Mensen die mij kennen, weten dat ik over het algemeen alleen aan het schrijven sla, als nare dingen gebeuren. Mensen die veel te vroeg uit het leven stappen, onrecht, of gewoon dingen waar ik me kwaad over maak. Mensen die mij dan ook alleen maar kennen van de dingen die ik schrijf, noemen mij ook vaak een zeikerd. Maar goed.. dat terzijde. Gezien er al een hele poos in mijn leven alleen maar leuke dingen gebeuren, heb ik mijn pen dan ook al een tijdje aan de spreekwoordelijke wilgen hangen.

Tot vandaag.

Vandaag zag ik namelijk iets, dat ik absoluut met de wereld wilde delen.

Ik keek vandaag, zoals wel vaker, nutteloos voor me uit, de tuin in. Met mezelf afsprekend dat ik morgen echt het gras ga maaien.

Mijn oog viel ineens op een heel klein “takje” in mijn tuin. Nader onderzoek wees uit dat het een klein boompje was.

Er was dus in de afgelopen maanden een zaadje geland in mijn tuin, en deze had gevochten voor zijn leven voor beetjes zonlicht tussen de hoge grassprieten.

Het boompje, klein als hij is, staat in het midden van mijn tuin. In het centrum van de tuinwereld. Als ik zo naar hem kijk zie ik hem gewoon zijn best doen om te groeien. De waterdruppels die langs hem lopen zijn absoluut niet van de net verdwenen regenbui, hij transpireert van de moeite die hij doet om te groeien.

Hij reikt met zijn iele lijfje richting de zon, hopend dat hij ooit groot genoeg wordt om haar te kunnen omarmen met zijn takken, hopend op de warmte die zij hem zal geven.

Het boompje zal nog even moeten vechten, maar ik weet zeker, ooit zal hij groot genoeg zijn om altijd in haar warme stralen te staan, niet meer verscholen achter de schaduw in mijn tuin, maar fier rechtop, en stralend naar de zon.

Tenminste… als ik hem morgen niet over het hoofd zie bij het grasmaaien…

(zo zeg… ernstig last van roest hier.. volgende is beter… ik beloof het 🙂 )

Categorieën: Algemeen

12 reacties

Prlwytskovsky · 28 mei 2006 op 13:02

Gewoon omhakken die handel. Een heerlijk mijmer verhaal.

Mup · 28 mei 2006 op 16:01

Nooi meer doen, zo’n laatste uitlegzin, en genieten van het schrijven, dan geniet ik lezende,

Groet Mup.

WritersBlocq · 28 mei 2006 op 16:44

Ik vind hem leuk, en de laatste zin is wat mij betreft je nieuwe voer voor een column. Leg eens uit hoe moeizaam dat gaat, hoe je met je handen in je haar en niet op je toetsenbord zit, welke spinsels zich meester maken van de grijze schrijfcellen en hetzelfde voelen als een liedje dat je in je kop hebt, maar zodra je je mond opendoet, alleen maar loze tralalala-woordjes oplevert… ik wil meer!

Troy · 28 mei 2006 op 17:09

Toevallig heb ik gisteren ook een poging gedaan om een column over een boom te schrijven, maar ik kan je vertellen dat de mijne stukken slechter was dan de jouwe. Ik denk dan ook niet dat de cx-ers hier em ooit zullen lezen. Die van jou vond ik erg mooi!

Even dacht ik dat je een nieuwe cx-er was, maar aan je cv te zien ben je al bijna prehistorisch 😮 In dat geval, welkom terug!

Mosje · 28 mei 2006 op 19:14

Nou Reveal, welcome back, je bent nog steeds dezelfde zeikerd als tevoren.
😛 (geintje hoor)

tontheunis · 28 mei 2006 op 20:16

Dat Mosje zich verheugt over zo’n column die van een jong boompje verhaalt, zal mij als laatste verbazen. In zichzelf gekeerd fantaserend hoe hij er zijn poot tegenop tilt…

Ik ben alleen blij dat eindelijk weer eens iemand uit de kast komt en openlijk getuigd dat hij of zij hartstochtelijk bomofiel is.
Laat ons volgend jaar een Beuk-Pride organiseren, waarbij we allemaal met slechts één blad voor de eikels alle zijderupsen zich de takken laten schrikken!

Prlwytskovsky · 28 mei 2006 op 20:41

Een bomofiel is iemand die takken afrukt, dat is dus andere koek. 😉

Dees · 28 mei 2006 op 20:44

Zet es snel een afrastering om je boompje, gewoon een maandje ofzo, totdat de eerste grasspriet overschaduwd wordt…

Leuk stukje.

Anne · 28 mei 2006 op 21:46

Mooi verhaal, en ook nog eens, als toefjes, erg leuke reacties.
Anne

sally · 28 mei 2006 op 22:15

Wat ellendig dat het zo goed met je gaat en we dus maar weinig stukjes van je lezen…

Want ik vond deze erg leuk!

groet
Sally

Chantal · 29 mei 2006 op 16:12

Leuke column!

Shitonya · 30 mei 2006 op 00:26

O..o…o…en ik hoef denk ik niet meer erbij te vermelden dat je de laatste zin wel kon weglaten…

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder