Goedemorgen meneer Hamer! Blij om u weer eens te zien! Ik zei nog tegen mijn vrouw zaliger ‘ ik zie meneer Hamer al een paar weken niet’. U hebt de lock up tijd overleefd. Gelukkig zeg, ik maakte me grote zorgen!

Waarom? U bent 102 jaar en kwetsbaar tenminste dat zag ik al sinds dat we elkaar kennen.

Even denken ..dat is ruim 85 jaar inmiddels. De hongerwinter van 1944 dat was het toen we samen de vuilnisbakken langs gingen. Oh, oh wat waren mager.. tot op de graat, zeg. Maar dat was toen. En hoe gaat het nu met u? Nou, eerst u zeg. U vertelde net over uw vrouw zaliger, is ze overleden? Ja, meneer Hamer 3 weken geleden en plotseling. Ze viel om van de drank toen ze de plek waar ik de drankvoorraad had verstopt ontdekte en ik haar naar uren zoeken dood aantrof met een fles whisky in haar inmiddels koude hand. Zo, dat is heftig zeg. Double malt whisky of…?

Meneer Hamer ik ben nooit getrouwd!

Zeg, ik ga weer trouwen! Zo op uw leeftijd nog meneer Hamer? Ja, ik heb mejuffrouw Beitel ontmoet op Tinder. Ze is nog heerlijk jong. Hoe jong? Ach, 88 jaar en 4 maanden en nooit getrouwd, geen kinderen maar schat hemeltje rijk, tenminste dat schreef ze en daarbij een foto van haar in lingerie.

Meneer Hamer, u straalt! Ja, correct en ik dartel weer door het leven. Nou ja ‘dartel’. Ik strompel en draag mijn verleden met mij. 6 kinderen, 12 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen, ik geef het u te doen. Meneer Hamer u bent een gezegend mens!

Maar wat mij nu is overkomen meneer Draadstraal. Vertel! Ik liep op het spoor was even in gedachten verzonken toen de ICE naar Berlijn mijn richting uitkwam. En toen? Sprong ik in een miltaire houding, rechterarm strak schuin omhoog en de trein begon te remmen maar ik stapte weg van het spoor. Gelukkig zeg en toen?

Toen zat ik tot mijn schouders in de sloot en kon er niet alleen uit. Een wandelaar zag het gebeuren en trok me eruit. Ik stonk als een net gevulde gierput.

Meneer Hamer, volgens mij hebt u net in uw broek gepoept. Oh, ja dat is correct. Zuster, haalt u meneer Hamer even op bij mij beneden in de winkel. Precies, ja meneer Hamer zit hier in een stoel en heeft zijn luier weer eens vol.

En buiten floten de vogels lustig verder.


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder