Het leven is als een trein, hij rijdt door…

Je stapt in en rijdt mee, wellicht lukt het je om het leven in de hand te krijgen en groei je zelfs door tot machinist. Maar soms lukt dat niet, en blijf je passagier in je eigen trein. Soms ontsporen treinen en raak je de grip op het leven even kwijt. Probeer hem dan weer op de rails te krijgen. Soms lukt dit niet alleen, heb je anderen nodig. Maar in jouw stoptreintje, zitten vast vele passagiers. Vraag ze om hulp. Vele handen maken het werk lichter. Willen ze je niet helpen, controleer dan eens de kaartjes en blijken het zwart rijders of fakers te zijn, zet ze uit je treintje… jij bent de baas over je eigen trein!

Als je dan je treintje weer op de rails hebt, stop dan even bij elk stationnetje. Stap even uit en kijk even rond, maar… stap ook weer in en blijf er niet hangen. Stilstand is achteruitgang.

Rij door, met nieuwe passagiers in je trein. Sommige stapte uit, anderen stapte weer in. Sommige lieten bagage achter, soms mooie en soms minder mooie..
Maar rij wel weer door, op naar het volgende stationnetje. Neem niet de sneltrein, je mist zo veel. Ga niet te direct op je einddoel af, maar kijk uit het raampje en geniet van de reis. Er is zo veel om van te genieten, als je het wilt zien!

Fijne reis
Gewoon Ikke

Categorieën: Maatschappij

4 reacties

Shitonya · 16 juni 2007 op 11:39

Simpele doch leuke vergelijking

KawaSutra · 16 juni 2007 op 14:13

Eén van de meest gebruikte metaforen maar toch wel leuk om weer eens te lezen in jouw woorden.
In de zin ‘Sommige stapte uit….’ val je plotseling terug in de verleden tijd, bovendien is de meervoudsvorm niet juist geschreven. Daar moet je in het vervolg even op letten

WritersBlocq · 16 juni 2007 op 19:53

Welkom hier!

Het klopt, wat je schrijft, en het is goed om daar af en toe bij stil te staan 😉
Je verkleinwoordjes ontkrachten hier en daar de boodschap een beetje. Maar dat is helemaal geen treinrampje hoor.
Groetje, Paulientje.

lagarto · 17 juni 2007 op 09:03

Hoikke,
Ik had een retourtje, maar ben in de verkeerde gestapt. Wat nu?
Groeten (heb je nog meer reisverslagen?)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder