Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven. 

Of tegenwoordig zijn dat er meer. Veel meer. Je zou haast denken dat het een epidemie is waar we nooit meer van af komen. Een plaag  die niet alleen toeneemt in aantal, maar zeker ook in volume en kleur. 

Vroeger had je nog gewoon een beschaafd ankertje op de schouder. Daarna had een beetje nozem op een Puch zijn moeder op de bovenarm. Het Baretta-shirt zorgde dat zijn Oedipus complex subtiel zichtbaar was. En weer wat later liet een beetje dame boven haar edele delen een gewei zetten om aan te geven dat al dat moois een kroon behoeft. Dat was ook de tijd dat spirituele zwevers een Shivaatje lieten prikken en als je bij de yakuza zat, liet je wat draken op je criminele ponem printen zodat de vijand wist bij wie je hoorde. Toen was het nog mooi. En schurkte het tegen de oorsprong aan doordat je een statement wilde maken naar de buitenwereld. 

Maar nu. 

Iedereen een plaatje. 

Maar dan ook echt iedereen. 

Zoveel dat deze tekenkunst nog voor het prikken is verworden tot pulp. 

Het is snel gegaan met de tatoeage. Van iemand naar iedereen. Van reli-zweverig, via ordinair naar de massa. Van achter de oren via binnenkant pols naar de prominentere delen van het lichaam.  Ieder stuk vlees komt in aanmerking voor een plaatje. En hoe meer dat lellende vlees beweegt hoe meer het plaatje tot leven komt. Gek word ik ervan. Een obsessie is er niets bij. Mislukte lichaamsdelen, en dat zijn er nogal wat, worden gecamoufleerd met een artistiek hoogstandje van de zelfverklaarde tattoo kunstenaar op de hoek. Alsof je een frikadel laat vullen met zalf en een kroket leeg lepelt met een patat vorkje waar iedereen met zijn klauwen aanzit. Fuck werkelijk een heel eind op met die onzin.   

Ik stroop mijn mouw op en kijk naar mijn schouder. Zal ik er TiTa tovenaar van maken? 

B.B. Springfield 

Categorieën: Algemeen

Bastiaan B. Springfield

Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven

8 reacties

Nummer 22 · 2 november 2018 op 14:02

Nou niet iedereen heeft een huid verminking. Binnen mijn gezin niemand. Deze hype is van de laatste jaren. De oorsprong van een gekerfd lichaam komt uit andere culturen ( de maori’s bijvoobeeld). Veela zijn het nu copy cats die -naar en voorbeeld van een bekende sporter, artiest en andere malloten – zich nu ook als en perzisch tapijt laten verminken. Een voorbeeld van lage intelligentie is de voetballer Beckham, maar ook Messie en zelfs Justin Kluivert en u kent vast nog wel andere- in ons land de zgn BN’ers. Hazes, Corton. Kijk eens, ik hoor er nu bij. Waarop ik direct denk ‘ wat als je je bejaard bent en de huid verlept is, dan hangt niet alleen de huid maar is het landschap als een versleten perzisch tapijt. *Schat?, ja lieverd! er staat alleen nog maar GUP op mijn penis (of andere benamingen voor een mannelijk lichaamsdeel). Ja lieverrd, je krijgt geen erectie meer want toen kon ik nog lezen *Groeten Uit Paramaribo’ Slapjanus!

Suus · 2 november 2018 op 15:35

Twee van mijn drie kinderen hebben een Tattoo. Hoogstwaarschijnlijk omdat ik tot hun 17-e zat te zeuren dat ze er spijt van zouden krijgen en dat ze het geld beter aan een Playstation of rijles konden uitgeven. Ze luisterden natuurlijk niet en de oudste heeft zijn eigen naam op zijn linkerarm laten zetten, Bizar je weet toch wel hoe je heet? De middelste heeft een gigantische roos op haar linker arm en ze houdt niet eens van bloemen. De jongste hoopt komende maand zijn rijbewijs te halen.

  Nummer 22 · 2 november 2018 op 20:19

  Gelukkig 1 nog niet..pffff. 3 van 3 bij mij geen tatoo + 3 3 aanhang ook niet + 5 kleinkid w.v een 17 jarige ook niet, 2 can 5ven 2 van 0 jaar ook niet. Wel 2 perzische tapijten in huis opgerold want mijn vlieglessen daar ben ik mee gestopt.

Nummer 22 · 2 november 2018 op 15:36

Vervolg: Zo heeft en loopt, slaapt ergens in ons land een man met een afbeelding van de nu oud voetballer John de Wolf op zijn rug ingekerfd. Zijn hele rug en deze oud voetballer met zijn lange haren toen. Het is een epidemie een pandamie dat over de wereld raast van getatoeerde lichaamsdelen op zichtbare plekken zoals de nek, op de vingerkootjes en soms ook nog eens met extra onderdelen als piercing, kettingen door de neus, penis, oren, wenkbrauwen. Enfin, het laseren van tatoes wordt soms gekozen om het landschap aan inscripties weg te laten nemen. Het gevolg blijvende littekens gelijk het maanlandschap met putten en kraters. Schiffmacher de 020 Tatoo koning daar kan ik uren naar kijken alsof ik een nieuw format heb ontdekt * Verminken doe je zo & Creatief met naald, inkt’, maar dit geheel terzijde.

Mien · 2 november 2018 op 20:00

Waar ik aan denk?
Ik overweeg mijn logo in het driehoekje van mijn nek te tatoeën.
Maar waar is het logo gebleven? Ben ik nu mezelf kwijt?

  Mien · 2 november 2018 op 20:01

  Ach, het staat er toch gewoon?
  Wie is er voor?

   Nummer 22 · 2 november 2018 op 20:16

   Tegen! Tatoeer jezelf op de rug maar dan wel selfie work op de rand van de geestelijke afgrond.. zeker succes, likes, volgers en joe tupe viedeoos

Marieke · 4 november 2018 op 20:00

Als iets in de mode raakt, neigen mensen ernaar mee te doen. Je eigen koers varen en niet met alle winden meewaaien kan betekenen dat je ‘erbuiten’ valt. Wel vervelend dat je in dit geval de rest van je leven aan een keuze vastzit. Ook wanneer je toch nog je vlaag van verstandsverbijstering te boven bent gekomen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder