Het angstzweet brak mij al uit toen ze het voorstelde. Na een plezierig verlopen galafeest bij onze tovenaarsleerling, waarbij mijn gêne voor stropdassen volledig verdwenen is, werd een volgende stap in een vriendschap gezet. Ze vroeg mij mee te gaan naar de sauna. Hoewel ik niets in dit idee zag, durfde ik toch geen nee te zeggen uit angst dat ik haar teleurstellen zou. Maar wat, alle nassi’s, had ik nu weer beloofd? Ik zie het helemaal niet meer zitten en kan maar niets verzinnen om onder onze afspraak uit te komen. En om nu wéér met een net te lang gestropte das te verschijnen, zou wel erg lullig zijn. Zeker als je naar de sauna gaat. Niet dat ik nog steeds een onzeker type ben. Er valt niets bijzonders aan mij en mijn satéprikker, te zien. Ik vind het enkel gênant om met de hele toko voor “wild” vreemden te koop te lopen. Maar dat zal wel iets met tantes te maken hebben.

Ik heb het gewoon niet op sauna’s. Je gaat erheen om te zweten. Iets dat ik de hele dag al doe in de walmen van onze keuken en van het kelneren in het restaurant. Dus daar hoef ik het niet voor te doen. Daarnaast kan je je er ook nog laten roosteren als een Peking eend. Nou, ik weet hoe dat gebeurd, dus laat maar. Of wat dacht je van zo’n ijskoud bad als afsluiting? In een dergelijk geval trekt mijn scrotum altijd volledig samen waardoor ik alle moeite heb mijn gekoesterde, maar o zo hete, samballen uit mijn onderbuik te duwen. Nee, ik heb er eigenlijk totaal geen zin in.

Waarom ik het Lie, want zo heet zij namelijk, niet vertel: dat ik dit allemaal geen goed plan vind? Ik zal maar eerlijk zijn. Ik heb mij er al te ver ingelogen door enthousiast op haar voorstel in te gaan en ik durf niet meer terug. Kan iemand mij met raad bijstaan? Want hoe ik het ook wend of keer, ik zal toch met de billen bloot moeten.

Categorieën: Diversen

22 reacties

Eddy Kielema · 25 juli 2005 op 17:04

[quote]Ik vind het enkel gênant om met de hele toko voor “wild” vreemden te koop te lopen.[/quote]
Dan lijkt me er niet zoveel aan de hand, want je vindt het geen probleem als Lie je ‘zonder stropdas’ ziet? Dat zou ik een veel groter struikelblok vinden dan die mensen die je daarna toch niet meer tegenkomt. Maar waar maak je je druk over? Voor je ‘satéprikker’ hoef je je niet te schamen, zoals je zelf al schrijft! 🙂
Op een paar schoonheidsfoutjes na, een prima geschreven en erg grappige column!

Ma3anne · 25 juli 2005 op 17:05

Ow, ben je echt een Chinees? Dat had ik er bij je vorige column niet uitgehaald.
[quote]In een dergelijk geval trekt mijn scrotum altijd volledig samen[/quote]
Heet dat bij Chinezen geen sklotum? 😀

KingArthur · 25 juli 2005 op 17:08

Leuk stuk. Jammer van die tikfout in de eerste alinea. Volgens mij is nasi toch met 1 s.

Ennuh, niet zo moeilijk doen gewoon naar die sauna gaan. Je zal zien dat je er als herboren uitkomt.

Mosje · 25 juli 2005 op 17:09

Ik had het niet achter je gezocht, maar als ik dus eens lekker wil chinezen, moet ik bij jou zijn.

Ze heet Lie dus. Zusje van Li?
😛

WritersBlocq · 25 juli 2005 op 17:22

Zo, het zweet breekt je dus nu al uit! Nee ik ga je een smoesje geven, jij gaat zweten met Lie, en en weer een leuke column over schrijven.
Ik dacht wel dat je iets indisch c.q. oosters hebt, maar ja, daar heb ik een goeie neus voor 😉 want wat wil je, als je 14 jaar lang ‘Asoe’ hebt gezegd tegen de liefste hond van de wereld.

bert · 25 juli 2005 op 19:41

[quote]Ik heb het gewoon niet op sauna’s.[/quote]
Je hebt maar twee mogelijkheden:
Je gaat mee of je gaat met de billen bloot en je gaat niet mee. That’s all there is.
Soms zijn er geen tussenwegen.
En denk nou niet dat wij nog omkijken om een Chinese piemel te zien. Als je er één hebt gezien ken je ze allemaal. 😀 😀 😀

Bakema_NL · 25 juli 2005 op 20:20

Hahaha, geweldig………excuseert u mij mijn leedvermaak, maar dit is gewoon grappig. 😛

Tja, je hebt het beloofd, dus inderdaad….billen bloot en wel letterlijk. Wel apart om nog voordat je wat verder in de relatie zit elkaar al naakt te kunnen aanschouwen……..voorkomt verrassingen zullen we maar zeggen en is ook wel weer spannend.

Resoluut zijn. Meegaan, kleren uit en sauna in, of er niks aan de hand is………en dat is er ook eigenlijk niet, iedere man heeft zo’n pielemans bengelen en iedere vrouw heeft twee van die bobbels op als borst(en) en een soort Chinees oog tussen d’r benen, maar dan verticaal………..pffff, te flauwe grappen eigenlijk, maar zo moet je ook gewoon die sauna ingaan, met een big smile.
En bekijk het zo, mocht je te opgewonden raken van het schouwspel des vlezes……dan is er altijd nog dat koude bad, werkt gegarandeerd.

Louise · 25 juli 2005 op 20:21

[quote]denk nou niet dat wij nog omkijken om een Chinese piemel te zien[/quote]
Nou, ik doe mijn ogen ook niet dicht hoor 😉
Maar dat terzijde.
Zeer vermakelijk verhaal, Tjaptjoy en vooral omdat je nu niet meer terug kunt en echt met de billen bloot zult moeten.
Ach, voor je het weet ben je helemaal óm en zul je nog eens verlangen naar de sauna 😛

Tjaptjoy · 26 juli 2005 op 00:01

Bedankt voor de reacties en de tips. Misschien heb ik er iets aan op het moment dat de billen bloot moeten.

sally · 26 juli 2005 op 00:43

Erg leuk geschreven.

Groet Sally

melady · 26 juli 2005 op 01:10

[quote] Ik heb mij er al te ver ingelogen door enthousiast op haar voorstel in te gaan [/quote

leuk!

[quote]Het angstzweet brak mij al uit toen ze het voorstelde[/quote]

Sambal bij?

KawaSutra · 26 juli 2005 op 02:04

Leuk geschreven, ik ben wel heel benieuwd naar jouw volgende reportage! 😀

Dees · 26 juli 2005 op 06:30

Nassi is ook eigenlijk logischer met dubbel s. Leuke column. Ben benieuwd naar je vervolg 🙂

klungel · 26 juli 2005 op 09:41

He, gewoon gaan. Je bent bij Lie dus wat kan je gebeuren?

Ik heb ook niets met sauna’s. Ben twee keer geweest en vond er niets aan. Maar heb het dus wel geprobeerd.

Louise · 26 juli 2005 op 09:57

PS Ik ga morgen weer… naar de sauna. Misschien gaan we stom toevallig wel naar dezelfde 😉
(voor het geval dát; ik heb krullen, niets aan dus en een krant onder mijn linkerarm :-D)

Li · 26 juli 2005 op 12:26

[quote]Waarom ik het Lie,[/quote]
It wasn’t me 😀

Gewoon gaan tjap. Er gaan bepaalde verhalen over Chinese dames. Misschien dat je ons uit de droom kunt helpen 😛

[quote]Maar dat zal wel iets met tantes te maken hebben. [/quote]
Deze zin vraagt om een antwoord 😕
Of om een column;dat kan ook…

Li (De zus van Lu )

Louise · 26 juli 2005 op 12:57

[quote]Li (De zus van Lu )[/quote]
En dan even voor de volledigheid:
We hebben een Li, een Lie, een Lu

Groetjes,
Lou:-D

Troy · 26 juli 2005 op 14:30

🙂 Ik kan je helaas niets adviseren. Kan me helemaal vinden in deze column: ook niets voor mij, zo’n sauna. Ik leef met je mee 😀

Grt Troy

champagne · 26 juli 2005 op 20:38

Of je nou wel of niet gaat; in beide gevallen moet je met de billen bloot!
Letterlijk, dan wel figuurlijk.

Mijn idee: gewoon doen…je weet niet hoe het is zoner ooit geweest te zijn, toch? 😉

Shitonya · 26 juli 2005 op 22:40

Niet mijn soort humor.
Bijvoorbeeld “samballen en toko”… het is gewoon te lomp voor woorden

Tjaptjoy · 27 juli 2005 op 07:48

[quote]”samballen en toko”… het is gewoon te lomp voor woorden[/quote]
Huh? Samballen is een woordspeling en toko betekent gewoon winkel/zaak, toch?
Ik heb het niet lomp bedoeld, echt niet.

WritersBlocq · 27 juli 2005 op 11:33

[quote]Samballen is een woordspeling en toko betekent gewoon winkel/zaak,[/quote]
Absoluut, en allerminst bot.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder