De klim, langzaam, naar boven waar het uitzicht schitterend moest zijn volgens de afdalers maar de vreemde klanken van een taal dat onbekend zou blijven. Alleen de taal dat begrepen werd begrepen..

Nog 1523 meter, de bergschoenen zijn van leer, de veters waren niet te strak maar wel goed geknoopt zoals in de verkoper het knopen voor heeft gedaan. Naar boven langs smaller worden paadjes en de steile afgrond nog steiler. In de diepte niets dan het zwarte water van een meer omgeven door de bossen en andere bergen.

Maar getraind, geoefend op minder hogere bergen, minder steil en de conditie van het lichaam daar zou een ander van gelijke leeftijd jaloers op kunnen zijn. Jaloers omdat de obesitas als 25 kilo aardappelen elke dag meegenomen moest en ‘s-nachts, in bed, in de weg.
De top kwam in zicht, de mist nam toe en het uitzicht minder schitterend als verteld. Er staat een bord: 4273 meter en naast de paal van het bord 7 gestapelde stenen, plat en van groot naar klein .

De val werd door niemand gehoord, de schreeuw ging als een echo door het dal naar het dorp naar mensen beneden op een terras.


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

3 reacties

Arta · 12 juli 2021 op 13:17

Ik ben benieuwd naar deel 2.
Het leest erg onheilspellend!

van Gellekom · 13 juli 2021 op 09:55

Ik zit klaar voor het vervolg

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder