De nieuwe verlosser in Barcelona!

De fascinatie voor het voetbal, als het denken met de voeten, werd een vorm van uitvinden. Ogenschijnlijke alledaagse bezigheden zoals; voetbalschoenen veters strikken, kruisjes slaan en zelfs bloemschikken, groeien uit tot rituelen in de wit betegelde kleedkamers van Nou Camp of is het Camp Nou?

De wonderbroeders met in hun ogen, de wallen, opgezette enkels gezwachteld en de klassieke spanning van angst.

De hemelsblauwe lucht met de stilte in lommerrijke lanen. Het is zondagmiddag half drie wordt nu verbroken door een stem.

De aimabele trainer spreekt zijn zalvende woorden. Ze reiken ver. Kleurrijke vogels luisteren mee, een boom verliest bladeren. Kaalheid rest slechts, terwijl de herfst nog moet beginnen. Op een tak zit de schijtlijster.

De angsthaas als beminde vriend en altijd aanwezige krijsende supporters, hun dun zoekt een uitweg. Er dreigt onweer. Zelf het voetjevrijen, in het spaarzame naderend licht, werd, binnen de witte lijnen, doorbroken door een gestrekt been.

De schijtlijster hoort het kraken van een onderbeen. In de catacomben en business ruimtes, de borrelpraat met de toffe voetbal peer. De persmuskieten ruiken bloed en dat jeukt.

Maar, jawel.. de nieuwe JC te B. is binnengehaald! “El Salvador”, nu even als sluitpost tussen de palen. JC de 3e! en JC die andere keek neer en zag dat het goed is!

Laat niemand Allah Akbar schreeuwen als hij redt.

Ook geen “Allaaaa Snackbarrrr”, kroketten en een patatje oorlog. Liever niet! De aanvoerder, het is zijn beurt met castraten stem slist: “Ik bedoel, we waren al leeg gespeeld in de 1e minuut”.

Knopen hakken we al weken niet meer door, beslissen niet. Over rechts of links door het midden.Soms, heel soms gaat de bal de… tribunes in.

Het is niet meer of altijd nodig opnieuw het voetbal uit te vinden.Grasshopper is ook een voetbalclub!

Bakkie leut dan maar,? Nee, doe maar een warme bal gehakt met jus. Niet in plastic bakje met een plastic vorkje en mosterd uit een knijppapiertje.

Gewoon op een stenen bord met een echte vork en mosterd uit Doesburg.

 

Categorieën: FictieOverig

Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2020 minder verward, en mede oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar anderen.

7 reacties

NicoleS · 22 september 2016 op 17:11

Mooi stuk. Ik heb je een pb gestuurd?

StreekSteek · 22 september 2016 op 17:30

Heel mooi, bijna poëtisch, neergezet.

    Nummer 22 · 22 september 2016 op 20:33

    Ook voetbal kan vanuit dat perspectief de zintuigen prikkelen?

Mien · 22 september 2016 op 17:45

Bijzondere voetbalmalaisepolonaise of is het eerder een cornercancan? Ik ruik het gras door de letters door branden. Ze staan waarachtig in de fik. Topschrift.

    Nummer 22 · 22 september 2016 op 20:32

    Dank je Mien…bij het schrijven hoorde ik het kraken, rook het dun en dacht aan de mosterd uit Doesburg?

Nummer 22 · 22 september 2016 op 20:31

NicoleS. Dank…

van Gellekom · 23 september 2016 op 09:11

Geweldige Nr 22. Ook namens Koala Snackbar 😀

Geef een reactie