De SGP in Flevoland vindt dat het zwaar beschadigde kunstwerk Tong van Lucifer zo snel mogelijk moet worden hersteld en niet in een museum moet worden geplaatst.

Het ovale beeld midden in de Flevopolder moet worden gerestaureerd na de harde wind van de afgelopen weken. Dat gaat veel geld kosten.

De dure restauratie van het kunstwerk is noodzakelijk, vindt de SGP . De partij noemt het beeld erotisch getint omdat het de duivel Lucifer zou uitbeelden die op het punt staat zijn tong in een wulps en willige gristelijke vagina te steken.
“Iedere keer als ik er langsrij krijg ik een stijve”, zegt fractievoorzitter Sjaak Simonse bij Omroep Flevoland.

En ja, Sjaak heeft openlijk beleden dat hij al een stijve krijgt bij het bidden voor een bakje friet je kapsalon in een lokale frituur met den Bijbel. Ook werd Sjaak enige tijd geleden in verband gebracht met het opstijven van het rijzend bakmeel ten hemelvaart bij Bakker Bakker (op zondag gesloten) te Biddenhuizen.

Sjaak draagt zijn kapsel, net zoals zijn grote voorbeeld de SGP’er van de Vlies , met de scheiding strak naar rechts en Sjaak heeft inmiddels 13 kinderen bij zijn vrouw Sjannie Simonse die nog strikter van de leer is en dagelijks 2x geknield gaat bidden na het wassen van de berg kleding en zwarte sokken.

“Ik volg mijn man Sjaak, ik geloof ook in den heer de ons verlossing komt brengen, ik ben al 13 keer onbevlekt ontvangen, zegt Sjaak en dat klopt want het laken is altijd schoon, alleen ben ik wel nat hieronder (en ze wijst naar haar kruis) maar dat komt, zeg Sjaak omdat onze heer huilt van blijdschap omdat we weer een kindje wilden” maar nu niet meer hoor, ik ben geen broedkip zoals mijn zus van 62 uit Barneveld, want die heeft er 18 geworpen. Kom nou, zeg er zijn ..grenzen, ook voor Sjaak.

Het is waarschijnlijk het bekendste kunstwerk van de Flevopolder, Tong van Lucifer van Ruud van de Wint. De Nederlandse steenhouwer voltooide het werk in 1993. Sinds die tijd staat het aan de Knardijk tussen Lelystad en Almere, goed zichtbaar voor geile, tekort komende christenen van diverse seksuele pluimage geaardheid, vanaf de snelweg A6.

Zo heeft de Nationale Politie met ondersteuning van de ME een groep – met den bijbel in 1 hand en 1 hand in de kruis, rondom dit kunstwerk 24 uur lang zonder onderbreking rondjes gelopen, moeten afvoeren naar de gevenagenis van Almere. Zelfs toen het onweer en de regen de lichamen van deze gelovigen tot op het bot verkleumden, riepen ze nog: Kijk god hoort ons, ja onze god (ik schrijf dit nooit met een hoofdletter g, maar dat terzijde). De ME greep keihard in en sloeg deze dwazen vanaf het talud. En maar blijven bidden en roepen ” verlos ons heer, verlos ons heer van den boze” De vrije hand daarbij al rukkend gebruikend.

Peter Ruft de Vries is nu de woordvoerder want ” ik sta deze groep gelovigen al jaren bij tegen een aantrekkelijk tarief dat helaas afhankelijk is van wat er in zondags 3x wordt opgehaald in de kerk!, maar het tellen van al die munten dar heb ik geen tijd voor, die munten zijn gebracht naar Termunterzijl en naar de afkickkliniek voo afvalligen van de SGP”

Er is een diepgravend justieel onderzoek aan de gang om te achterhalen waar toch al die munten vandaan komen en verstopt werden gevonden inde strings van Chrstine Le Duc, winkelier te Urk. Ik? ik heb niets te zeggen, en nu mijn winkl uit!.

De Tong van Lucifer moet blijven en voorzien worden van een bewegende tong emt licht dat op de SGS langsrijdende schijnt. ‘Kijk ma, god geeft ons een teken’


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

11 reacties

G.van Stipdonk · 1 maart 2020 op 19:26

Grappig. Ik weet niet of de echte Gristenen hierom kunnen lachen, maar dat terzijde. Plak een aantal van deze stukjes aan elkaar en je hebt een podiumwaardig cabaretprogramma. Zeg maar dat ik het gezegd heb.

  Nummer 22 · 1 maart 2020 op 19:49

  Zie van Gellekom, we moeten nu wel…..

  Mien · 1 maart 2020 op 23:10

  Aha, ook naar wolfdocu Raymond gekeken. Mooi was ie, niet? Wat een womanizer, amai zunne.

   Nummer 22 · 2 maart 2020 op 09:23

   Mooi. We gaan een nieuwe beeldenstorm nooit accepteren. Never! Dat doorgekookte aardappelgeur met spercieboontjes, een bal gehakt en een kuiltje jus en daarna op t zelfde bord de joghurt of blanke vla (..) en na het vullen van de magen een spannend verhaal over de toorn des here voorlezen en te bidden, bidden en bidden. Vader bidt, geselt het gezin, maar denkt aan zijn instagram met vieze plaatjes.. tsja. Als hun god zou bestaan wat is dan de reden zichzelf verheven te voelen boven andere mensen? Vloeken is aangeleerd kinderen! Ja, papa maar bidden toch ook? Mot je een klap en… pats vader slaat erop los. Here jezus gristus vergeef hun zonden, amen!

    Mien · 2 maart 2020 op 12:56

    En vooraf nog tomatensoep. Het bord was diep. Blanke vla konden we ons niet permiteren. Magere yoghurt was het. Korrelig dus.

   van Gellekom · 2 maart 2020 op 13:10

   Ik kijk nooit tv, behalve als ik het wel kijk. Prachtige column Nummer 22, al zeggen we het zelf haha

   G.van Stipdonk · 2 maart 2020 op 19:24

   Awel, d’n Raymond! Straffe gast was da. Heb hem nog diverse malen zien optreden in z’n goeie jaren bij ons in de regio. Met wisselend succes, maar dat terzijde.

    Nummer 22 · 2 maart 2020 op 21:36

    Me too. Heb hem ontmoet, gesproken en over ‘ meisjes’ gebabbeld . Waar in Leuven!

Nummer 22 · 2 maart 2020 op 14:00

Wij zijn het Absurdistisch Verbond!dat zeg ik, dat zegt u, dat zeggen wij al sinds….

Nummer 22 · 2 maart 2020 op 19:13

Mooi. We gaan een nieuwe beeldenstorm nooit accepteren. Never! Dat doorgekookte aardappelgeur met spercieboontjes, een bal gehakt en een kuiltje jus en daarna op t zelfde bord de joghurt of blanke vla (..) en na het vullen van de magen een spannend verhaal over de toorn des here voorlezen en te bidden, bidden en bidden. Vader bidt, geselt het gezin, maar denkt aan zijn instagram met vieze plaatjes.. tsja. Als hun god zou bestaan wat is dan de reden zichzelf verheven te voelen boven andere mensen? Vloeken is aangeleerd kinderen! Ja, papa maar bidden toch ook? Mot je een klap en… pats vader slaat erop los. Here jezus gristus vergeef hun zonden, amen!

Nummer 22 · 2 maart 2020 op 19:20

Jesus gristus.. moet ik weer komen. Wie bent u? Zo zo daar bent u eindelijk heheh.. maar uh eh u bent zwart, zonde baard, en hebt een mobieltje aan uw oor. Met wie spreekt u? Ach.. met Lucifer!Lucifer? Ja, hebt u naasten lief, omarm uw vijand en vooral laat de tingen hun werk doen!
Excuus jesus gristus, excuus. Hup, bordje erbij, bestek erbij en een servet tegen het knoeien. Jie Sie.. wat wilt u uit deze pot? Nou, doe maar.. 2 broden en 1 vis..kibbeling graag uit Spakenburg..jah met saus..knoflook! U bent wel een hele vreemde kostganger op de aarde? Jah, klopt maar dat zijt u allen… vreemde kostganger en nu vort.. knielen en bidden hup hup..

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder