Zaterdag,18 April 2020

Goedemiddag!

‘Stapje terug,dank je wel’

Deze Spakenburgse Vishandel R.v.Rh.staat op vrij- en zaterdagen aan de achterzijde van een bloemenwinkel en ondergang naar het winkelplein en fontein.

‘En…?’ Een medium portie kibbeling zonder saus en 1 hele haring met staart en uitjes. Ik neem alles mee.

Er staat een bord’Hier kunt u bestellen maar thuis opeten. ‘Alleen pinnen’ daaronder.

De andere kopers staan,zoals ik ook stond op 1 meter 50 centimeter van de toonbank. In de vitrine de rauwe vissen, salades en een pot zure bommen in het zuur. Rechts de blikjes frisdrank waar deze visboer niet rijk van zal worden. 1 Euro 75 per blikje.

Het bedrag op het pimautomaatvenster klopt en ik pak mijn bestelling van de toonbank.

Hou jullie gezond! Bakvissen ook.
Zijn 2 dochters helpen hun vader en alle jaren hiervoor kon de visliefhebber ‘een gezinszak kibbeling, 12 haringen met uitjes, 4 lekkerbekjes… meenemen’ de fotoos van zijn opgroeiende kinderen aanschouwen.
Elk jaar hing hij zijn nieuwste collectie gezinsvreugde op.
5 kinderen, tsja.. Spakenburg en IJsselmeervogel supporter!

Zondags is zijn rustdag, maar dat vermoed ik.

Duiven,18 April 2020

Categorieën: Actualiteiten

Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

van Gellekom · 25 april 2020 op 10:34

En ik wilde net naar Spakenburg gaan

    Nummer 22 · 25 april 2020 op 11:17

    Doen… tenzij een spaak in het wiel komt en de vis duur wordt betaald over mosselen tikken door oosterburen ‘ aufmachen, aufmachen sofort du mossel’ zwijg ik want het doet me denken aan het ondergedoken Coronavirus. OK, OK komt u binnen… Hatsjie, zeg maar

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder