Het is bekend dat Charles Leclerc en Max Verstappen al een lange historie hebben. De twee kennen elkaar van haver tot (aan) gort, beiden zijn harde racers die geen millimeter cadeau doen. In Oostenrijk zagen we een glimp van het nieuwe hoofdstuk van een potentiële ‘Prost/Senna-achtige’ vete. Verstappen forceerde zich langs Leclerc, de Monegask aan de kant dwingende.
In Engeland vonden ze elkaar wederom, dit keer dwong Leclerc Max om plaats te maken. Dát is waar racen om gaat, ballen tonen en slimmer zijn dan de ander. Gelukkig begrepen de stewards in het VK dat wél! Geen ‘investigation’ gelul, geen twijfel over de uitslag. Charles won de battle, Max accepteerde het. Een stevig, maar eerlijk, gevecht tussen racers pur sang waarvan het pleit werd beslecht door… (spanning opbouwende pauze…) VETTEL!
Seb Vettel was geen échte bedreiging voor de #33, maar dat weerhield de Duitser niet! Verstappen zette zijn bolide resoluut naast Vettel en verschalkte hem op ‘t uiterste randje van wat de natuurwetten toelaten. Max ging tot op de grens, maar het ging precies! Wat precies niet ging was wat Vettel deed, de Duitser wilde de Goudse kaas niet van zijn Kaiser brötchen laten eten door die jonge Limburgse vlaaiendraaier en dacht met laat remmen zijn positie te kunnen herstellen.
Maar, natuurwetten herschrijven is niet iedereen gegeven, zo bleek. De Duitser blokkeerde en gleed tegen Verstappen aan. Beiden spinden, Max kwam met vier wielen los, landde hardhandig en verloor het podium, maar beiden konden wonderbaarlijk genoeg verder. Al reed Vettel daarna of hij achter de kinderwagen van zijn jongste dochter liep… Na een spoedreparatie kwam hij als laatste over de meet en werd als agressor voorzien van een straf. De RB15 vertoonde na de samenkomst met dat op hol geslagen steigerende paard meer gelijkenis met een frisdrankblikje dat bewerkt is met een blikopener, dan met een racebolide. Maar het deerde weinig, hij voltooide de strijd toch nog op P5 en hij had de middag van zijn nog jonge leven!
En de vete met die andere scharlaken bolide? Die krijgt bij een volgende race vast een vervolg. Het nieuwste deel van de thrillerserie: ‘De nieuwe vete’ is pas net begonnen aan hoofdstuk 1…

Veritas, 15.07.’19


Veritas1974

Schrijven is schrappen. De beste verhalen ontstaan in het hoofd van de lezer door wat de schrijver niet geschreven heeft.

4 reacties

Mien · 19 juli 2019 op 21:19

Wat zal Max in die tien seconden gedact hebben. En De Klerk?

Mien · 19 juli 2019 op 21:20

Gedacht

Suus · 19 juli 2019 op 21:25

Waarom is het blauw?

Nummer 22 · 22 juli 2019 op 07:28

Vete? Ik kijk uit naar de 1e F1 race met electrische bolides. De winnaar is die coureur die het langst volhoudt te blijven rijden. LeClerc et Verstappen… Amai, n’est ce pas de Malheur tristesse!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder