Al zittend achter mijn computer staar ik naar buiten. Waarom is het weer zo somber?! Het waait, en de lucht kleurt langzaam grijzer. Zal het gaan regenen of blijft het droog. Door het kijken naar de lucht word ik ook steeds somberder. Ik denk na. Denk aan het weekend. Waarom moest juist dít weekend zo eindigen? Sinds een maand of twee had ik mijn leven weer een beetje op de rails. Op school ging het niet goed. Heb enorm moeten wennen aan het idee dat ik nu 6 jaar over de Havo zal doen, in plaats van 5 jaar. Vervelend dat 3 fouten in een proefwerk een heel jaar van je in beslag neemt. Inmiddels ben ik redelijk aan het idee gewend, alhoewel ik regelmatig nog een natrap krijg van mijn zusje. Pijnlijk. Erg pijnlijk. Zelfbeheersing, dat heb ik nodig om niet woedend op haar te worden. Hou het bij de gedachte, dat wanner zij doorgaat met school, op de manier hoe ze nu bezig is, ze op haar tijd zelf zal ondervinden wat het betekend als je een jaar langer over je school moet doen.

Ook mijn relatie liep 2 maanden geleden stuk. Even slikken en weer doorgaan dacht ik. Maar dit was moeilijker dan ik dacht. Heb een kleine maand iets gehad met mijn nu ex-vriend. Maar wist niet dat iemand zoveel voor je kon betekenen in een korte tijd. Is dit toch houden van?!

Afgelopen weekend was het dan zo ver. Na een lange dag gewerkt te hebben had ik mij voorgenomen om er eens een leuke avond van te maken. Ging uit samen met een stel vrienden en vriendinnen. Ook mijn ex ging mee. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming zat de sfeer er al goed in. Onder het genot van een drankje kwam ik al gauw in contact met de broer van een collega van me. Erg aardige jongen dacht ik. Na een tijdje bleek de jongen in kwestie een beetje magnetisch te zijn (als je eenmaal met m gesproken hebt, kom je de rest van de avond niet meer van hem af). Vond dit erg jammer, want had graag nog wat langer met andere vrienden willen praten. Al met al een gezellige avond gehad, maar de volgende ochtend begon het gedoe.

Mijn ex, waarom ik de hele avond met die jongen had staan praten. Ook kreeg ik de mededeling dat hij graag nog wat langer met me had willen praten, over ons. Met de gedachte dat ik dat wel zou moeten begrijpen. Hoe kan ik dit weten zonder dat hij me zegt dat hij met me wilt spreken. En waarom begint hij niet over ons toen we stonden te praten??

Ik troost mij met de gedachte dat hij waarschijnlijk nog iets om me geeft. Me wil beschermen voor de ‘magneet’. Erg lief. Of rust dit toch op jaloezie? Jammer.

Nogmaals kijk ik naar buiten. Een beginnende zonsondergang, dat is wat ik zie. Een traan en een glimlach gaan gepaard.

Categorieën: Algemeen

10 reacties

Farfalla · 3 maart 2004 op 15:35

Eej meis!

Echt jammer dat het met je ex uit is! Ik weet dat je hem nog wel leuk vindt. Maar jullie waren gewoon meer een soort van vrienden. Misschien is het wel beter zo, soms moet je gewoon dingen ervaren.

Aan blijven zitten hangen ook positieve dingen. Nog een keer excursie, het leren kennen van nieuwe mensen. Ik denk dat je dit jaar wel over gaat. Leuk dat je hier een column hebt geschreven, en ik verwacht nog veel van je te lezen! In iedergeval goed geschreven! Ik zag je vandaag niet geloof ik, dus ons schrift krijg je nog weer een keer. Kan je nog meer van je afschrijven. Ik ben blij dat je naar me toe komt als er iets is. Vandaar dat deze column me ook erg bekent voorkomt 🙂 Ow jah, en wat je zusje betreft, die trekt wel bij, zit is even oud als mijn zusje. Zouden zo vriendinnen kunnen zijn. Als ze dat nog niet zijn…

Liefs Farfalla

Sas · 3 maart 2004 op 16:35

Haha, die twee kennen elkaar al wel geloof ik..
Met mijn ex gaat nu alles ook wel goed, van het weekend alleen een ‘meningsverschil’ gehad, maar zit wel weer goed geloof ik 🙂
Voordelen en zitten blijven.. Inderdaad nog eens op excursie, heb er zin in meis! Alleen waar ik helemaal tegenop zie, is dan volgend jaar het examen.. Als ik zak zit ik nóg een jaar op school. En dat wil ik niet!! Dus daarom nu goed mijn best doen!

Liefs,
Sas

Farfalla · 3 maart 2004 op 18:00

Ik ook volgend jaar examen.. ach we slaan ons er samen wel weer doorheen, netzo als de excursie binnenkort! Je kan je zusje altijd nog terug pakken met haar nieuwe liefde (mijn ex). Keep writing!

Mup · 3 maart 2004 op 18:05

Ik lees het al meiden, jullie komen er wel:-)

Mup.

Farfalla · 3 maart 2004 op 19:58

[quote]Ik lees het al meiden, jullie komen er wel[/quote]
we doen ons best…

btw sas, ik wist niet dat je kon schrijven? 😀

Sas · 3 maart 2004 op 21:46

Ik kan alles;-) Alleen of ik er talent voor heb is de vraag..

Jij kan wel schrijven hoor Lies!!

Farfalla · 4 maart 2004 op 07:26

U2

viking · 4 maart 2004 op 11:35

Bekijk het eens zo:

Eén extra jaartje havo betekende in mijn geval twéé jaar niks doen in plaats van één jaar uitsloven…

Na een ex volgt verse sex…

Het weer kwijt worden van een magneet: lees de columns van enkele dames op deze site goed. Die weten daar duidelijk raad mee, je kunt de oplossing zo uit hun columns plukken.

Farfalla · 4 maart 2004 op 12:20

[quote]Na een ex volgt verse sex…[/quote]
ook op haar leeftijd?

pepe · 5 maart 2004 op 09:29

Je red het wel, en schrijven kan je…

Er zullen altijd mensen zijn die dat niet vinden, maar je hebt al een fan 😉

Leuk geschreven Sas en veel suc6
De jeugd heeft de toekomst;-)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder