De Majorelle Blauwe Jas

Verliefd op de kobaltblauw kleur van Yves Saint Laurent, geeft herkenning bij kijker,de jas en de eigenaar. Een handgebaar als ‘ik heb je weer gezien op de fiets’.
Een warme zomerdag maar de jas blijft op pad gelang de planning. Uitrusten aan het haakje in de gang soms om te drogen.
Een poloshirt heeft dezelfde kleur, een korte zomerbroek, T-shirt met opdruk, de V-hals trui, de ‘Happy Socks en de verzamelde KLM-dekentjes, als een kwartet door kleur verbonden.
De jas, een lichtgewicht, is licht gevoerd met dons om de warmte -als het kouder weer is- vast te houden maar koel als het moet. Het oude museum in Marrakesh werd bezocht, toen zonder de verliefde gevoelens.
Het is niet het eerste exemplaar maar de 3e in een rij dat zal blijven groeien als van de versleten versie afscheid wordt genomen.

De ritssluiting in terminale toestand, de een aanleiding voor de gang naar de kledingzak.

De kleur verliefdheid blijft!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder