De moderne oudejaarsavond

Gepubliceerd door Bonnie_Nicole op

Hoe beleeft iedereen oudejaarsavond? In een gezellig bruin café, in een discotheek of gewoon gezellig thuis om even de meest voorkomende opties te benoemen. Tot middernacht bij iemand thuis een gezelschapsspel erbij pakken met de Top 2000 op de achtergrond en daarna nog de kroeg in gaan, vind ik wel lekker klinken. Vanaf eerste Kerstdag stond bij ons thuis de radio aan op Radio 2 voor de traditionele Top 2000. Muziek, mooi van begin tot eind. Sinds een paar jaar kun je het ook 24 uur per dag volgen via de tv, je kan het café zelfs bezoeken. Vanuit de bank ziet het er heel gezellig uit. Op oudejaarsavond heb ik het nog kunnen volgen in een lokaal café van 20.00 tot 23.00 uur. Mijn persoonlijke nummer 1, ‘November Rain’ van ‘Guns n‘ Roses’ stond dit jaar op nummer 10. Helaas stond het volgende ‘feestje’ al vroeg op de planning en wie wil er op oudejaarsavond nu alleen achterblijven?

Wat zijn nu de NYE party’s van tegenwoordig? Nou, dat zal ik je vertellen. Ik was nog geen 5 minuten binnen en ik kreeg al wijn of bier over me heen, wat op zich niet gek klinkt in een zaal zo druk dat je je amper kunt draaien. Ik denk dat de leeftijdscategorie van die avond lag tussen de 18 en 28 jaar, waarvan het grootste aantal aanwezigen tussen de 18 en de 22 jaar was. Met mijn 26 jaar voelde ik mij toch redelijk oud, hoewel dat misschien meer lag aan het gedrag van de meerderheid. Ook verlangde ik meteen naar de goede muziek van de Top 2000. Uiteraard heb ik geen moeite met wat foute muziek maar dit was echt alleen maar trance en house, en dat noemen ze dan 90s! In de 90s is zoveel verschillende muziek gemaakt dat je toch wel wat meer variatie mag verwachten. Ik had meteen zo’n gevoel van wat doe ik hier? Wat moet ik hier? Ik weet nu in ieder geval waar ik 31 december 2018 niet moet zijn! Het dieptepunt was bereikt iets na half 1, toen ik om me heen keek tijdens een nummer waarin werd gezongen: ‘Ik moet zuipen!’. Ik zag jonge mannen die al wat te diep in het glaasje hadden gekeken dit (en meer van dat soort lege muziek) met volle borst meezingen. Toen dacht ik echt: Nee, mijn toekomstige partner staat hier niet tussen! Dit is echt heel iets anders dan de muzikale toneelstukjes tijdens de plaat ‘Paradise by the dashboard light’ waarnaar ik nog met plezier had gekeken op NPO Cultura eerder die avond. Met een glaasje alcohol op of niet, draai deze plaat en jong en oud gaat uit zijn dak!

Gelukkig hebben we nog de nieuwjaarsborrels en recepties, hier verheug ik me altijd veel meer op. Jong en oud bij elkaar, gezellig en de sfeer is altijd aanwezig. Helaas heb ik de nieuwjaarsborrel in ons lokale café dit jaar ook maar overgeslagen. Ik kampte al een paar dagen met een griepje/verkoudheid en dat was er die nacht niet beter op geworden. Ik luisterde en keek op nieuwjaarsavond het laatste uurtje van de Top 2000 terug. Genietend van de klanken van ‘Stairway to Heaven’ & ‘Hotel California’. Wat is dat mooie muziek! Een jaar geleden had ik al graag het Top 2000 café zelf bezocht, een goed voornemen voor december dus! De sfeer die in het café hangt proef je gewoon door het beeldscherm heen. Een ding is zeker: De mensen die daar op dat moment aanwezig waren hebben een fantastische jaarwisseling gehad!

Denk aan je medemens, maar vergeet ook zeker jezelf niet en doe waar je jezelf het gelukkigst bij voelt! Ik wens iedereen een liefdevol, inspirerend en gezond 2018 toe!

Nicole


4 reacties

Mien · 10 januari 2018 op 08:41

Goed gefeest in de Verkadefabriek te Den Bosch. Om twaalf uur ‘New Years Day’ van U2. Daarna een goede mix van dansbare muziek uit jaren 70-80-90-00. Af en toe wat salsa, dance en hiphop er doorheen. Zo ook weer eens ‘Who’s that girl?’ van Eve gehoord. Kortom topfeestje met twins, dertigers, veertigers, vijftigers, een verdwaalde zestiger, misschien zeventiger en zelfs een rolstoeldanseres op de vloer, met heel veel lampjes om haar nek. Ik moet er nog steeds van bijkomen, lees ik nu, nadat ik dit schrijf, of herbeleven. 🙂 🙂 🙂

Welkom overigens bij ColumnX, en vooruit ook voor jou de beste wensen, mag dat nog, ja dat mag. Hoewel het al driekoningen is geweest, ik heb ze niet gezien, wordt gezegd dat het tot de tiende mag. Wie verzint nu zoiets?

http://youtu.be/8N9PL3Iz3xc

Karen.2.0

Karen.2.0 · 10 januari 2018 op 12:24

Leuk geschreven, Nicole! U zijt wellekome op CX!
Brabantse Oudejaarsnachten zijn lang heb ik gemerkt dit jaar, van huisfeest naar huisfeest: kei- en keigezellig 😉

De beste wensen, dat je maar veel moois mag schrijven hier (en waar dan ook).
De beste wensen uitdelen kan wat mij betreft het hele jaar door 🙂

Robert

Robert · 12 januari 2018 op 11:59

Gezelligheid kent geen tijd, zeker niet zoals het klokje oost west thuis best tikt. Aftellen naar nieuwjaar is gelijk aan optellen van nostalgie. Uiteindelijk is er nog maar tijd voor een wens: “Wish You Were Here” van Pink Floyd op één!

Arta

Arta · 12 januari 2018 op 12:59

Mooie binnenkomer hier, Bonnie!

Geef een reactie