Gister vond ik mij weer op de bank, starend naar de eeuwige reklameboodschappen. Hopelijk gaan ze er zo even uit voor een programma. De ene na de andere aanbieder van medicijnen kwam langs. Kennelijk is het heel normaal dat iedereen hoofdpijn, maagpijn en keelpijn heeft tegenwoordig. Was dat niet zo, dan zouden de pillenboeren niet genoeg poen hebben om zo’n dure reklame te betalen. Last van je maag? Even een Rennie naar binnen proppen en je kan weer volop aan de slag!
Waarom de mensen die maagpijn hebben maakt natuurlijk verder niet uit. Je zou ook in plaats van je pijn te onderdrukken met zenuwverlammend gif kunnen luisteren naar je lichaam. Als je last van je maag hebt, moet je rustiger eten. Even gaan zitten terwijl je eet is een stuk gezonder dan al rennend, bellend en vliegend met 2 happen een magnetronburger naar binnen werken. Van een broodje pindakaas eten bij je grootmoeder aan tafel heeft nog nooit iemand buikpijn gekregen.

Last van je hoofd? Even een Saridon naar binnen flikkeren en binnen no time ben je weer superman.
Hoofdpijn heb je niet voor niets! Je lichaam probeert je te vertellen dat je moet stoppen met je als een klootzak te gedragen naar je lichaam toe. Als jij om half 1 naar bed gaat en om half 7 je nest weer uitmoet vind jouw lichaam dat niet leuk. Als je auto naar de garage moet, en het 8 uur kost om het te fixen, trek je de auto toch ook niet na 6 uur onder de krik vandaan?

Voel je je futloos? Elke dag een davitamon pilletje naar binnen en al jouw vitamintjes zijn binnen.
Als je gewoon elke dag gevarieerd warm eet, en s’middags een stuk fruit naar binnen kaant bij je bruine boterham heb je die pillen echt niet nodig.

Wat is het met mensen en pillen? Mensen denken dat pillen een soort magische werking hebben. De poeders en pillen vliegen de toonbank over, omdat mensen te beroerd zijn om zelf goed te eten, en goed te slapen. Er zit niets in al die pillen wat je niet uit gewoon eten kunt halen.

Kinderen wonen in een stof, vuil en bacterieloos huis door de swiffers, bleekmiddelen en superstofzuigers. Mensen hebben tegenwoordig totaal geen afweersysteem. Wie is er nog gewend aan het in een koud huis wakker worden, het slapen met het raam open als het vriest of het kuchen omdat er ergens stof ligt, op een plek waar je niet bij kunt?

Wij worden zo erg beschermd, dat als er ergens vuil ligt, of als we ons ergens aan snijden dat de pillen flink moeten worden aangebroken, omdat ons lichaam er geen raad mee weet. Langzamerhand worden we niet alleen de prooi van de pillenboeren, maar ook van alle bacterieën, parasieten en andere vrolijke vriendjes waar ons lichaam het bestaan niet meer van weet.

J03R! schrijft wekelijks een column op het weblog [url=http://www.badmutsen.nl]badmutsen.nl[/url].
Een overzicht van alle columns vind je op [url=http://www.badmutsen.nl/column]http://www.badmutsen.nl/column/[/url].

Categorieën: Algemeen

4 reacties

SIMBA · 20 januari 2007 op 13:00

Tsja…ik vind dat je wel gelijk hebt.
Ik ben een enorme voorstander van homeopatie; de oorzaak van een kwaaltje aanpakken en niet de symptomen alleen.
Maar af en toe is een aspirientje wel handig om de koppijn te onderdrukken, soms MOET je gewoon door!

DreamOn · 20 januari 2007 op 14:11

[quote]hopenlijk gaan ze er zo even uit voor een programma[/quote] 😆

Ik ben het inhoudelijk met je column eens; slik zelf zelden aspirines of zo. Maar ben het ook eens met Simba: soms komt het wel heel slecht uit om ziek te zijn of pijn te hebben en dan kan zo’n pilletje even nodig zijn. Maar ik ken ook mensen die de hele dag door aan de aspirines zitten, dat lijkt me niet zo goed.
Leuke column, met hier en daar een spelfoutje, maar dat mag de pret niet drukken.

Waar ik me wel aan irriteer, is die reclame voor jezelf; geen reclame voor medicijnen, maar voor badmutsen. Laat de natuur z’n gang gaan! Als je in een zwembad springt, waarom zou je haar dan niet nat mogen worden? 😀
Wat ik bedoel is; haal die verwijzingen onder je column alsjeblieft weg. Dat hoort thuis in je profiel en niet onder elke column die je schrijft. Groetjes Trudy

arta · 20 januari 2007 op 14:25

Op zich een leuke column met een duidelijke boodschap, waar ik het ook wel mee eens ben, maar (Trudy was me voor) die reclame voor jezelf onder je column vind ik niet passend en daardoor erg irritant.

Bitchy · 20 januari 2007 op 14:52

Kan het niet helpen, maar ik vind het een beetje kortzichtig. Er zijn mensen die ondanks dat ze goed voor hun lichaam zorgen behebt zijn met hoofdpijn, zwakke maag en weet ik veel wat nog niet meer. Dan kan een brufennetje, molletje, saridonnetje uitkomst bieden!

Dus niet zo generaliseren 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder