh telsell… Als dat maar niet het einde betekent van die zeldzaam mooie mensen die al die zooi kopen en heilig geloven in de beloftes die gedaan worden. Dat zou pas echt jammer zijn…

Ma3anne · 19 januari 2008 op 09:24

Maar gelukkig hebben we alle herhalingen nog van Man zoekt hond en Boer bijt vrouw.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder