Het is in dit prachtige land altijd een goed gebruik om in verkiezingstijd zoveel mogelijk vuile was van andere partijen buiten te hangen. Om vooral het smerigheidgehalte van de buren af te zetten tegen de schoonheid van onszelf. Zo kregen we afgelopen week het doorgesijpelde verhaal rond een stempas-ronselaar uit Soest. Het betrof een PVDA raadslid die in zijn ijver moslimbroeders poogde te overtuigen om zoveel mogelijk stempassen te offeren. Wie het wasje precies heeft buiten gehangen is niet helemaal duidelijk. Maar gelet op het feit dat Powniews met deze mededeling kwam, wijst wel in een richting.

Maar niet alleen in Soest hangt er dampende was aan de lijn. Inmiddels blijken er ook in Roermond en Heusden ronselaars in vieze onderbroeken rond te lopen. De diverse burgemeesters hebben inmiddels al verklaard dat ze aangifte gaan doen. Of dat bij de politie is of bij de kiescommissie is nog niet duidelijk. In ieder geval heerst er wel een sfeer van opperste verontwaardiging. Misschien was het wel handig als het burgemeesters-pluche ook over andere zaken hun verontwaardiging zouden uitspreken. Zoals het ongebreideld verhogen van de parkeertarieven binnen hun eigen grenzen.

Maar er worden in deze tijd meer vervuilende beerputten losgetrokken. Zo heeft het CDA bij monde van Sybrand kenbaar gemaakt absoluut niet met de PVV te willen regeren. Ik denk dat Buma dronken is geweest. We kiezen namelijk gemeenteraden en geen tweede kamer. Toch is dit lemminggedrag ook wel weer handig. Het draagt er hopelijk toe bij dat het CDA de tweedekamer-verkiezingen überhaupt niet meer gaat halen. Misschien dat Buma nu met voorbedachte raden lonkt naar een burgemeesterspostje. Je weet maar nooit met die “gristelijken”.

Natuurlijk is het CDA niet de enige lemming in het politieke bos. Ook de PVV is bezig zichzelf stevig te bevuilen. Onlangs nog scheet PVV afgevaardigde van Vliet in eigen broek door stiekem te solliciteren bij de concurrent, oftewel de VVD. Wie deze vuile was uiteindelijk buiten hing is ook niet duidelijk. Uiteraard is er wel een vermoeden. En dan natuurlijk Geert zelf. De man die een pesthekel heeft aan alles wat uit een moslimnest is gekropen. Blijkbaar was zijn boodschap uitgewerkt en moest er voor een steviger aanpak gekozen worden. Het gaat hem nu specifiek over Marokkanen. Omdat het Marokkanen zijn en omdat hij Wilders heet. Zoiets…

Tot slot waren er dan op de valreep nog wat ijverige kamerleden die afgevaardigde Fred Teeven probeerden te beschadigen. Bij het uit de sloot trekken van wat oude koeien liepen ze tegen het dossier van crimineel Cees H aan. Die scheen ooit een deal te hebben gesloten met een club waar Teeven bij betrokken was. Hoe dan ook, er is flink wat commotie ontstaan waarbij de boel behoorlijk aan de schijt is geraakt.

Gelukkig hebben dit soort acties ook wel weer een positieve uitwerking. En dan doel ik op de economie. De wasmiddelenbranche speelt er namelijk op in. Ik heb gehoord dat Teeven binnenkort in een Robijn tv commercial verschijnt. “Ook crimineel Cees H doet zijn witwas bij… Fred Teeven”  Gaat vast weer veel geld in het laatje brengen…

Brompot

Categorieën: Actualiteiten

Bart

Bart Vlasblom, 63 jaar en met pensioen. Inmiddels vijftien jaar actief als columnist. Werkwijze: Met een kritische blik dagelijkse ontwikkelingen volgen. Zowel op politiek, maatschappelijk als persoonlijk terrein. Dit alles uitvergroot en op een humoristische wijze weergegeven. Brompotcolumns zijn "columns met een knipoog..."

2 reacties

arta · 14 maart 2014 op 21:06

Wat een waslijst aan gerelateerde onderwerpen! Qua aantal mocht het voor mij wat minder (2 columns?) Wel lekker , zeker het begin, geschreven!

troubadour · 15 maart 2014 op 08:10

De uitsmijter doet voor mij wat povertjes aan. Voor mij het bewijs dat de column verder prima geschreven is.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder