Terwijl ik wacht op de trein loopt er een jongen haastig voorbij. Hij heeft een hoed op, een zwarte, hoge hoed, van het type dat goochelaars of mannen van stand ergens aan het begin van de vorige eeuw droegen. Deze jongen echter, behoort niet tot de rijke burgerij. Dat maak ik op uit het simpele feit dat hij met het openbaar vervoer reist. Daarnaast zou het in theorie best kunnen dat er onder die hoed een wit konijntje schuilt, maar gezien de hoge temperaturen acht ik die kans gering. (met zo’n konijn op je kop raak je heel snel oververhit) Nee, er moet een andere reden achter de hoed zitten. De jongen, ik schat hem begin twintig, hoewel dat lastig schatten is door de hoge hoed, is gekleed als iemand met een voorliefde voor “stevige muziek”. Hij draagt tevens een bril. Ineens denk ik aan Slash, de gitarist van Guns & Roses. Slash houdt van rock, draagt een hoge hoed en heeft in bed tijdens het lezen geregeld een bril op. Zou dat het zijn? Zou de jongen met zijn hoed een statement willen maken betreffende zijn idool? De jongen zelf is inmiddels allang uit het zicht verdwenen en ik realiseer me dat er op dit moment meerdere versies van het verhaal over de jongen moeten circuleren. Sommige versies zullen dichter bij de waarheid liggen dan andere. Uiteindelijk bedenk ik me dat er aan alles en iedereen een verhaal kleeft en op een vreemde manier word ik daar blij van.
De trein is inmiddels vlak voor mijn neus gestopt. Een hoogbejaarde vrouw met een Beats by Dr. Dre hoofdtelefoon stapt uit en verschillende reizigers glimlachen naar haar. Ik vraag me af hoeveel nieuwe verhalen er zojuist zijn geboren.


17 reacties

Pierken · 4 augustus 2013 op 13:05

Op de Lentemeeting had Nachtzuster het voornemen om jouw CvdM ‘Vuurdans’ voor te dragen. Het lag hier geprint op tafel, maar het kwam er niet van. Buiten CX om zie ik dat je meer schrijft, dan hier plaatst. Dat vind ik jammer. In deze beschouwing bijvoorbeeld beschrijf je twee details naar een voor mij weer pakkend geheel. Leuke titel 😉 , sterke slotzin. Nu nog iets erotisch graag.

Pierken · 4 augustus 2013 op 13:23

Alhoewel datgene dat je buiten CX om schrijft niet echt columns zijn. Meer korte beschouwingen en gedichten.

Libelle · 4 augustus 2013 op 13:52

Een fris en leuk stukje maar er valt me iets op. Je gebruikt twee maal een specifieke kennis van jezelf om het stuk mee te larderen.
De eerste keer Slash, de gitarist van .., en daarna; Een hoogbejaarde vrouw met een Beats by Dr. Dre hoofdtelefoon.
Mensen die dat allemaal niets zegt (zoals ik) missen dan een boel.

SIMBA · 4 augustus 2013 op 14:08

:yes:

Nimrod1979 · 4 augustus 2013 op 14:31

Oké Libelle. Ter info: Slash is de gitarist van Guns & Roses, Beats by Dr. Dre een hoofdtelefoon.
Pierken: ‘Zozo..die jongen heeft een hoge hoed in zijn broek’, dacht de naakte vrouw op het station.”

Blanchefort · 4 augustus 2013 op 14:47

Goed stuk.

Nachtzuster · 4 augustus 2013 op 15:20

Tof je hier weer te lezen! Met een geheel eigen Nimrodje, zoals het hoort. Fijn verhaal!

Meralixe · 4 augustus 2013 op 20:14

Zelfs op hete dagen mooi om lezen. :yes:
Inderdaad, achter elke mens schuilt een verhaal. Dit geschreven krijgen zodat het zelfs interessant wordt is niet aan iedereen gegeven! 🙂

Mien · 5 augustus 2013 op 00:39

Mooie titel en mooie column. Droeg de jongen toevallig ook een baard? Wel zo hip!

Nimrod1979 · 5 augustus 2013 op 11:43

Thanks luitjes!

Ferrara · 5 augustus 2013 op 11:52

Eens, de verhalen gebeuren om je heen. Ze goed opschrijven is een hele kunst, deze is goed gelukt. Moeten we weer een jaar op de volgende wachten?

Nimrod1979 · 5 augustus 2013 op 12:25

Ferrara..raad eens wat ik vanavond ga doen? 😉

    Meralixe · 5 augustus 2013 op 18:48

    Yes!!! Een erotisch getinte column van de hand van Nimrod1979!!! :rotfl:

arta · 6 augustus 2013 op 11:38

‘De verhalen liggen op straat.’
Zo ook dit pareltje. Eigenlijk vind ik het juist wel leuk dat je de ‘dr dre’en Slash erin verwerkt. Het geeft en passant nog een leuk tijdsbeeld ook!
U schrijft goed, mr. Nimrod!

    Nimrod1979 · 7 augustus 2013 op 10:26

    U vleit mij, mevrouw Arta.
    Binnenkort een nieuw kort verhaal over een boerenjongen en een stads meisje. Geil!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder