Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven. 


Overal lees ik dat er nogal wat gaande is in televisieland. Nu kijk ik zelden TV dus ben niet zo angstig dat dit mijn bestaan zal beïnvloeden. Maar ben toch wel nieuwsgierig. Dus loop ik langs de heg door naar mijn lieve buurvrouw die de zestig allang gepasseerd is, maar het gezicht heeft van een strakgetrokken jonge blom. Niks mis mee. Als de kennis en kunde er is, moet je er ook gebruik van maken. Alle beetjes helpen om lekkerder in je vel te komen zitten. 

Ik bel aan en de deur zwiept open. Alsof ze me verwachtte. 

“Hi Springfield.” 

“Hi Buuv.” 

“Kom verder. Binnen is het warm.” 

Ik loop achter haar aan en het valt me op dat haar billen wat hoger staan vandaag. Ze dirigeert mij in de lekkerste stoel en hupt naar de keuken omdat ze weet dat ik ook rond dit tijdstip graag een kopje koffie drink. Mijn ogen gaan rond en ik zoek de TV. Vroeger toch het kloppend hart van iedere huiskamer. Als ik er mijn buuv mee confronteer, hoor ik niet veel later een zoem en zie tot mijn verbazing een mega scherm uit de vloer komen. Trots geeft ze me het kopje en streelt met haar paarsgelakte wijsvinger even over mijn uitgestoken hand. Het valt me op dat haar boezem ook ineens wat naar boven is gekomen.  

“Wat een gedoe toch allemaal in televisieland, he,” probeer ik. Ze zucht diep en gaat tegenover mij zitten op een groen fluwelen bank. Zonder wat te zeggen roert ze in haar kopje en ik wacht op het magnifieke geluid van een lepeltje wat een schoteltje raakt. 

“Weet je lieve schat. Het leven is zinloos zonder echtheid en emotie. Geld en poen zijn de grote vijanden.” 

Ze neemt een slok en zet het gevaarte aan. Geïrriteerd vertelt ze dat dingen echt moeten zijn en dat mensen niet te koop zijn. Dat je 300 zenders kunt terugbrengen naar 3 en dat mensen trouw zijn aan zenders waar ze zich thuis voelen. De grootste familie van Nederland was zo gek nog niet. Ze drukt op een knop en de joekel verdwijnt weer in de grond. 

“Weet je Springfield. Als hij onze Piet Paulusma er nou niet uit had gezet en hij hem gewoon zijn ding had laten blijven doen, had die John de Mol nog een kansje gemaakt.”  

Terwijl ik langs de heg piep naar mijn eigen voortuintje google ik snel wat Piet Paulusma zijn ding is. De buuv heeft gelijk. Geld maakt echtvies.  

B.B. Springfield

Categorieën: Overig

Bastiaan B. Springfield

Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder