Een 17 jarige jongen zit eenzaam op zijn kamer, buiten schijnt het zonnetje, overal genieten mensen vrolijk van hun vakantie in het zonovergoten Zeeland. Terwijl iedereen geniet van deze vakantie zit deze jongen daar maar, aan zijn bureau, voor hem een stapeltje papieren en in zijn hand een pen. Af en toe kijkt hij op zijn telefoon, stiekem hopend dat hij vrienden heeft, hij zou het geweldig vinden als iemand smst, maar het blijft stil. Zelfs zijn lieve vriendinnetje vindt dat hij moet leren en zet haar sms stroom stil, daar zit hij dan maar… Eenzaam voor zich uit starend, wat er op het blad staat dringt al lang niet meer tot hem door. Hij zit maar en denkt na, ofja nadenken, hij denkt volgens mij helemaal nergens aan. De pot met drop die op zijn bureau staat is ondertussen alweer half leeg, hij moet nog 3 weken. Na een kwartier weer voor zich uit te hebben gestaard heeft hij het niet meer. Het leren is al lang niet meer actief in zijn hoofd, het enige wat hem nu nog bezighoudt is of hij zijn pen rechtop kan laten staan op het dopje, ook een best leuke bezigheid, het lukt niet.. Blijven proberen.

Weer een kwartier is verstreken, tijd om beneden even wat te drinken, hij slentert de trap af, in de keuken op zoek naar een fles cola, pakt een glas en schenkt hem weer net iets te vol. “ach dat ruimt iemand nog wel eens op” denkt hij en drinkt in één teug het glas leeg. Op weg naar boven denkt hij bij zichzelf, waar ben ik in godsnaam mee bezig, ik had nu ook lekker buiten kunnen zitten, ik had nu ook kunnen werken, bij mijn lieve vriendinnetje zitten of gewoon helemaal niets doen en tv kijken…

Hij bedenkt de gevolgen, als ik blijf zitten, dan mag ik nog eens naar Berlijn, dan heb ik nog eens LSD, dan ga ik nog eens naar Centerparcs, en heb ik nog eens Gala, tsjaa die keuze is zo natuurlijk niet echt moeilijk, dat wilt iedereen natuurlijk wel. Maar verder, iedereen van jou leeftijd gaat nu het huis uit, jij blijft maar bij je pa en ma zitten, iedereen beleefd de geweldigste studenten ervaringen, jij zit daar maar op je kamertje achter je pc’tje..

Toch maar leren dan.. “Hup”, laptop uit en pak je papieren er nog maar eens bij..

Maandag Nederlands, moet lukken, ook zonder leren..

Houdoe
[i]Stijn de Bliek[/i]


4 reacties

Avalanche · 15 mei 2010 op 12:18

Succes!

Kwiezel · 15 mei 2010 op 12:28

Zo ging dat bij mij vroeger ook. Uiteindelijk komt het goed Stijn! Herkenbaar stuk. Good luck.

BTW: wat is LSD?

Stienos · 16 mei 2010 op 00:35

LSD betekend Laatste School Dag, hier wordt de laatste lesdag gevierd,

heeft niets met drugs te maken hoor 😉

lisa-marie · 18 mei 2010 op 09:57

Het klinkt lekker oudbollig maar is wel waar later ben je blij dat het gelukt is.
Succes ermee.

Geef een antwoord