Uit onderzoek blijkt dat het steeds vaker voor komt dat mensen allergisch zijn voor bepaalde producten. Glutenvrij!, Geen pinda’s! of het opzwellen door melkproducten zijn vanuit het verleden de meest voorkomende.
Een andere bekende is rode bultjes door ongewassen aardbeien of lollig worden van alcohol.

Kelners dienen vandaag de dag niet alleen het verschil te weten tussen alles wat zichzelf vegetariër noemt maar ook iedere Latijnse benaming voor verschillende aandoeningen omtrent darm en fauna flora.
Ik wil graag de zeebaars met langoustine en coquilles nemen maar ik heb de ziekte van Crohn, kan ik dat dan wel bestellen?

“Ober, waar is uw vegetarische menukaart?”.
Mevrouw, bent u Macro-Bioot, Lacto, Ovo, Pescotariër of Pollotariër?

Veganisme heeft net als veel buitenlandse gasten iets wonderlijks.
Waar buitenlandse gasten er vanuit gaan dat de Nederlandse bediening minstens 7 talen vloeiend dient te spreken, eist veganisme dat iedere zijtak van deze afwijking tot in de puntjes is bestudeerd.

De voedingsindustrie doet echter wel haar uiterste best om vegetarische producten op vlees, gevogelte of vis te laten ‘lijken’. Iets wat ik nooit heb begrepen.
In mijn wereld lijkt het onmogelijk om iets waar aversie overheerst te koppelen aan een levensbehoefte. Vegetarische kipfilet, hamburgers en biefstukken gemaakt van oud karton en soja bereiken recordhoogten in de supplementenhoek van de consumptie. Restaurants moeten mee met de deining van de markt.

U eet dus geen melkproducten, fruit, zetmeel, vezels, paddenstoelen, tomaat en pinda’s. U bent Biotisch Veganist en wil kruiden.
Ik zal onze chef-kok vragen iets lekker te maken….

Rs

Categorieën: Algemeen

Robin Simon

Drummer van beroep. De doelstelling voor mijn schrijven is ritmiek combineren met taal. Zinnen die 'lekker lopen' hebben een passend ritmisch lettergreep en klanken patroon. Tenminste dat is mijn mening...;)

7 reacties

Mien · 19 september 2013 op 12:43

Een goede kok is de beste dokter.

Libelle · 19 september 2013 op 18:42

Een juweel, met een luchtige frivoliteit wordt hier met het grootste gemak een zeer moeilijk onderwerp aangesneden.
Kennissen van mijn dochter hebben een restaurant en die zouden die veganisten c.s. soms een dinerbon van de concurrent willen geven.

Ferrara · 19 september 2013 op 23:16

Staat die Dodo ergens op de kaart? Die wil ik wel proberen, ik ben tegen veel bestand.
Bij mij staat onder jouw column nu iets over de allergie voor de huisstofmijt, misschien iets voor een volgende column?

Yfs · 22 september 2013 op 08:43

Erg leuk, kort en krachtig geschreven. Vooral het laatste zinnetje vind ik een ‘heerlijke uitsmijter’ 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder