Een kunstmatige democratie met een commercieel justitieel apparaat dat is het beeld wat ik heb van Nederland. Het is toch van de zotte dat mensen met veel geld de wet met voeten kunnen treden. Altijd een schikking voor elkaar krijgen om gevangenisstraf te ontlopen terwijl er in de grondwet is opgenomen dat een ieder gelijk is. Het kan natuurlijk zijn dat vrouwe justitie toch wat veel oestrogeen heeft en dat ze onder de blinddoek gluurt zodra ze geld ruikt. Vreemd als je een ambtenaar in functie geld aan biedt om de andere kant op te kijken een poging tot omkoping heet. Terwijl je na het strafbaar feit, hogerhand betaald een schikking is.

Het enige dat de mensen zien, is algehele verkeerscontroles, omdat er iemand de filosofie heeft gehad dat er meer blauw op straat moest komen. En dat dit betaald moest worden uit eigen kas en prestatie contracten waren hier een uitkomst voor. Na 7uur s, avonds zijn de deuren van het politiebureau gesloten en kan je niet eens meer aangifte meer doen. Maar als je 3km te hard heb gereden weten ze jou wel te vinden. Voortdurend zijn onze dienders bezig met het binnen halen van geld en de dingen waar we dat meer blauw voor nodig hebben raken in vergetelheid. Omdat justitie tegenwoordig een bedrijf is dat winst moet maken. Dus tip van de dag zet gerust een overval, als je er maar voor zorgt dat je licht op je fiets hebt.

Socrates dronk de gifbeker omdat het volk het had beslist, dat is het grondbeginsel van democratie. Omdat het volk het zei “de meerderheid” in onze vorm van democratie hebben wij er een andere kijk op. Hier gaan een aantal weken in de vier jaar een heleboel volksvertegenwoordigers hun idealen laten klinken en hierbij vooral de nadruk leggen op de ontevredenheid van het volk. Waarna ze eenmaal gekozen zijn, deze direct vergeten of overboord gooien. Ze hebben per slot van rekening een vaste baan van 4 jaar, een paar watjes in je oren en gewoon de dingen doordouwen waar jezelf zin in hebt. Eens in de 4 jaar kiezen we de beste leugenaar die je de komende 4 jaar een oor aan gaat naaien. Eigenlijk zouden we het zo moeten doen dat als de gekozen personen die hun werk niet goed doen af moeten treden. En geen gouden handdruk geen burgermeesters baantje, nee direct naar de sociale dienst. Misschien dat er dan wel naar het volk geluisterd wordt. Want een werkloze politici komt niet zo gauw meer aan het werk. Wat zou die op ze C.V moeten zetten, ik heb 10 jaar lang slap lopen lullen, het een gezegd en het ander gedaan. Bij een democratie hoort het volk
het laatste woord te hebben. Ik pleit voor een guillotine als attractie op het binnenhof met vrijkaarten voor verschillende leugenaars.

Ik lig met handen en voeten gebonden, alleen mijn mond is nog niet afgeplakt
LEVE DE KONINGIN !!!!
😀


3 reacties

John_van_Leverdingen · 21 november 2004 op 11:53

Tja, Nederland is nu eenmaal een parlementaire constitutionele monarchie, géén democratie in de reinste zin van het woord. Een regent die nog steeds onschendbaar is. Dus eigenlijk een dictatuur. Enkel is de dictator een beetje met handen en voeten gebonden om het ergste kwaad uit te bannen.

Nederland, hoofdstad Amsterdam. De regering zetelt echter in Den Haag omdat het vroeger van daaruit makkelijker vluchten was naar Engeland.

Nederland, met een nationaal motto “Je Maintiendrai”, sorry, maar 90% van de bevolking verstaat dat nog niet.

Nederland, met een volkslied dat ongeveer gaat “ick ben van Duytschen bloet”, hetgeen de multiculturele samenleving kan verklaren.

Waarschijnlijk komt het allemaal omdat er vroeger alleen maar water was.
Limburg staat daar wat steviger in: geregeerd door een Limburgse Gouverneur, een volkslied dat over het eigen land gaat, beschermd door de Limburgse Jagers en als nationaal motto “Geneet van ut laeve”.

Kijk, ik heb dus niets te mopperen…

Ma3anne · 21 november 2004 op 12:52

[quote]Dus tip van de dag zet gerust een overval, als je er maar voor zorgt dat je licht op je fiets hebt.[/quote]

Oke.

Mup · 21 november 2004 op 13:27

[quote]Ik pleit voor een guillotine als attractie op het binnenhof met vrijkaarten voor verschillende leugenaars.[/quote]

Zodat de leugenaars kunnen komen kijken, of dat ze hun hoofden ter ruste mogen neerleggen? Beide opties staan me niet aan,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder