Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven. 

De laatste tijd komen er steeds meer mensen op me af met de vraag of Springfield nog leeft. Dat gaat ongeveer zo: 

Zowel digitaal als in het echt willen mensen dat van me weten. Dat mijn mijmeringen geen hoogdravende literatuur hoeft te wezen, is erkend. Maar leesvoer klinkt als de natte gourmet brokken die mijn hond Willie (voorheen Billie) iedere avond naar binnen tovert. 

‘Yo Springfield. Leef je nog? We hebben al een tijdje geen leesvoer van hem gezien.’ 

Ik reageer meestal met een ‘EUH’, knik dan wat verstrooid en doe net of ik haast heb zodat ik niet inhoudelijk hoef te reageren op zoveel literaire armoede. Opium voor het volk. Zo werden mijn mijmeringen laatst terecht getypeerd. Een momentum van zelfreflectie in een wereld waar zo goed als niets meer echt is en zelfs pogingen daartoe zijn opgegeven. Alles en iedereen neemt een houding aan om maar weg te blijven uit de realiteit. Toon jezelf met volle, getuite lippen, vul je borsten met lekkende meuk en sleutel je jukbeenderen omhoog voor die stevige kaaklijn. Maak daarna een selfie en toon jezelf aan de wereld. Fuck de selfie. Fuck de wereld. Mijmeren is het enige wat ons nog kan redden in deze poppenkast waarin we vast komen te zitten. 

Maar het klopt. Ik was er even tussenuit. Nu kan ik zeggen dat ik bezig was met een boek dat gaat over een schitterend puur mens die de droom had shoarmakoning te worden. Maar de werkelijkheid wil dat ik er van mijn management even uit moest voor het aanmeten van een look. Wil je namelijk echt door breken dan heb je een signature look nodig. Net als de echte groten. Een opperlook die zover is geperfectioneerd dat de mens erachter verdwijnt. Wat nog rest is hem zo veel en vaak mogelijk te tonen op TV, social en in de bladen. Het liefst naast andere zeer bekende looks. Vanwege de associatie. En het aller-allerbeste is dat te doen naast de koning van alle looks: Matthijs van Nieuwkerk. Hij heeft de look tot ultieme kunst verheven. Of hij nu BN’ers aan een tafel zit te kietelen, zijn hondje uitlaat, met Lindaatje op de foto moet of gewoon zit te zitten op een toilet ergens in de Westergasfabriek; zijn look blijft altijd gelijk. 

Het goede nieuws? Jullie Springfield is er weer. En de nieuwe look is mislukt.       

B.B. Springfield

Categorieën: Overig

Bastiaan B. Springfield

Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven

1 reactie

Nummer 22 · 15 oktober 2019 op 01:17

Geweldig! Frits Wester.. die heeft een kale look, wallen onder zijn ogen en altijd zoals alle lookers de 2 bovenste knoopjes van een wit overhemd open..take a look

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder